background preloader

Solliciteren

Facebook Twitter

Pour la documentation en français regardez dans le dossier: "Je cherche un job".

Favoriete sollicitatievraag. Wat is de favoriete vraag van rekruteerders tijdens het sollicitatiegesprek?

Favoriete sollicitatievraag

En is de bekende vraag ‘Wat zijn je sterke en zwakke punten?’ Nog altijd populair of heeft ze afgedaan? We vroegen het aan zes mensen uit de praktijk. Dit zijn de lievelingsvragen van de rekruteerders die we interviewden. Vraag 1: ‘Wat geeft je energie en goesting?’ Wie: Suzanne Van HemmenFunctie: Talent Acquisition Specialist bij DelhaizeVacatures: jobs.delhaize.be “Voor mij persoonlijk is dit de allerbelangrijkste vraag. Vraag 2: ‘Stel dat ik straks naar je vorige werkgever of lesgever bel en hem vraag wat voor iemand je bent.

Wie: Joris BremsFunctie: HR-Officer Rekrutering, Selectie en Ontwikkeling bij SPIE, gespecialiseerd in elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuren.Vacatures: spie.be/human-resources. Stage linguistique en entreprise en Flandre. Op zoek naar een stage in een bedrijf? Creëer een emailalert en ontvang nieuwe stageplaatsen direct per mail in je mailbox!

Op zoek naar een stage in een bedrijf?

Bekijk alle stages.

Gesprek - solliciteren

Brief. CV. Tests. Ken jezelf. Lichaamstaal. Sociale netwerken - media. Solliciteren 2.0. Sollicitatieblunders. Eerste hulp bij solliciteren. Spontaan solliciteren. VragenVrijdag. Elevator Pitch: tips en voorbeelden - Sollicitatiedokter. De elevator pitch is een kort maar krachtige presentatie waarin je jezelf in ongeveer zestig seconden presenteert.

Elevator Pitch: tips en voorbeelden - Sollicitatiedokter

Hoe kun je in zo’n korte tijd een boodschap overbrengen op een manier waardoor het publiek overtuigd raakt? Tijdens elke sollicitatie, maar ook in het dagelijks leven, wordt ons vaak gevraagd: “Vertel eens wat over jezelf”. Het beantwoorden van dit verzoek valt voor de meeste mensen niet mee. We zijn gewend om lang te praten en veel details te beschrijven. Hierdoor is het ontzettend moeilijk om ineens alleen de kernboodschap over te brengen. À la recherche d'un emploi Flashcards. Hoe zorg je ervoor dat jouw cv bovenaan de stapel belandt?

Onuitgesproken verwachtingen. Je weet wat van jou verwacht wordt in je nieuwe job.

Onuitgesproken verwachtingen

Dat heb je uitvoerig besproken tijdens je jobinterview met je toekomstige baas. Maar wist je dat je baas ook een aantal onuitgesproken verwachtingen heeft over jou als werknemer? Dat stelt Hannah Morgan van US.News. 9 dingen die je beter vermijdt bij een sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek bereid je best goed voor.

9 dingen die je beter vermijdt bij een sollicitatiegesprek

Waar moet je dan op letten? Wat moet je zeker doen en wat vermijdt je beter? Dit zijn alvast 9 dingen die echt niet kunnen. Binnenkomen en eerste indruk bij een sollicitatie met MNM's Astrid Demeure! Solliciteren: Wat moet je vooral wel doen? - TAALwinkel. Het sollicitatiegesprek: voorbeeldvragen - video. Bij sollicitatiegesprekken worden vaak dezelfde vragen gesteld.

Het sollicitatiegesprek: voorbeeldvragen - video

Je moet je antwoorden op deze vragen dus goed voorbereiden. Zorg ervoor dat je op deze vragen direct een antwoord paraat hebt. 1. Op stap met de wandelcoach: ‘Jobcrafting is een stijgende trend’ Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

Op stap met de wandelcoach: ‘Jobcrafting is een stijgende trend’

“Jobcrafting, aan je baas vragen of je huidige functie kan aangepast worden, is een stijgende trend” (Hilde Backus, wandelcoach) Coachen in de natuur. Het klinkt als de zoveelste rage. Dat is het net niet, benadrukt wandelcoach Hilde Backus. Soft skills worden belangrijker dan studieresultaten. De tijd dat een ‘onderscheiding’ in een universitaire richting je gegarandeerd een job opleverde, is voorbij.

Soft skills worden belangrijker dan studieresultaten

Tegenwoordig zijn niet je studieresultaten, maar de juiste ingesteldheid, extra-curriculaire activiteiten en soft skills doorslaggevende factoren. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Buiten de academische wereld is de vraag om een universitaire graad uitzonderlijk geworden, meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Werkgevers hechten steeds minder belang aan goede studieresultaten of universitaire graden. Ondernemersgeest boven diploma Onze bedrijven sluiten zich aan bij een trend die komt overwaaien uit Engeland. Ook in Vlaanderen verschuift de focus naar extra-curriculaire activiteiten. Talent mapping: zo laat jij jouw meerwaarde blijken. 11 beroepen die in 2025 'hot' zullen zijn - Jobat.be. Veel traditionele beroepen verdwijnen of worden vervangen door moderne varianten.

11 beroepen die in 2025 'hot' zullen zijn - Jobat.be

Tijden veranderen en onze behoeftes ook, wat ruimte creëert voor ‘nieuwe’ jobs. Enkele futurologen en trendwatchers stelden een lijst samen van beroepen die tegen 2025 aan belang zullen winnen en waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had. 1. Coördinator van werkgroepen Klinkt misschien niet erg vernieuwend, maar dit zal een cruciale functie zijn in een wereld waar meer en meer zal gegrepen worden naar freelance talent en ‘on-demand’ werknemers. 2. Bestaat al, maar zal ook aan populariteit toenemen. De 10 populairste extralegale voordelen - Jobat.be. Welke extralegale voordelen krijg jij bovenop je loon?

De 10 populairste extralegale voordelen - Jobat.be

Een gsm, een bedrijfswagen, de mogelijkheid om deeltijds te werken? Gemiddeld biedt een bedrijf 31 aanvullende voordelen aan bovenop het vast of variabel loon van zijn werknemers, zo blijkt. Goed voor 15 tot 20 % van het totale brutoloonpakket, en dat aanbod groeit nog elk jaar. 12 praktische recepten voor werkzoekenden. Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

Dankzij het internet kan je zo veel meer doen dan enkel je cv mailen en zitten afwachten. Online op de juiste manier actief bezig zijn en een positieve indruk achterlaten binnen je eigen ‘online dorp’ is de boodschap. 1. Help, ik moet op assessment - VDAB-Magezine. Sollicitatietips on Pinterest. Solliciteren Archives - filmmettaal : filmmettaal. Werkloze vriend - VDAB-MagEzine. Pagina spoor Werkloos zijn is geen pretje.

Vraag dat maar aan je vriend die op zoek is naar een job. Hij stelt zich vele vragen, en heeft af te rekenen met onzekerheid: welke jobs passen bij mij, waar vind ik geschikte vacatures, hoelang duurt het nog voor ik aan de slag kan… Gelukkig heeft hij een vriend zoals jij! Acht tips om hem te steunen in zijn zoektocht. 1. Als alles voor de wind gaat, praat je met vrienden niet zoveel over werk. Thuiswerken: de voor- en nadelen. Verwante artikels Een tegenvoorstel van je werkgever: aanvaarden of niet? Je vindt een nieuwe job en dient je ontslag in bij je huidige werkgever. Maar in plaats van je ontslag te aanvaarden, reageert die met een tegenbod.

Is het verstandig om in te gaan op dat tegenvoorstel, of blijf je beter bij je besluit om van job te veranderen? Lees het artikel. TELEWERK - VOORDELEN. Telewerk biedt aanzienlijke voordelen voor ondernemers, werknemers en zelfstandigen en voor de ontwikkeling van de lokale economie. Het biedt ook mogelijkheden om bredere sociale voordelen veilig te stellen - bijvoorbeeld door het reduceren van de milieu-effecten van het autorijden.

De voordelen doen zich alleen voor bij succesvolle telewerk programma's. Sommige ondernemingen zijn aan telewerk programma's begonnen en zijn weer teruggegaan naar kantoorwerk. Er zijn natuurlijk ook een aantal aspecten van telewerk die problemen kunnen opleveren. De voor- en nadelen van thuiswerken. Thuiswerken is goed voor het milieu en zorgt voor minder fileleed. Tweetalig? Niks dan voordelen! Solliciteren. Jobat. Vacature. Intermediair. Tijdens een sollicitatiegesprek is de werkgever als het goed is niet de enige die vragen stelt. Careerwise.nl. Carrièretijger. De 12 meest belachelijke redenen om te laat te komen op het werk in 2014.

6 stappen tot een vlotte conversatie.