background preloader

Franska hemsidan - det mesta om Frankrike

Franska hemsidan - det mesta om Frankrike

http://www.franskahemsidan.net/

Related:  emmabennstromFranska

Berättarteknik, del 2: Gestaltning av miljö och karaktärer I ett tidigare blogginlägg om berättarteknik tog jag upp dramaturgin – hur du kan bygga berättelsen och vad du kan tänka på när du börjar skriva din berättelse. Med hjälp av dramaturgin skapar du en spännande story, men för att verkligen fånga läsaren behöver du levande karaktärer och miljöer. Och det tänkte jag att vi skulle titta på nu.

La rentrée scolaire : quelques activités pour les cours de FLE ToTo à l'école - Top 10 meilleures blagues ( Playlist de vidéos ) C ) Écouter et commenter une chanson Grand Corps Malade " L'éducation nationale " ( Clip , paroles , petit questionnaire ) D ) Regarder une infographie sur l'importance de l'aménagement d'une salle classe et exprimer son opinion Tests de niveau Test de niveau français 1Grand test de niveau, à passer en premier, pour connaître vos points forts et vos points faibles en français. Test de niveau français 2Ce test de niveau peut être utilisé immédiatement après le 1er, pour confirmer le résultat de celui-ci. Nous vous recommandons néanmoins de le passer après quelques mois de révision sur le site, afin d'évaluer vos progrès: les deux tests étant d'une difficulté proche, ils vous permettent de voir sur quels points vous avez progressé.

Pappersblommor Du behöver: Papper som är mönstrade på båda sidorna. (Välj inte för tjocka papper, då blir det svårt att sy fast knappen.) Knappar Tråd eller tunt garn Lim Nål Sax och linjal. Gör såhär: Klipp eller skär pappret i 4 remsor. En flykt till Sverige genom nio länder: ”Rör er i skuggorna” Strålkastarna lyser. Tystnad. Det är midnatt i byn d’Evzoni i norra Grekland, polisen har samlat ihop cirka 200 flyktingar. – I kväll kommer ni att passera över gränsen. Kom! Ahmad är irriterad.

Att ta fram förhållningsregler för att lyckas med terminens lärande är min in... Första lektionen med eleverna och du vet inte vad du ska göra? Det kanske t o m är nya elever du möter som du inte har någon relation till. Själv möter jag i höst fyra nya nior och en av dem är jag mentor för. Jag tänkte börja skapa spelregler vid något av de första tillfällena vi har lektion. Musikens väg genom historien Kan man skriva en musikhistoria på tre sidor? DN:s Martin Nyström har i alla fall gjort det. Han börjar där musiken blir noter för allra första gången och tar oss fram till i dag. Längst ner i artikeln hittar du hans Spotifylista. Medeltiden

expressen Vartannat äktenskap slutar med skilsmässa. För samboförhållanden är siffran ännu högre. Men många relationer går att rädda om man upptäcker problemen i tid och båda är beredda att göra något åt dem. Till Anna Bennich Karlstedts mottagning i Stockholm kommer många personer med relationsproblem, antingen var för sig eller tillsammans. – Om man levt tillsammans länge och har det övervägande dålig är man skyldig, om inte annat för sin egen skull, att aktivt försöka rädda sin relation, säger hon. En hjälte för mänskligheten Vi har nog alla haft en superhjälte som vi såg upp till som barn. Ni kanske hade Stålmannen, en artist, en skådespelare eller en helt vanlig person? Vad är definitionen av en superhjälte? Enligt Wikipedia är en superhjälte en person som utfört stordåd, och som på grund av det vunnit heder.

Gissa författaren i klassen Vi har alla en egen stil med kläder, frisyr, musik, böcker och en massa andra saker. Även vårt språket har en stil. Vi är unika med vad vi pratar om, men framförallt hur vi uttrycker oss. Avslutningstal och dikter att använda i sista timman Vill du läsa en dikt så kan du läsa denna dikt: Allt jag verkligen behövde kunna, lärde jag mig på dagis Det mesta om det jag verkligen behöver kunna om hur jag ska leva och vad jag ska göra och hur jag ska umgås, det lärde jag mig redan på dagis. Visheten fanns inte där uppe på de akademiska höjderna. Den fanns i barnstugans sandlåda.Och vad jag lärt mig är följande: Dela med dig. Att läsa mellan raderna – på ett annat sätt än det vanliga När vi jobbar med våra teman i So försöker jag koppla en skönlitterär bok som passar till området. En bok som jag högläser ur eller ibland lyckas vi få fatt i en klassuppsättning och kan göra något mer av läsningen. Den här gången jobbade vi med Europa och då passade boken Fröken Europa bra. Den har vi dessutom i klassuppsättning och det är väldigt bra med en bok var tycker jag.

Related: