background preloader

SONIDO

Facebook Twitter

Alan Lomax Archive. The Sound Recordings catalog comprises over 17,400 digital audio files, beginning with Lomax’s first recordings onto (newly invented) tape in 1946 and tracing his career into the 1990s.

Alan Lomax Archive

In addition to a wide spectrum of musical performances from around the world, it includes stories, jokes, sermons, personal narratives, interviews conducted by Lomax and his associates, and unique ambient artifacts captured in transit from radio broadcasts, sometimes inadvertently, when Alan left the tape machine running. Not a single piece of recorded sound in Lomax’s audio archive has been omitted: meaning that microphone checks, partial performances, and false starts are also included. SONIDO_idees. Phono paper — TWMW. Lightforms / Soundforms. Brian Eno. Nens i sonalls: memòria del so a l'escola. Arts Santa Mònica.

La Calaixera Sonora és una proposta que afronta el paper de la música en la societat actual i, més enllà de la "pedagogie d'éveil", aposta per una nova "pedagogia de l'apoderament".

Nens i sonalls: memòria del so a l'escola. Arts Santa Mònica

Aquest plantejament es vehicula a través d'un procés de de-construcció i re-construcció del dispositiu "sonall", en el que emergeixen 4 categories que remeten a 4 tipus d’activitats (interessar, explorar, descobrir, jugar) pensades per realitzar-se a l’escola. La Calaixera Sonora és un moble de fusta amb 4 calaixos, un per a cadascuna d'aquestes categories. En la seva fase inicial, de producció dels materials i desenvolupament de les activitats, la calaixera es va emprar per a la realització d’un projecte d’innovació educativa a l’Escola del Poble Nou del Delta. Un cop produït el material didàctic i definides les orientacions pedagògiques que la guien, la calaixera està disponible en préstec a les escoles del territori o com a model de treball per replicar en altres contextos.

Mark Fischer MANDALAS SONOROS SONIDO INTERACTUANDO CON LA MATERIA. Neil Harbisson o el arte de escuchar los colores le mag. Physicist of Sound. Instalación - Yayoi Kusama. Articulaciones del silencio - Intervención Sonora CCEMX (1/3) Dia Beacon, Birdcalls, Louise Lawler. Laia Estruch ENG Performance. Laia Estruch, «Crol (sec)» Sinestesias. Escuchar los colores, ver la música (trailer) Fundació Joan Miró. Cathy Berberian. Maracas. Las maracas son un instrumento idiófono y de oscilación constituido por una parte esférica hueca sostenida por un mango que la atraviesa, o está adherida a ella.

Maracas

En su interior se le llena con pequeños elementos percusivos, como piedras pequeñas o semillas, pedazos de vidrio, pedazos pequeños de metal, arroz etc. Los cuales producen sonido al golpearlos contra la pared interna de la esfera. Pedro José Ramírez Sendoya define maraca como: Sonajero de las orquestas indias. Palabra de origen Taino-Caribe Maraka ; Campana. En lengua arawuka: Malaka.

Además, muchas de las culturas pre-colonizadas tienen rastros de evidencias del uso de las maracas en algunos de sus trabajos artísticos. Incluso los nativos del Congo Africano y a los indios que eran conocidos como Hopi, del Sudoeste americano, usaban maracas que eran fabricadas a base de caparazones de las tortugas y cestos. Sin embargo, el origen de su existencia recae más en el continente africano.

Shaker (instrument) Cento Carbó - Paisatges - Landscapes. FOLEY. Efecto de sala - Foley. Grabación de efectos sala.

Efecto de sala - Foley

En la gran mayoría de los casos el foley se acaba convirtiendo en un arte, un arte en desarrollo. No es un proceso fácil y requiere de mucha imaginación para llevar a cabo procesos asombrosos... Como crear el sonido de un ser inexistente en el mundo real, el despegue de una nave espacial... Los nuevos sistemas digitales nos permiten la reproducción del más mínimo detalle sonoro, primando su realismo y su definición; Por este motivo ya no hablamos de diseño de sonido sino de arquitectura del mismo. Los efectos sala (los foley) dejan de ser meros ruidos ocasionales y se convierten en auténticos decorados sonoros que acompañarán toda la acción de los personajes, hasta el más mínimo detalle.

Laura Llaneli ssssonoritatssss. Persones usuàries dels centres ocupacionals 1981 i La Marina d’Asproseat participen en un projecte en col·laboració amb la Fundació Joan Miró per explorar la relació amb l’entorn a través del so.

Laura Llaneli ssssonoritatssss

Laura Llaneli és l’artista encarregada d’acompanyar les persones usuàries del centre ocupacional i obrir la porta a la innovació i experimentació sonores i la cocreació d’obres. El projecte de sis mesos de durada i metodologia participativa, va arrencar amb un Soundwalk, una sortida per escoltar l’entorn i mostrar una nova manera d’orientar-se i conèixer allò que ens envolta. A més de redescobrir l’espai més proper a través de l’oïda, les persones amb discapacitat intel·lectual prenen consciència de la informació que reben pels sentits, guanyen en seguretat i confiança i milloren la seva relació amb els companys.

Posant l’èmfasi en el so, ssssonoritatssss ofereix als participants un univers sonor al qual mai no havien accedit abans. Més informació sobre el projecte al web de la Fundació Joan Miró. Laura Llaneli ssssonoritatssss. Ssssonoritatssss Proposta artística col·laborativa de Laura Llaneli Amb el suport del programa Art for Change "la Caixa" La Fundació Joan Miró presenta ssssonoritatssss, una proposta artística de Laura Llaneli que gira al voltant dels sons de la nostra quotidianitat.

Laura Llaneli ssssonoritatssss

Harmony Games. Harmony-Games, la col·lecció per aprendre música jugant, va néixer l’any 2012 amb l’objectiu d’oferir nous recursos pedagògics als professionals de l’educació musical.

Harmony Games

El seu principal impulsor, Oriol Ferré, entusiasta dels petits invents, sempre ha gaudit experimentant amb diferents materials i dissenyant les seves pròpies creacions. Per això, convençut que la innovació no només és possible sinó que també és necessària, va posar fil a l’agulla en aquest projecte. Els productes de la col·lecció Harmony-Games permeten desenvolupar l’observació i l’anàlisi abstracte, treballar la imitació de patrons o experimentar amb noves possibilitats metodològiques. PLAYLIST Com dibuixem la música? taller art dll 27 on Spotify. SO_idees i accions. NEWS. Zimoun. I TU, COM SONES? Setmana del 18 al 22 de juliol. Home : ● GRAFFITI SONORO. Graffitis sonoros / Graffitis sonores / Sound graffitis.

Sonidos de Arrastre : Laura Llaneli. Laura Llaneli EN RESiDÈNCiA al Quatre Cantons. Ràbia potència somnolència.

Laura Llaneli EN RESiDÈNCiA al Quatre Cantons

S’ha fet una exposición amb els vídeso que han el.laborta els alumnes.El dia de la inauguració han fet una performance. Gravem sons pel museo. Hem conegut el projecte Sons de Barcelona i una web de sons sense drets d’autor anomenada Freesound. Hem visitat una càmera anecòica a la Facultat de Enginyers de so de La Salle a Barcelona. IMATGES SONADES. Setmana del 18 al 22 de juliol. TINGUELY, Jean. Nouveau réalisme (Maquinas dibujo ruido III) TINGUELY, Jean. Nouveau réalisme (Maquinas dibujo ruido I) TINGUELY, Jean. Nouveau réalisme (Maquinas dibujo ruido II) Christian Marclay Actions: Splashhh Splosh (No. 8), 2012 Graphicstudio/U.S.F.

PROPUESTA 5 TIPOS INSTRUMENTO reciclado. SONIDO_recursos material. Eli Gras. Hacia Una Educación Sonora R Murray Schafer.

Aplicaciones y links

Llenguatges conduir improvisació.