background preloader

Lyssna

Facebook Twitter

Titta Madicken det snöar, del 1 av 3 5 februari kl 18:43 - Sagor i Barnradion. Den gamles hemlighet. Frågor till Häxorna. Spänning i Barnradion. Spöktåget - Novellklubben i Barnradion. Om I rosens mitt - Novellklubben i Barnradion. Julen är här och inget blir någonsin som det tidigare varit.

Om I rosens mitt - Novellklubben i Barnradion

Året är 1919 och Stefan och hans pappa saknar Stefans mamma som har gått bort. Men varför försvann hon som hon gjorde? Och vad är det för konstigt paket som ligger under granen? Har det med mammans försvinnande att göra? På självaste julaftonen får Stefan ledtrådar från ett oväntat håll som leder till att han kan börja gräva i mysteriet med vad som har hänt hans mamma. Författaren Martin Widmark, som bland annat skrivit de populära böckerna om Nelly Rapp, Lasse Majas detektivbyrå och Halvdan Viking, har skrivit den spännande jullovsföljetongen I rosens mitt. Hör den i P4 28:e december 2015 till 1:a januari 2016 klockan 09:48. Serien går att ladda ner och lyssna på fram till 1/1 2018. Illustrationerna är ritade av Anna Sandler. H.C. Andersen: Den lilla flickan med svavelstickorna - UR Skola. H.C. Andersen: Lilla Idas blommor - UR Skola.

Del 1: Trillepojken och Lillgrannen 4 juli 2016 kl 18:43 - Våffelhjärtat i Barnradion. Dafo del 1: Hemliga klubben och Pryovecka 13 februari kl 18:43 - Dafo i Barnr... Odens rike: Skapelsen. H.C. Andersen: Den fula ankungen - UR Skola. Svenska Novellklubben. Häxorna Roald Dahl avsnitt 10. Häxorna Roald Dahl avsnitt 9. Häxorna Roald Dahl avsnitt 8. Häxorna Roald Dahl avsnitt 7. Häxorna Roald Dahl avsnitt 6. Häxorna Roald Dahl avsnitt 5. Häxorna Roald Dahl avsnitt 4. Häxorna Roald Dahl avsnitt 3. Häxorna Roald Dahl avsnitt 2.

Häxorna Roald Dahl avsnitt 1. De svarta skorna, del 1: Kyrkogården 21 mars kl 05:00 - Novellklubben. Boklista. Novellklubben-frågor till div ex De svarta skorna. För skolan - talböcker, lättläst och andra tillgängliga media för lärare, sko... Välkommen till MTM:s skolwebb.

För skolan - talböcker, lättläst och andra tillgängliga media för lärare, sko...

Här finns material för lärare, skolbibliotekarier, specialpedagoger och alla andra som arbetar med elever som av olika orsaker kan behöva lättläst eller talböcker. Vi hoppas att de som brukade besöka Lärarrummet för lättläst ska både känna igen sig och hitta mycket nytt. Webbinarie för skolan den 31 januari Vårt webbinarie Talböcker och lättläst i skolan – för dig som möter elever vänder sig till lärare och annan personal i grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

Vi berättar om MTM och om våra medier och tjänster som är intressanta i skolan.Läs mer och anmäl dig Nya lektioner till populära böcker Nu har boken Kickboxaren 3 - Slutkampen kommit och likaså fortsättningen på berättelsen om Utvandrarna, Invandrarna. En livsviktig resa från dari till svenska Nytt nyhetsbrev till skola Vi har skickat ut nya nyhetsbrev till olika grupper inom skolan. Läs våra senaste nyhetsbrev och beställ! Ny lärarhandledning till 8 Sidor Läs mer och ladda ned handledningen. Bleckmossen - Tunnelflickan, del 1: Mellan två stationer 15 februari kl 05:00 - Novellklubben. Häxorna del 1 av 10 6 september kl 10:45 - Unga Radioteatern. Aktiva eleverna under högläsning. Under ett par pedagogiska konferenser har vi behandlat högläsning och diskussionerna har då bland annat kretsat kring att det inte är alla elever som hänger med, förstår eller ens lyssnar under högläsning.

Aktiva eleverna under högläsning

Dessa diskussioner har lämnat en bitter eftersmak: Om det alltid är så att vi ”tappar” några elever vid högläsningstillfällena innebär det ju att ganska mycket undervisningstid är bortkastad för dessa elevers del. Någonting behövde göras och som så ofta när något behöver göras vänder jag mig till BFL och det tänkande som genomsyrar dess nyckelstrategier. Det var dags att utveckla mitt användande av nyckelstrategi 2: Att skapa aktiviteter som synliggör lärandet.Ibland får jag intrycket av att det vilar en aura av myspys kring högläsning (och när jag skriver högläsning i detta inlägg avser jag lärarens högläsning).

Det är något man kanske ägnar sig åt på morgonen innan eleverna riktigt vaknat till, eller sist på eftermiddagen när de är trötta. Att diskutera 1. Låtlista - Fredagsdisco. Pojken som aldrig slutade gräva: del 1 av 2 4 augusti 2013 kl 10:45 - Unga Radioteatern. Lyssna - Svenska (Mellanstadiet) Studi.se. De grå jättarnas fasa: del 1 av 5 24 februari kl 06:01 - Novellklubben. Spöket som försvann - Spänning - Junior.