background preloader

Bibblan

Facebook Twitter

Långsamma pappersläsare minns mer. Tryckta böcker och tidningar, läsplattor, datorer, smarta mobiltelefoner och e-böcker – aldrig tidigare har det funnits så många olika sätt att läsa på.

Långsamma pappersläsare minns mer

För att kunna ta del av all information och alla berättelser vill många människor ”speeda” upp sin läsning. En del betalar stora summor för att lära sig bli snabbläsare. Professor Kenneth Holmqvist, som leder arbetet vid ett laboratorium för ögonrörelsemätning vid Lunds universitet, är en internationell auktoritet på området. Han kallar kurser i snabbläsning för bondfångeri. – Redan för flera år sedan studerade vi deltagarna i en snabbläsningskurs. Han säger att först om man redan ”kan” innehållet i texten går det att läsa lite snabbare med bibehållen förståelse. . – Våra ögon ser bara skarpt på en liten del, på en yta som täcker en och en halv grad av synfältet. Han har även studerat hur vi tar del av nyheter och reportage. Hur tror du att läsningen utvecklas framöver? – Vi vet att läsarna föredrar kortare texter. 100 antirasistiska boktips. Litteraturen är full av böcker som handlar om tolerans och medmänsklighet.

100 antirasistiska boktips

Här kommer vår lista, sammanställd den 15 september 2014 (uppdaterad 30 september). Vi hoppas att fler läser dessa böcker under decennier framöver. Sprid gärna till dina vänner. Källkritik. Förmågor: läsa och tolka bilder samt samtala kring dem om hur kvinnan framställts genom årtionden Att göra: Förra lektionen tittade ni på en film om vinklade bilder. V kommer fortsätta att titta på bilder och diskutera hur vi framställs i media idag och förr i tiden. Förslag på sidor att utgå från i våra diskussioner: Inga kvinnor i Saudisk IKEA-katalog Bildanalys Retuscherade Ralph Lauren-bilder Lite fler förslag En bild säger mer än tusen ord. Vi tittar på bildspelet – FATTA FOTOTVi tittar även på musikvideon och kommer diskutera detta efter klippet (se frågor nedan) Och här finns ett annat klipp där det går lite längre eller helt bakvänt?

Diskussionsfrågor Förmågor: källkritik, samtala, lyssna. Log into Facebook. Se connecter à Facebook. Startsidan - Läsambassadören. IdékartotekCitatsamlingOrdförrådOrdkonst Den finlandssvenska läsambassadören Katarina von Numers-Ekman.

Startsidan - Läsambassadören

File_download. Famous Writers - Bilder på AllPosters.se. Inte tillgänglig Tyvärr, artikeln du letar efter finns inte längre tillgänglig.

Famous Writers - Bilder på AllPosters.se

Vi rekommenderar följande artikel istället. I de flesta fall är maskinöversättningarna lingvistiskt korrekta (eller åtminstone till hjälp för att hitta rätt produkt) men i vissa fall kan det förekomma märkliga eller felaktiga översättningar. Vi ber om ursäkt för sådana situationer. Den maskinöversättningsmotor vi använder är Google Translate. Artikelnummer: 7676695 7676695 www.allposters.se/-sp/Famous-Writers-posters_i7676695_.htm Don't see what you like? False div_lc_sb_fs_01| Chat Link Clicked|44802| Bussen till Hogwarts - LitteraturMagazinet, Sveriges största litterära magasin.

Nu kan du ta bussen till Hogwarts.

Bussen till Hogwarts - LitteraturMagazinet, Sveriges största litterära magasin

Bara spring rakt mot skylten. Om bussen utgår från terminal 9¾ eller inte förtäljer inte bilden. 28 april 2015 När du kommer på att det är APT på morgonen. Under själva mötet. Stefan och Stefan 8 DAGENS NYHET! Bedömning och undervisning i digital kompetens och multimodala texter – hur g... I den här texten kommer jag ge stöd från Lgr11 till ämnena svenska och engelska till varför vi måste arbeta med digital kompetens och hur man kan göra det.

Bedömning och undervisning i digital kompetens och multimodala texter – hur g...

Dessa förmågor och/eller kunskapskrav återfinns även i samtliga no och so ämnen så kanske kan du dra nytta av upplägget. För exakt ett år sedan postade jag tanken om att vi Alla är IKT-pedagoger enligt Lgr11 och jag inser att jag fortfarande brottas med tekniken när jag ser bilden på datorvagnen. Min upplevelse är att det finns för lite material och beprövad erfarenhet kring hur vi ska arbeta med förmågorna för att vi inte hänger med i den digitala utvecklingen lika fort som tekniken utvecklas. Främst är vi osäkra på bedömningen men även på hur vi ska undervisa.

Men jag tror även att tekniken ställer till det då den inte fungerar optimalt eller man inte vet hur man kan göra. Varför digital kompetens? Är du redo för att möta framtiden? Skolans uppdrag Ytterligare en aspekt – tillgodose fler behov Bedömningsfaktorer Söka och välja Värdera. Bedömning och undervisning i digital kompetens och multimodala texter – hur g...

PocketBlogg. Sherman Alexie: The Absolutely True Diary of a Part Time Indian. Bara titeln på den här boken gör ju att man måste läsa den!

Sherman Alexie: The Absolutely True Diary of a Part Time Indian

Vadå indian på halvtid?? Den finns också översatt till svenska, men att jag valde att läsa den på originalspråket berodde på ett tips jag fick från en annan skolbibliotekarie som en ”must-have”-bok i beståndet i skolbibblan. Och det är verkligen en läsvärd bok, av många skäl. Inte för att den är en ”dagbok” i ordets egentliga bemärkelse, och hur ”sann” den är kan jag inte heller gå i god för. Till viss del är den självbiografisk, OK, men jag tror också att författaren lånat drag av vänner och släktingar till sin huvudperson. ”Junior” är en helt vanlig ung indian som växer upp i ett reservat i USA. Junior inser att han måste ta sig ur reservatet för att kunna göra något av sitt liv. I slutet av boken har Arnold ett litet filosofiskt samtal med sig själv. Boken är egentligen en ungdomsbok och troligen tänkt att användas i studiesyfte. Betyg: Köp boken på Adlibris (Sponsrade länkar)

Här kan ni läsa om våra spännande projekt på högstadiet Linné...