background preloader

Solliciteren

Facebook Twitter

Pour la documentation en français regardez dans le dossier: "Je cherche un job".

Dit zijn de 22 grootste jeukwoorden in vacatureteksten - Schrijfvis. Al bijna 20 jaar werk ik als journalist en tekstschrijver.

Dit zijn de 22 grootste jeukwoorden in vacatureteksten - Schrijfvis

Maar ik kan nog steeds niet wennen aan de term die vaak in vacatureteksten wordt gebruikt voor mijn beroep: content creator. Nog nooit heb ik een collega zonder ironie horen zeggen: ‘Ik kom iets later lunchen, eerst even deze content creëren.’ Sterker nog: de term heeft iets oneerbiedigs en doet me denken mijn mislukte carriere als vakkenvuller (daar schreef ik ooit deze blog over). Maar content is niet het enige woord in vacatureteksten waarvan mijn handen gaan jeuken Het liefst zou ik dagelijks alle teksten op Monsterboard en Indeed herschrijven in begrijpelijke taal. Aangezien ik daar geen tijd voor heb, zet ik in deze post 23 clichés en jeukwoorden op een rij die mijn inziens te vaak voorkomen in vacatureteksten. Beter profileren, slimmer en effectiever solliciteren. Immersion linguistique. Op zoek naar een stage in een bedrijf? Creëer een emailalert en ontvang nieuwe stageplaatsen direct per mail in je mailbox!

Op zoek naar een stage in een bedrijf?

Bekijk alle stages Laatste wijziging: 07-11-2016 Stage Real Estate - marktonderzoek. CVO@level2work - Activiteiten/woordenschat. Taaltaken of taalelementen?

CVO@level2work - Activiteiten/woordenschat

Maak je keuze. Taaltaken: hier kan je lezen, luisteren, spreken en schrijven in het Nederlands. Bovendien kom je alles te weten over werken en werk zoeken in Vlaanderen.

Gesprek - solliciteren

Brief. CV. Tests. Ken jezelf. Lichaamstaal. Sociale netwerken - media. Solliciteren 2.0. Sollicitatieblunders. Webinars over solliciteren. Eerste hulp bij solliciteren. Spontaan solliciteren. Zijn er bedrijven waarbij je graag aan de slag wil, maar die momenteel geen gepaste vacatures hebben?

Spontaan solliciteren

Wacht niet tot er een job vrijkomt en ga voor een spontane sollicitatie. We geven vijf tips. Geen ervaring, wat nu? (IBO = PFI) Lukt het niet om een job te vinden omdat je onvoldoende ervaring hebt?

Geen ervaring, wat nu? (IBO = PFI)

Dit is wat je kan doen. Start met een IBO Kies voor een individuele beroepsopleiding (IBO). Dit betekent dat een werkgever jou opleidt op de werkvloer. Kanalen om een job te vinden. VDAB podcasts. Podcasts.

VDAB podcasts

VragenVrijdag. Elevator Pitch: tips en voorbeelden - Sollicitatiedokter. De elevator pitch is een kort maar krachtige presentatie waarin je jezelf in ongeveer zestig seconden presenteert.

Elevator Pitch: tips en voorbeelden - Sollicitatiedokter

Hoe kun je in zo’n korte tijd een boodschap overbrengen op een manier waardoor het publiek overtuigd raakt? Tijdens elke sollicitatie, maar ook in het dagelijks leven, wordt ons vaak gevraagd: “Vertel eens wat over jezelf”. Het beantwoorden van dit verzoek valt voor de meeste mensen niet mee. We zijn gewend om lang te praten en veel details te beschrijven. Hierdoor is het ontzettend moeilijk om ineens alleen de kernboodschap over te brengen. À la recherche d'un emploi Flashcards. Hoe zorg je ervoor dat jouw cv bovenaan de stapel belandt? Onuitgesproken verwachtingen. 9 dingen die je beter vermijdt bij een sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek bereid je best goed voor.

9 dingen die je beter vermijdt bij een sollicitatiegesprek

Waar moet je dan op letten? Wat moet je zeker doen en wat vermijdt je beter? Dit zijn alvast 9 dingen die echt niet kunnen. 1. Ongeïnteresseerd overkomen Wees altijd enthousiast over de job en toon interesse. 2. Binnenkomen en eerste indruk bij een sollicitatie met MNM's Astrid Demeure! Solliciteren: Wat moet je vooral wel doen? - TAALwinkel. Het sollicitatiegesprek: voorbeeldvragen - video. Bij sollicitatiegesprekken worden vaak dezelfde vragen gesteld.

Het sollicitatiegesprek: voorbeeldvragen - video

Je moet je antwoorden op deze vragen dus goed voorbereiden. Zorg ervoor dat je op deze vragen direct een antwoord paraat hebt. 1. Op stap met de wandelcoach: ‘Jobcrafting is een stijgende trend’ Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

Op stap met de wandelcoach: ‘Jobcrafting is een stijgende trend’

“Jobcrafting, aan je baas vragen of je huidige functie kan aangepast worden, is een stijgende trend” (Hilde Backus, wandelcoach) Coachen in de natuur. Het klinkt als de zoveelste rage. Dat is het net niet, benadrukt wandelcoach Hilde Backus. Hilde Backus heeft twee passies: wandelen en coachen. Soft skills worden belangrijker dan studieresultaten. De tijd dat een ‘onderscheiding’ in een universitaire richting je gegarandeerd een job opleverde, is voorbij. Tegenwoordig zijn niet je studieresultaten, maar de juiste ingesteldheid, extra-curriculaire activiteiten en soft skills doorslaggevende factoren. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB.

Buiten de academische wereld is de vraag om een universitaire graad uitzonderlijk geworden, meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Werkgevers hechten steeds minder belang aan goede studieresultaten of universitaire graden. Ondernemersgeest boven diploma Onze bedrijven sluiten zich aan bij een trend die komt overwaaien uit Engeland. Ook in Vlaanderen verschuift de focus naar extra-curriculaire activiteiten. Talent mapping: zo laat jij jouw meerwaarde blijken. 11 beroepen die in 2025 'hot' zullen zijn - Jobat.be. Veel traditionele beroepen verdwijnen of worden vervangen door moderne varianten. Tijden veranderen en onze behoeftes ook, wat ruimte creëert voor ‘nieuwe’ jobs. Enkele futurologen en trendwatchers stelden een lijst samen van beroepen die tegen 2025 aan belang zullen winnen en waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had. 1. De 10 populairste extralegale voordelen - Jobat.be. Welke extralegale voordelen krijg jij bovenop je loon? Een gsm, een bedrijfswagen, de mogelijkheid om deeltijds te werken?

Gemiddeld biedt een bedrijf 31 aanvullende voordelen aan bovenop het vast of variabel loon van zijn werknemers, zo blijkt. Goed voor 15 tot 20 % van het totale brutoloonpakket, en dat aanbod groeit nog elk jaar. Gsm is nummer 1. 12 praktische recepten voor werkzoekenden. Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht. Dankzij het internet kan je zo veel meer doen dan enkel je cv mailen en zitten afwachten. Online op de juiste manier actief bezig zijn en een positieve indruk achterlaten binnen je eigen ‘online dorp’ is de boodschap. 1. Help, ik moet op assessment - VDAB-Magezine. Sollicitatietips on Pinterest.

Solliciteren Archives - filmmettaal : filmmettaal. Werkloze vriend - VDAB-MagEzine. Pagina spoor Werkloos zijn is geen pretje. Vraag dat maar aan je vriend die op zoek is naar een job. Hij stelt zich vele vragen, en heeft af te rekenen met onzekerheid: welke jobs passen bij mij, waar vind ik geschikte vacatures, hoelang duurt het nog voor ik aan de slag kan… Gelukkig heeft hij een vriend zoals jij! Thuiswerken: de voor- en nadelen. Verwante artikels. TELEWERK - VOORDELEN. Telewerk biedt aanzienlijke voordelen voor ondernemers, werknemers en zelfstandigen en voor de ontwikkeling van de lokale economie. Het biedt ook mogelijkheden om bredere sociale voordelen veilig te stellen - bijvoorbeeld door het reduceren van de milieu-effecten van het autorijden. De voordelen doen zich alleen voor bij succesvolle telewerk programma's. Sommige ondernemingen zijn aan telewerk programma's begonnen en zijn weer teruggegaan naar kantoorwerk. De voor- en nadelen van thuiswerken.

Thuiswerken is goed voor het milieu en zorgt voor minder fileleed. Tweetalig? Niks dan voordelen! Solliciteren. Jobat. Vacature. Intermediair. Careerwise.nl. Carrièretijger. De 12 meest belachelijke redenen om te laat te komen op het werk in 2014. 6 stappen tot een vlotte conversatie.