background preloader

Carinamalm

Facebook Twitter

Gestaltningar. De klokaste ugglorna i stada!

Matematik

Mattespindlar. Kreativa bloggar. Clipart - High Quality, Easy to Use, Free Support. Bildbank. Stickat virkat. Papperspyssel. Virka en enkel sjal. Jag har länge lovat er det här mönstret och nu har jag fått tummen ur och fotat processen.

Virka en enkel sjal

Jag är väldigt dålig på att läsa virk-/stickbeskrivningar, det är något i min hjärna som inte kan koppla texten till handen. Så det är därför lite svårt att skriva en virkbeskrivning, men, jag har gjort mitt bästa för att skriva en, på mitt eget vis. Om ni inte förstår så hojta till, så ska jag försöka beskriva bättre… Du behöver: Garn av trevlig kvalitet, förslagsvis ullgarn. Förkortningar: lm = luftmaskor st= stolpar 1. 2. (Arbetet ligger här åt fel håll, egentligen så virkar jag från höger till vänster) 3. 4. 5. Efter ett tag kommer ni börja se ett mönster. Detta mönster kan varieras. VARNING! Sorry, this description is only in Swedish. Mina gratismönster, översikt. Mönster: spetssjalen Lataa. Denna enkla spetssjal stickas med lite mindre än 100 g, eller ungefär 365 m sockgarn.

Mönster: spetssjalen Lataa

Jag har döpt den till ”Lataa”, vilket betyder ”vinranka” på hindi, eftersom det är vad mönstret påminner mig om! Mönstret stickas i en upprepning av 13 maskor och 10 varv. Du lägger upp totalt 45 maskor, vilket inkluderar 6 kantmaskor (3 på varje sida) som rätstickas varje varv, och 39 maskor (13×3) i mitten som stickas i spetsmönstret.

Mönstret innehåller både ett diagram och en stickbeskrivning. God stickning! Mönster © Sandhya S. Stickbeskrivning Garn – 100 g eller ca 365 m sockgarn som kan spännas upp (helst med ull som huvudsakliga fiber). Redskap: • 2-3 stickmarkörer (frivilligt) • Nålar till uppspänning • Tapisserinål för att väva in ändarna. Stickade halvvantar - gratismönster. Storlek: S/MGarn: Soya garn från Netto (70% ull, 30% soyabönsfiber) eller liknande. 50 g/ 120 meter, 18 m x 26 v.Garnåtgång: 1 nystan Soya garn från Netto gick åt till halvvantarna med tre "åsar" och drygt 1 nystan till de med fyra.Stickor: 3 mmAvmaskningsnål/Garnstump i avvikande färg till tum-maskorna Vill du göra mindre storlek, prova byta till mindre stickor och tvärtom om du vill göra dem lite större. am - avigmaskor rm - rätmaskor Lägg upp 45 m Varv 1-5 stickas i mosstickning så här: varv 1) *1 rm, 1 am* upprepa *-* till slutet på varvet. varv 2) *1 am, 1 rm* upprepa *-* till slutet på varvet. varv 3) som varv 1. varv 4) som varv 2. varv 5) som varv 1.

Stickade halvvantar - gratismönster

Mattesmedjan. Inspiraton, fakta och arbetsblad. Program, appar och webtjänster. Math games. Europeisk historia. Webbsidor Bra saker. Tema: Kroppen. No Kroppen. Papperspyssel. Påsken närmar sig och det är dags att klä riset.

Papperspyssel

Men har man katt är det inte självklart man kan ha fjädrar i det. Jag hittade för ett tag sedan tips på ett par fjärilar som man viker. Och papper har väl de flesta av oss hemma? Papper; enfärgat eller mönstratsaxmetalltråd, snöre eller piprensare Mina pappersbitar är 7×7 cm. Vik pappret på mitten. Så här blir resultatet! Ta två stycken och bind ihop dem. Nu är det bara att veckla ut pappret och klämma till pappret lite så det håller formen. Det blev ett par stycken! För några dagar sedan var vi iväg och firade svärfar som fyllt år. Till kortet använde jag mig av en teknik som kallas maskning. Jag började med att stämpla blommotivet på pappret. Den utklippta bilden lades rakt ovanpå den andra blomstämpeln. Och så här blev resultatet! Och så här blev kortets insida! Böcker är en lite aningen heliga för mig. Nu är frågan om det jag pysslat med ska kallas för återbruk eller om jag faktiskt har fullständigt misshandlat boken? Min mapp "Bild - perspektiv" på Pinterest.

Tejpakvarell. Bilduppgifter. En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material.

bilduppgifter

Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Lärarens bild blir då ett stöd för eleverna, samtidigt som eleverna kan få vara med att påverka lärarens bild genom att komma med idéer.

När man gjort en bild tillsammans, gör eleverna sin egen variant. Jag valde att använda sk "julgransljus" som är lite mindre och lättare att hålla i för eleverna. Uppgiften är att rita figurer med ljuset på pappret. Moment 2 - vattenfärger Andra momentet innebär att man målar över allt med vattenfärger så att figurerna, som man gjorde med ljuset framträder. (Medan den första bilden torkar kan man låta eleverna göra flera bilder enligt moment 1 och 2 utan lärarstöd.)Moment 3 - hitta kanterna Nu är det dags att ta fram färgpennorna. SKAPANDE. SKAPANDE. Matteboken - Hem. Mattecentrum. Konkret och kreativ NO.

Sidor. MATTE. Examination 1-1. Fractions.