background preloader

Talousuutisia

Facebook Twitter

Suomalainen terveysteknologiayhtiö sai miljoonarahoituksen Euroopan investointipankilta. Kuopiolainen terveysteknologiayritys NewIcon on saanut merkittävän rahoituksen Euroopan investointipankilta.

Suomalainen terveysteknologiayhtiö sai miljoonarahoituksen Euroopan investointipankilta

EIP on myöntänyt yhtiölle kahdeksan miljoonaa euroa lääkelogistiikan kehittämiseen ja innovointiin. Yhtiö kehittää erilaisia automaatioratkaisuja apteekeille ja sairaaloille. Applen uudet, halvemmat laitteet eivät vakuuttaneet sijoittajia. Työttömyys väheni, mutta työnhakijoiden määrä kasvoi helmikuussa. Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli helmikuun lopussa yhteensä 361 000 työtöntä työnhakijaa, 5 600 eli enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömyys väheni, mutta työnhakijoiden määrä kasvoi helmikuussa

Tammikuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni 7 100:lla. Tiedot ilmenevät Työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta. Fiskars leikkaa jopa 107 työpaikkaa Billnäsistä. Kuluttajatuotteita valmistava Fiskars aikoo keskittää leikkaavien puutarhatyökalujen valmistuksen Puolaan ja aloittaa Billnäsin tehtaalla yt-neuvottelut.

Fiskars leikkaa jopa 107 työpaikkaa Billnäsistä

Uhattuna on 107 työpaikkaa. Neuvottelut koskevat 286 Billnäsin työntekijää. Tällä hetkellä puutarhatyökaluja valmistetaan kahdella tehtaalla, Suomessa ja Puolassa. Taloustiedot Tulos 1000 € Kaikki yrityksen taloustiedot. Nyt se on selvää: Blues meni konkurssiin - SM-liiga. Espoon Bluesin taustayhtiön Jääkiekko Espoo Oy:n taru päättyy.

Nyt se on selvää: Blues meni konkurssiin - SM-liiga

Espoon käräjäoikeus hyväksyi verottajan ja työeläkeyhtiö Elon tekemän konkurssihakemuksen. Verottaja haki Bluesia konkurssiin jo marraskuussa, mutta prosessi viivästyi Jääkiekko Espoo Oy:n hakeuduttua yrityssaneeraukseen. HS: Kaupungit uusivat huippuhalpoja tonttivuokria. Anne Saarinen / Alamy Stock Photo / AOP Turussa oli jopa kahden euron vuokrasopimuksia.

HS: Kaupungit uusivat huippuhalpoja tonttivuokria

Kun ne uusittiin, vuokrasta tuli miltei tuhatkertainen, HS kertoo. Erityisesti suurissa kaupungeissa on edelleen sekä omakotitalojen että kerrostalojen vuokratontteja, joiden vuokrat ovat nykyään käytännössä puoli-ilmaisia, kertoo Helsingin Sanomat (HS). Lehden mukaan kaupungit ovat uusineet 50 vuotta vanhoja sopimuksia viime vuosina, ja lisää on tulossa. HS:n mukaan vanhojen sopimusten alhaiset hinnat johtuu etenkin kiinteistöjen matalasta arvosta 50 vuotta sitten.

Esimerkiksi Turusta löytyi vielä vuosikymmenen vaihteessa kahden euron tonttivuokria, HS kertoo. Työttömyysaste laski hieman helmikuussa. Työttömyys oli laskussa helmikuussa, ilmenee Tilastokeskuksen uusista luvuista.

Työttömyysaste laski hieman helmikuussa

Työttömyysasteen trendi on kääntynyt laskuun viime vuoden huipuista ja on nyt samalla tasolla kuin helmikuussa 2015. Työttömyysasteen trendi oli 9,2 prosenttia, kun tammikuussa trendilukema näytti vielä 9,3 prosenttia. Ilman kausitasoituksia työttömyysaste oli 9,4 prosenttia, kun vuosi sitten helmikuussa työttömänä oli 10,1 prosenttia työvoimasta. Työttöminä oli 248 000 henkilöä, eli 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työvoiman ulkopuolelle jättäytyi lähes tuplasti enemmän viime vuoden helmikuuhun verrattuna, 39 000 henkilöä. Työllisiä oli helmikuussa 10 000 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin, eli 2 382 00 henkilöä. . ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Asuminen rivitalossa on kalliimpaa kuin kerrostalossa. Talon ikä vaikuttaa selvästi sen käyttökustannuksiin, jotka koostuvat lämmöstä, sähköstä ja vedestä.

Asuminen rivitalossa on kalliimpaa kuin kerrostalossa

Lämmön osuus kulutusmenoista on suurin ja nostaa asumislaskua eniten. HS: Hallituspiireissä pohditaan Talvivaaran kaivostoiminnan alasajoa. Talvivaaran kaivostoimintaa hoitava valtion omistama Terrafame sai viime kesänä kaksi vuotta "armonaikaa". – Nyt keväällä täytyy pohtia, mitä kaivoksen kanssa tehdään.

HS: Hallituspiireissä pohditaan Talvivaaran kaivostoiminnan alasajoa

Alasajo ei ole ollut koskaan poissuljettu vaihtoehto, HS:lle kerrotaan hallituspiireistä. Lehden mukaan mielet ovat muuttuneet, koska kaivostoiminta on alkanut selvästi heikommin kuin viime kesänä ja syksynä ennakoitiin. Toiminnan aloittaminen on vienyt otaksuttua enemmän rahaa ja nikkelin maailmanmarkkinahinta on yhä selvästi alle kannattavan tason. Lentoemännät ja stuertit eivät lähde neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta. Hallitus päätti asiasta yksimielisesti, SLSY kertoo tiedotteessaan.

Lentoemännät ja stuertit eivät lähde neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta

Järjestön mukaan sillä ei ole edellytyksiä lähteä neuvottelemaan uusista työehtojen heikennyksistä ja tulonsiirroista työntekijän palkkapussista työnantajan hyväksi. – SLSY on syksyllä 2014 toteuttanut oman "kilpailukykysopimuksensa" Finnairin ja Blue1:n säästösopimusten muodossa, järjestö kommentoi tiedotteessaan. Sopimus heikensi matkustamohenkilökunnan kokonaisansioita 7-12 prosenttia ja pidensi vuotuista työaikaa 180 tuntia ilman erilliskorvausta, SLSY avaa. ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇ SLSY on jo viides liitto, joka päättää jättäytyä neuvottelujen ulkopuolelle.

Ensin painui asuntolainan korko miinuksille – nyt alkoi marginaalien luisu. Asuntolainojen korot jatkoivat laskuaan maaliskuun alussa, kun moni pankki alensi asuntolainojen marginaaleja.

Ensin painui asuntolainan korko miinuksille – nyt alkoi marginaalien luisu

Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemän vertailun mukaan uuden asuntolainan keskimarginaali on maaliskuussa 1,19 prosenttia, kun se helmikuussa oli 1,24 prosenttia. Vuosi sitten keskimarginaali huiteli 1,36 prosentissa. Marginaalien laskua selittää se, että Aktia Pankki, Nooa Säästöpankki ja S-Pankki ovat kuukauden aikana laskeneet marginaaliaan. Kehyskunnissa vuokrat nousivat roimasti. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat eniten Helsingin kehyskunnissa viime vuonna. Nousua oli Tilastokeskuksen tilastojen mukaan viisi prosenttia. Koko maassa vuokrat nousivat keskimäärin 3,6 prosenttia ja Helsingissä 4,2 prosenttia. SAK:n hallitus hyväksyi yhteiskuntasovun PAM äänesti vastaan. SAK:n hallitus on päättänyt hyväksyä yhteiskuntasopimuksen alkavien työmarkkinaneuvottelujen pohjaksi, puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi tiedotusvälineille. Hallitus ei ollut yksimielinen ja päätöksestä äänestettiin. SAK:n päätös on alustava.

Suomen rikkain postinumeroalue ei ole entisensä. Westend on Suomen rikkain postinumeroalue. Espoon "kultahammasrannikon" helmi ei kuitenkaan ole aivan entisensä. Se on saanut osansa rikasta Espoota koettelevista talousvaikeuksista. EU-komissio heikensi ennustettaan bkt:stä - EU-komissio. Euroopan komission uuden suhdanne-ennusteen mukaan euroalueen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,7 prosenttia ja ensi vuonna 1,9 prosenttia. Aikaisempaa hieman heikompi ennuste johtuu komission mukaan Kiinan hidastuvasta talouskasvusta, muiden kehittyvien kansantalouksien vaikeuksista ja Yhdysvaltojen keskuspankin odotettavissa olevasta rahapolitiikan lisäkiristyksestä.

Raakaöljyn halpeneminen voi aiheuttaa vielä lisää ongelmia kehittyville kansantalouksille, jotka ovat suuria öljynviejiä. Viime syksynä komissio arvioi euroalueen bruttokansantuotteen lisääntyvän tänä vuonna 1,8 prosenttia ja ensi vuonna 1,9 prosenttia. Työttömyysasteen komissio ennustaa supistuvan tänä vuonna 10,5 prosenttiin ja ensi vuonna 10,2 prosenttiin. Kestääkö Suomen talous eläkejärjestelmämme? - Mielipide - Mielipide.

Tuoreessa Talouspolitiikan arviointineuvoston raportissa Economic Policy Council Report 2015 on mukana eläkejärjestelmän kestävyyttä arvioiva kirjoitus. Siinä tarkastellaan eläkejärjestelmän kestävyyttä eläkkeiden kannalta, mutta ei sitä, kestääkö talous ja yhteiskunta eläkejärjestelmäämme. Suomessa ovat kilpailijamaihimme verrattuna suurimmat eläkerahastot ja toisaalta suurimmat työnantajien ja työntekijöiden eläkemaksut, joten eläkkeiden suhteen kestävyyden luulisi olevan tutkimattakin selvää. Kuitenkin Suomen talouden suorituskyvystä riippuu lopulta eläkkeidenkin maksu, sillä suunnitelmien mukaan nyt ja tulevaisuudessa eläkkeet maksetaan yli 75-prosenttisesti työpalkkojen perusteella. Suomen velkaantuminen ulkomaille loppui vihdoin viime vuonna - Suomen talous.

Microsoft irtisanoo jälleen – matkapuhelinliiketoiminnasta lähtee kymmeniä työpaikkoja. Tulojen tippuminen eläkkeelle jäädessä yllättää – "Kaikkeni teen, että tästä selviän" Yhä useampi ikäihminen on ongelmissa velkojen kanssa. Tilanne näkyy muun muassa velkaneuvontapalveluissa, joissa yli 60-vuotiaiden avuntarvitsijoiden osuus on kasvanut. Esimerkiksi Takuu-Säätiön vapaaehtoiseen velkajärjestelyyn hakee vuosittain aina vain suurempi osuus yli 60-vuotiaita. Marimekon liikevoitto laski viime vuonna merkittävästi. Ehdotus: Suomesta digikuittien edelläkävijä – paperikuitit historiaan?

Taloushallinnon kanssa tekemisissä olevat yritykset herättävät keskustelua paperikuiteista luopumisesta koko Suomessa. Neljän yrityksen yhteishankkeessa lasketaan, että jokainen paperinen kuitti tai lasku tulee 5–7 euroa kalliimmaksi kuin digitaalinen. – Yhteensä Suomessa liikkuu vuosittain satoja miljoonia kuitteja, ja perinteisen kuitin käsittelyyn kuluu keskimäärin viidestä seitsemään minuuttia, sanoo hanketta it-talo Tiedossa vetänyt Fredrik Jansson tiedotteessa. Korkeakoulut hyödyntävät hanakkaasti ulkomaalaisten lukuvuosimaksuja – liiketoiminnalle haetaan kasvua. Rakennustyömaille lisää työpaikkoja – ensimmäistä kertaa vuosikausiin.

Rakennettavaa on piisannut Suomen maassa vuosi vuodelta vähemmän 2011 laskien. Vuosi 2016 on käänteentekevä. Silti nähtäväksi jää, tuleeko siitä ainoa plussavuosi vai alkaako pitkäkestoisempi hyvän rakentamisen aika, pohtii alan etujärjestö Rakennusteollisuus suhdanne-ennusteessaan. Tänä vuonna ala arvioi 2,5 prosentin kasvua rakentamisen määrään.

Se tarkoittaa myös lisäystä henkilöstömääriin. Rakentamisessa työskenteli vielä 2011 yli 176 000 ihmistä, mistä katosi viime vuoteen tultaessa yli 8 000 työpaikkaa. Nyt on metsänomistajan helppo hymyillä – teollisuus tarvitsee pian puuta enemmän kuin koskaan. Moody's varoittaa: Venäjän taloustilanne yhä tukalampi. Raakaöljy kallistuu jyrkästi. VR laskee junalippujen hintoja neljänneksen – alennukset leikkuriin. Vienti painui joulukuussa – taustalla öljy.