background preloader

Sociale netwerken - media

Facebook Twitter

Sociale media inschakelen om werk te vinden. Hoe e-wijs ben jij? Ja, natuurlijk heb je gehoord van Facebook, Twitter en LinkedIn.

Hoe e-wijs ben jij?

Weet je ook wat die sociale media inhouden en wat je ermee kan doen? Ontdek het spelenderwijs: Deze social media game komt uit de online cursus ‘Socialiteren: solliciteren via sociale media’. Ook jij hebt dankzij de enorme groei van de sociale media unieke kansen om jezelf positief in beeld te brengen. Zorg ervoor dat je gezien wordt met al je kwaliteiten als toekomstige werknemer.

Check je online imago: welke online indruk maak jij op werkgevers? Heel wat werkgevers zoeken informatie over jou op internet als je bij hen gaat solliciteren.

Check je online imago: welke online indruk maak jij op werkgevers?

Hoe zorg je ervoor dat je online een goede indruk maakt? Wat zien werkgevers liever niet? Ongepaste informatie: racisme, seksisme, vloeken, taalfouten, negatieve of beledigende uitspraken.Ongepaste foto’s en filmpjes: alcohol, drugs, seksueel getint. Hoe weet je welk beeld werkgevers van jou te zien krijgen? Geef je naam in op google.com en bekijk welke pagina's er getoond worden.Klik ook eens op 'afbeeldingen'.Zie je ongepaste informatie, foto’s of filmpjes? Waar moet je op letten om te vermijden dat je negatief overkomt?

Post geen uitspraken op internet die seksistisch, racistisch, beledigend, negatief of klagerig zijn.Wees kieskeurig met de online groepen waarbij je je aansluit. Je Facebookprofiel bij solliciteren. Een job via Twitter. Twitter is een handig hulpmiddel als je werk zoekt.

Een job via Twitter

Je kan er vacatures vinden. Gebruik Linkedin om een job te vinden. Netwerken. Netwerken. Sofie Verhalle over do's en dont's op sociale media. LinkedIn in een notendop. Wie werk zoekt, kan er niet omheen: een goed uitgewerkt profiel op de professionele netwerksite LinkedIn is een must.

LinkedIn in een notendop

Hoe moet zo’n profiel eruitzien? Daarover bestaat een karrenvracht literatuur. Zie je het bos door de bomen niet meer? Geen nood. Met deze tips maak je een prima basisprofiel aan, waarmee je een goede indruk maakt. Werkgevers die op LinkedIn speuren naar interessante profielen, zijn niet op zoek naar gedetailleerde beschrijvingen van werkervaringen, opleidingen of projecten. Begin met je studies Vermeld in het vak ‘Opleiding’ welk diploma je behaalde. OnderwijsinstellingStudieperiodeBehaalde titel/graadStudierichting. 5 manieren om je carrière online te verpesten. Het gebeurt tegenwoordig allemaal online.

5 manieren om je carrière online te verpesten

Kansen te over. Kranten op tablets, bankzaken via de computer en muziek over de stream. Twee maanden geleden begon ik met mijn eigen bedrijf en ik weet inmiddels als geen ander dat mijn ‘online presence’ van levensbelang is om mijn doelgroep te bereiken. Een hele uitdaging, want mij eigen Facebookgroep telt op het moment van schrijven welgeteld 26 leden. Linkedin om een job te vinden. Webinar solliciteren via sociale media. LinkedIn uitnodiging versturen: Dat doe persoonlijk! Daar heb je er weer zo één.

LinkedIn uitnodiging versturen: Dat doe persoonlijk!

Iemand die zichzelf uitnodigt om LinkedIn contact te worden en niet even de moeite neemt om zichzelf voor te stellen. Als ik iemand al ken heb ik minder moeite met onpersoonlijke berichten. Als ik hem of haar al ergens ben tegengekomen of als we hebben samengewerkt. Maar die toevallige passanten die mij interessant vinden en vanuit het niets een uitnodiging sturen… Welkom op mijn feestje Stel jezelf het volgende voor: Ik vier mijn verjaardag. Beleefdheid kost niets en koopt alles Dus stel jezelf in het vervolg even netjes voor. In de tegenaanval Maar ik ben nogal beleefd, van huis uit. Een voorbeeld: Hier kreeg ik wisselende reacties op. Mijn nieuwe reactie Ik wacht op antwoord. Dit artikel verscheen eerder op Martijn zijn eigen blog Afrit 22. Wat zet je op LinkedIn als je geen werk hebt? Een LinkedIn profiel is handig wanneer je op zoek bent naar werk.

Wat zet je op LinkedIn als je geen werk hebt?

Om te vinden en om gevonden te worden. Let me Google that for you: jezelf googlen - Careerwise. Ik zou graag een vraag aan je stellen.

Let me Google that for you: jezelf googlen - Careerwise

Een hele belangrijke. Namelijk: Google jij jezelf wel eens? Nee, dat bedoel ik niet op een griezelig narcistische manier. Ik bedoel het gewoon zoals ik het vraag. De 9 grootste sociale netwerken in een handig overzicht. Solliciteren en Twitter - 7 tips: Stap 5 in succesvol solliciteren - Careerwise. In mijn vorige blog schreef ik het al: social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook zijn niet meer weg te denken.

Solliciteren en Twitter - 7 tips: Stap 5 in succesvol solliciteren - Careerwise

Maar hoe zit dat met Solliciteren en Twitter? Moet je Twitteren om je droombaan te kunnen vinden? Hoe kan actief zijn op Twitter je helpen bij het solliciteren? Ik geef je 7 tips om het maximale uit Twitter te halen tijdens het solliciteren. 7 tips om het maximale uit Twitter te halen Bij Twitter draait het allemaal om kort en kernachtig, dit geldt dus ook voor je biografie. Solliciteren en LinkedIn - 10 tips: Stap 4 in succesvol solliciteren - Careerwise. Social media zijn niet meer weg te denken.

Solliciteren en LinkedIn - 10 tips: Stap 4 in succesvol solliciteren - Careerwise