background preloader

Mielenkiintoista

Facebook Twitter

Aivotutkija, kasvatustieteen professori: Opettajan omat tunnetaidot ovat opettamisen perusta – Tunne&Taida. Opettajan tulisi aivan ensimmäiseksi pyrkiä vaikuttamaan oppimistilanteen tunnelmaan, Minna Huotilainen sanoo.

Aivotutkija, kasvatustieteen professori: Opettajan omat tunnetaidot ovat opettamisen perusta – Tunne&Taida

Mitä oppilaille kuuluu, miten he voivat? Mitä heille on tapahtunut viime viikonloppuna? Ehkä pidemmän ajan kuluessa? Ehkä juuri hetki ennen koulun alkua? Näitä kysymyksiä tuhannet opettajat pohtivat päivittäin, lukuvuoden ympäri. Voi olla, että jotain on selvästi tapahtunut, sen kyllä aistii. Koulugroup. According to a Finnish proverb, “well planned is half done”.

Koulugroup

This is also true when we are talking about teaching: if you plan your lessons well beforehand, the teaching situation is easier to implement. The key to a well–planned lesson is effective lesson planning. This means that 1) the learning objectives are defined based on the curricula and they support deep understanding, not artificial learning; 2) teaching methods are planned to support the fulfilment of the learning objectives; and 3) assessment is planned to support the fulfilment of the learning objectives and selected teaching methods. It sounds easy but it requires strong professionalism from the teachers. Deep learning and higher order thinking (student’s ability to create and apply information instead of mere recollection) are the aims of teaching and learning.

Along with learning objectives, also the different objectives for knowledge, skills, and attitude must be defined. 30 Of The Most Popular Trends In Education. EduCluster Finland. Avoimen opetuksen teoria ja käytäntö – koulu ja sivistys. Suomalaisessa koulukeskustelussa on puhuttu viime aikoina itseohjautuvasta oppimisesta.

Avoimen opetuksen teoria ja käytäntö – koulu ja sivistys

Käsitteellä viitataan siihen, että oppija suunnittelee, toteuttaa ja arvioi omaa oppimistaan itsenäisesti opettajan tukemana. Tutkimustieto itseohjautuvasta oppimisesta – koulu ja sivistys. Tässä blogissa kuvaan itseohjautuvaa oppimista koskevaa tutkimustietoa.

Tutkimustieto itseohjautuvasta oppimisesta – koulu ja sivistys

Käytän blogissa pääasiassa avoimen opetuksen käsitettä, koska se on vakiintuneempi nimitys lasten itseohjautuvalle oppimiselle; itseohjautuvan oppimisen käsite on peräisin aikuiskasvatuksen puolelta, avoin opetus taas lasten kouluopetuksesta. Blogissa tarkastelen: 1) vanhoja avoimen opetuksen metatutkimuksia 2) uudempia tutkimuksia Montessori-opetuksesta (sen eräs keskeisin elementti on avoin opetus) 3) tutkimustietoa aikuisten itseohjautuvasta oppimisesta. 1.

Vanhat metatutkimukset Horwitz (1979) teki metatutkimuksen, jossa selvitettiin avoimen opetuksen vaikutuksia. Avoimen opetuksen ja perinteisen opettajajohtoisen opetuksen välillä ei siis näyttäisi olevan eroa oppimistulosten kannalta, mutta avoin opetus edistää opettajajohtoista opetusta paremmin mm. kouluviihtyvyyttä, positiivista minäkäsitystä, luovuutta ja yhteistoimintaa. 2. Etusivu - Karvi.fi. Todelliseen tutkimukseen perustuva tilannekuva suomalaisesta koulusta nyt ja ennen – Ajattelun ammattilainen. Näköjään koulujen aloitus, koulu-uudistus ja verkkomedian klikkaa-tai-kuole -ansaintalogiikka ovat synnyttäneet ilmiön, jossa yksittäisiä koulu-uudistukseen liittyviä kohutarinoita revitellään lähes päivittäin.

Todelliseen tutkimukseen perustuva tilannekuva suomalaisesta koulusta nyt ja ennen – Ajattelun ammattilainen

Harmillista on, että niiden maalaama kuva koulun tilasta nyt ja ennen on aika lailla kokonaan todellisuudesta irtaantunut. Kuten jo aiemmassa kirjoituksessani totesin, silloin jos nostetaan jostakin koulusta esiin yksittäinen oppilas tai opettaja, joka ei pärjää uusien menetelmien kanssa, on kyse ihan samasta journalistisesta likasankomenetelmästä, jolla voitaisiin ottaa koulun nykytilasta kertomaan yksittäinen koulukiusattu ja yleistettäisiin siitä, minkälaista koulussa on.

Mitä on oppiminen? Ilmainen e-kirja: Pieni kirja luonteenvahvuuksista – Tervetuloa positiivisen kasvatuksen blogiin! Näin voit parantaa muistiasi huimasti – HS esittelee 12 konkreettista muistitekniikkaa, joilla numerosarjat ja nimet jäävät mieleen - Tiede - HS.fi. 21 Printable Coloring Sheets That Celebrate Girl Power. MOOC.fi. TED. Opetusmateriaalin jakaminen. Eilen vietimme kollegani Tuulan kanssa pitkän, mutta antoisan päivän Fronterin merkeissä Aulangolla ja illan Vanajanlinnassa Fronterin tarjoamilla kolmen ruokalajin illallisilla.

opetusmateriaalin jakaminen

Kyllä; luit oikein! Harvinaisia hemmotteluhetkiä tässä työssä. Kyseessä olivat ITK-päivät (interaktiivinen tekniikka koulutuksessa), joihin osallistuin ensimmäistä kertaa, vaikka tapahtuma on järjestetty jo 25 kertaa kotikaupungissani. Emme osallistuneet varsinaiseen konferenssiin, vaan keskiviikon maksuttomaan Fronter-työpajaan. Meillä on Hyriassa (vielä) tällä hetkellä käytössä kaksi oppimisalustaa; Moodle ja Fronter. Yksi asia, mitä Moodlessa olen aina ihmetellyt, on sen hankala käytettävyys. No nyt sitten päätimme tutustua Fronteriin, jospa tekisimme seuraavat verkkokurssimme sinne. Operight: opetustyö ja tekijänoikeudet. Opeverkostot - Facebook. Osallistu tämän wikin rakenteluun.

opeverkostot - Facebook

OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute. Miten voin jakaa ja muokata kuvia verkossa? - Sosiaalisen median hyvät käytännöt. Skip to end of metadataGo to start of metadata Kuvien muokkaus verkkoa varten ja kuvapankit Kuva verkossa on monitahoinen seikka.

Miten voin jakaa ja muokata kuvia verkossa? - Sosiaalisen median hyvät käytännöt

Varmaankin jokainen meistä on joskus ladannut itselleen kuvia verkosta, ja toivottavasti mieleen on tullut myös kysymys siitä, saako mitä tahansa kuvia verkosta käyttöönsä ottaa. Kuvia voi myös jakaa verkossa, ja on tärkeää määritellä, miten kuvien jakaja haluaa niitä käytettävän. Ja kolmas tärkeä näkökulma on, miten kuvat muokataan sopiviksi verkkokäyttöä varten. Useita työskentelypolkuja: Osuuskunta Vastapaino - Yrittäjyyskasvatus hallintana. Toimittanut Komulainen Katri, Keskitalo-Foley Seija, Korhonen Maija & Lappalainen Sirpa Suomalaisessa kilpailuyhteiskunnassa yksilöistä halutaan kasvattaa yrittäjämäisiä kansalaisia eli aktiivisia ja itsenäisiä toimijoita, jotka ovat itse vastuussa omasta työllisyydestään ja hyvinvoinnistaan.

Osuuskunta Vastapaino - Yrittäjyyskasvatus hallintana

Oppilaita ja opiskelijoita harjaannutetaan sisäiseen ja ulkoiseen yrittäjyyteen esikouluista yliopistoihin: 14-vuotiaat osallistuvat bisneskursseille, lukiolaiset erikoistuvat yrittäjyyteen eikä opettajuudenkaan malli ole enää kansankynttilä vaan markkinoija. Tässä kirjassa etsitään vastausta kysymykseen, millaiseen maailmakuvaan yrittäjämäisyyden ihanne liittyy. Ideapakka: Mikä on Ideapakka? Ideapakkka = Pakallinen menetelmiä ideointiin, oivalluttamiseen ja osallistamiseen käytännönläheisesti.

Ideapakka: Mikä on Ideapakka?

Konsepteja parempaan kommunikointiin ja aitojen onnistumisten organisointiin. Oivaltamiseen syventymisessä on tärkeää valita sopiva työskentelymenetelmä haasteeseen sovitetusti. Suomen Verkko-opisto. Koulutuspilvi. eOppimiskeskus - Jäsentietoa. Pilviväylä - Home. Pilviväylä-projektin tavoitteena on helpottaa pilvipalveluiden syntymistä, hankintaa ja käyttöönottoa oppimisympäristöissä. Tavoitteena on näin uudistaa ja monipuolistaa oppimisen ja opettamisen tapoja sekä antaa opettajille paremmat ja monipuolisemmat työvälineet opetukseen. Visiona on luoda avoin väylä oppimista tukeville palveluille ja materiaaleille, joita voivat tuottaa esimerkiksi yritykset, yhdistykset, opettajat ja oppilaat.

Pilviväylän kautta materiaalit ja palvelut olisivat helposti käyttöönotettavissa opetuksessa ja niitä olisi mahdollista kehittää yhdessä. Hankkeen tavoitteet Oppimisympäristöjen pilviväylä, koulutuspilvi, tukee digitaalisten oppimateriaalien kehitystä ja siihen liittyvien uusien toimintamallien kehittämistä. 156908_koulutuspilvijaoston_loppuraportti.pdf.