background preloader

Bureaux

Facebook Twitter

Aeronautical and Aerospace Institute / Toro Arquitectos. REX Designs Hyper-Transparent Office Building in Washington DC. REX has unveiled its newest project, called 2050 M Street, a 37,100 square meter premium office building in Washington DC’s “Golden Triangle” business district.

REX Designs Hyper-Transparent Office Building in Washington DC

With constraints in building heights and massing in Washington DC’s zoning codes in mind, 2050 M Street “maximizes its façade’s potential to set the new standard of trophy office space within the DC market,” through a glass, hyper-transparent curtain wall without any mullions to impede views. The façade’s roughly 900 glass panels are curved to a two point nine meter radius, yielding structural efficiency and greater transparency.

Actor Galaxy / SPEECH Architectural Office. Architects: SPEECH Architectural Office Location: Kurortny Prospect, 105, Sochi, Krasnodarskiy kray, Russia, 354024 Architects in Charge: Sergei Tchoban, Sergey Kuznetsov, Igor Chlenov Project Structural Engineer: Igor Osokin Area: 131260.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: Alexey Naroditskiy From the architect.

Actor Galaxy / SPEECH Architectural Office

Byggom AB Office Extension / Johan Sundberg arkitektur + Blasberg Andréasson Arkitekter. Architects: Johan Sundberg arkitektur, Blasberg Andréasson Arkitekter Location: Gastelyckan, Mårtens Fälad, Lund, Sweden Architect in Charge: Johan Sundberg Project Year: 2014 Photographs: Markus Linderoth From the architect.

Byggom AB Office Extension / Johan Sundberg arkitektur + Blasberg Andréasson Arkitekter

At the edge of every city there are sparsely populated areas with various industrial and commercial buildings and warehouses. The houses are practically indistinguishable from one another, often built in simple materials and using the same jargon. Areas like these are problematic for a number of reasons, and yet they are accepted as an unavoidable part of the urban nature, not unlike a paunch in middle age or rubbish outside of an ice cream dealer in the summertime. One of Lund’s construction firms has their office in the middle of one such area in the outskirts of the city. 3Cubes Office Building / gmp Architekten. Architects: gmp Architekten Location: Shanghai, Shanghai, China Area: 90650.0 sqm Project Year: 2015 Photographs: Christian Gahl Design Team: Meinhard von Gerkan, Nikolaus Goetze, Magdalene Weiss Project Management: Sun Yajin Project Team: Cai Lei, Chen Jingcheng, Saeed Granfar, Lin Yi, Sun Yajin, Zhang Yan, Zhang Yang, Zhong Ming From the architect.

3Cubes Office Building / gmp Architekten

The 3Cubes office building designed by gmp for the Caohejing Business Park in the western part of Shanghai have now been completed. The office building complex with service functions in the basement floors has a total gross floor area of 60,000m2 and consists of three cubic building volumes with different heights of between 35 m and 60 m. The gmp design places particular emphasis on the character and elegance of the ensemble.

An undulating grass landscape culminating in a hill, with trees and arch-shaped recesses, provides access to the naturally lit basement floors. DLR Robotics and Mechatronics Center / Birk Heilmeyer und Frenzel Architekten. “The new building naturally rounds off the Robotics and Mechatronics Center.

DLR Robotics and Mechatronics Center / Birk Heilmeyer und Frenzel Architekten

With its south-west axis it formalizes this composed piece of architecture (...). The building’s entrance compliments the executive office building creating a logical bond with the Tech-Lab. Although there is no structural connection, a very communicative and strong spatial relationship has been established. The attractive entrance setting forms a direct relationship with the main laboratory and provides access to a remarkably functional and judiciously designed lab-scape.

In spite of the fact that the circulation areas have been highly optimised, there are no confined spaces, thanks to views into the inner court yard and an open staircase to the upper floors. ACME Wins SAB Design Competition in Germany. ACME has won an international competition for the design of the new headquarters of the Sächsische AufbauBank in Leipzig, Germany.

ACME Wins SAB Design Competition in Germany

Chosen from submissions by 20 architectural practices (including Zaha Hadid and Sauerbruch Hutton), ACME’s design was referred to by the jury as “an innovative and [...] a visionary solution, which is manifested in a striking, distinctive appearance. Especially noteworthy is the symbiotic unity of building and open space design.” The Sächsische AufbauBank (SAB) is the federal development bank of the state of Saxony, providing grants, subsidies, loans and guarantees to businesses, technology companies, investors, developers and homeowners.

The SAB has a major presence in Dresden and is planning to build a new headquarters building in Leipzig to accommodate 600 members of staff, a conference center, canteen and parking space, along with a major new public space. Innovation Center UC - Anacleto Angelini / Alejandro Aravena. Architects: Alejandro Aravena | ELEMENTAL Location: Vicuña Mackenna 4860, Macul, Santiago Metropolitan Region, Chile Project Team: Alejandro Aravena, Juan Cerda Collaborators: Samuel Gonçalves, Cristián Irarrázaval, Álvaro Ascoz, Natalie Ramirez, Christian Lavista, Suyin Chia, Pedro Hoffmann Area: 8176.0 sqm Project Year: 2014 Photographs: Nico Saieh, ELEMENTAL | Nina Vidic Structural Engineering: Sirve S.A.

Innovation Center UC - Anacleto Angelini / Alejandro Aravena

Client: Grupo Angelini, Pontificia Universidad Católica de Chile Site Area: 455351 sqm (San Joaquin Campus’ area) Cost: 18 millions USD From the architect. In 2011, Angelini Group decided to donate the necessary funds to create a center where companies, businesses and more in general, demand, could converge with researchers and state of the art university knowledge creation. On the other hand, we thought that the biggest threat to an innovation center is obsolescence; functional and stylistic obsolescence. La Quintaine / atelier d’architecture King Kong. Architects: atelier d’architecture King Kong Location: Chasseneuil-du-Poitou, France Architect In Charge: Jean-Christophe Masnada Area: 1381.0 sqm Photographs: Arthur Péquin Project Manager: Etienne Henry Landscaping: A+R Salles Scenography: Ducks Scéno Technical Engineering Company Structure: Khephren Ingénierie Technical Engineering Company Mep & Heq: LBE Fluides Technical Engineering Company Roads System And Urban Public Utilities: IDTEC Projets de Ville Acoustician: idB Acoustique Construction Economist: VPEAS Client: City of Chasseneuil-du-Poitou Cost Of Building Work: 3 640 935 € HT From the architect.

La Quintaine / atelier d’architecture King Kong

The town of Chasseneuil-du-Poitou wished to build a new hall for festivities and cultural events in a redevelopment area centred around the railway station. Designs for the new Hall had to respect the Technological Risks Prevention Plan implemented in the area. Easy-to-regulate access is provided to the main hall. Live Oak Bank Headquarters / LS3P Associates. Architects: LS3P Associates Location: Wilmington, NC, USA Area: 36500.0 ft2 Year: 2013 Photographs: Mark Herboth Structural Engineering: Woods Engineering Contractor: Clancy & Theys From the architect.

Live Oak Bank Headquarters / LS3P Associates

Live Oak Bank, a privately-held bank headquartered in Wilmington, NC, is one of the most successful banking institutions in the country. This success, as well as their mission to create the best workplace environment for their employees, led them to the decision to construct a new office building that could be customized to their specific needs. They found a piece of virgin land in the heart of Wilmington and challenged LS3P to design the building so that the site was disturbed as little as possible.

The building is anchored by a central lounge that includes a large kitchen, coffee bar, upholstered casual seating, and a two-story window wall overlooking the central courtyard and deck. . * Location to be used only as a reference. 2226 / be baumschlager eberle. Architects: be baumschlager eberle Location: Lustenau, Austria Project Architect: Jürgen Stoppel Assistance: Hugo Herrera Pianno, Markus Altmann Structural Engineer: Mader &Flatz Light Planning: Ingo Maurer Energy Optimization: PhD.

2226 / be baumschlager eberle

Lars Junghans Area: 13138.0 sqm Year: 2013 Photographs: Eduard Hueber From the architect. No cooling, no heating While buildings require less and less energy, more and more is being spent on the maintenance and service needed to sustain this reduction. The prospect of buildings functioning as power stations is highly reminiscent of the promises of Modernism. The only disruptive factor in this energy balance from an ideal world, however, is the human element. bebaumschlagereberle has no intention of replacing nature with technology in this office block in Lustenau, Austria.