background preloader

READ!

Facebook Twitter

Visual Networking Index: Global Mobile Data Traffic Forecast Update, 2011–2016  [Visual Networking Index. Blog: Social networks in the database: using a graph database. Recently Lorenzo Alberton gave a talk on Trees In The Database where he showed the most used approaches to storing trees in a relational database. Now he has moved on to an even more interesting topic with his article Graphs in the database: SQL meets social networks. Right from the beginning of his excellent article Alberton puts this technical challenge in a proper context: Graphs are ubiquitous.

Social or P2P networks, thesauri, route planning systems, recommendation systems, collaborative filtering, even the World Wide Web itself is ultimately a graph! Given their importance, it’s surely worth spending some time in studying some algorithms and models to represent and work with them effectively. After a brief explanation of what a graph data structure is, the article goes on to show how graphs can be represented in a table-based database.

This post is going to show how the same things can be done when using a native graph database, namely Neo4j. Representing a graph Transitive closure. Hans Rosling's new insights on poverty. Gapminder: Unveiling the beauty of statistics for a fact based world view. Social customer service: a best practice checklist. This week I went to Manchester to speak at O2’s first Marketing Matters event, which was attended by key contacts from the brand’s top 50 partners that sell to and manage business customers. The group had asked for input on social, since they highlighted this as the most important aspect of their marketing plans for the next year. This is interesting in itself, but hardly surprising.

What was heartening however, was that my session covered social customer service. This is something we’ve covered steadily since last April, with pitches now regularly heading our way full of research into its growth. In my experience, when that happens, it means that marketing teams have realised that they can get some PR mileage from a study into this 'new trend' – and that means a trend has become more than that. It means it’s actually happening. I’ve turned my deck into a best practice checklist, with supporting research, context and case studies at the end. Context The stats Combine this... But don’t panic! The Web That Wasn't. Jak na firemní Timeline podruhé a ještě podrobněji. | redakce S facebookovou Timeline pro stránky se od minulého týdne jistě seznámil každý správce. Kromě těch nejdůležitějších poznatků ale od té doby vyšly najevo i různé další užitečné informace a postřehy, které pro nás z pohledu marketéra dal do jednoho uceleného přehledu Jenda Perla, specialista na sociální média v Ogilvy.

Minulý týden byl pro facebookové markeťáky něčím výjimečným. Po týdnech zvěstí a zaručených zpráv konečně proběhla konference fMC, kam si Facebook pozval sezval velké partnery a klienty, aby jim představil novinky, case studies a možnosti marketingového využití této sociální sítě. Ještě před tím ale zpřístupnil správcům Stránek jednu z novinek – Timeline. Do měsíce budou tedy Stránky na Facebooku vypadat stejně jako naše soukromé profily.

Co to pro nás markeťáky přináší a obnáší za kroky a jak se s tím vypořádaly některé zahraniční značky? Dobře se připravte a čekejte potíže Důležité je mít pro přechod nachystaný kvalitní obsah, který teď hraje stěžejní roli. Jak na efektivní facebookové soutěže v deseti krocích. | redakce Soutěže jsou účinným nástrojem k posílení značky a zvýšení prodeje. Jak praví zákon, pořadatel od nich neočekává a nepořádá je pro zisk z vkladů, ale představují pro něj výdaj na reklamu jako každý jiný. Co naopak očekává, je efektivní oslovení požadované cílové skupiny. Jak jí dosáhnout a co nového v tomto ohledu přinesla Timeline? Jednoznačným trendem vedoucím ke zvýšení efektivnosti je propojení soutěží se sociálními sítěmi, zejména pak s Facebookem. Pořádání soutěží v éře Timeline S nástupem Timeline pro stránky nastávají některé změny, které mění propagaci soutěží tak, jak jsme byli dosud zvyklí.

Navíc je třeba myslet i na omezení týkající se titulní fotky, takzvaného cover image. Konkrétní seznam toho, co se smí a co se nesmí, najdete na stránce How should I choose a cover photo for my Page? Využijte připnutí a zvýraznění (Pin and Highlight) příspěvků k propagaci soutěže.Připnutí (Pinning) udrží příspěvek nahoře po dobu sedmi dní, poté se vrátí na své místo v Timeline. 1. How To Create A Terrific Facebook Cover Image If You Don’t Have Resources To Hire A Designer. Note From Beth: Nonprofits are beginning to unveil their new timeline designs (I’ve been post examples on my Facebook Page and curating them in pinterest) In the Friending the Finish Line peer learning group I’ve been working with, participants are sharing their creativity, including this cover design from Utah Children created by staff person Barbara Munoz. Other nonprofits are busy creating mock ups of the new timeline cover image for senior management.

And, you need to think about the cover image design in the context of your overall content strategy.But what if you don’t have the resources to hire a graphic designer and need to do it in-house? Nonprofit Techie Ash Shepherd to the rescue! Armed with his advice and resources which includes a simple graphic template, some good photos, a good tagline, and a tool like photoshop, your organization can create a respectable DYI cover image in less than an hour. Source: Ash Shepherd Some of the major changes include Cover Photo Template.

Ještě jednou o Pirátech na Facebooku. Jak již bylo napsáno, česká Pirátská strana vytěžila z aktivit spojených s odporem ke smlouvě ACTA velmi zajímavý mediální potenciál na Facebooku. Snad poprvé jsem dokonce viděl, že by hodnota metriky Talking about byla vyšší, než počet fanoušků dané Stránky. A protože Piráti na náš článek reagovali, a dokonce nám poskytli podrobnější statistiky ze své Stránky, přinášíme vám další článek na toto téma. Zároveň jsme se podívali i na statistiky Pirátských novin, média úzce propojeného s Pirátskou stranou. Pohled na export statistik a rozhovory s některými ze správců Stránek napovídají, že domněnka o zdroji uživatelů mluvících o Stránce byla správná. Uživatelé totiž nezačali nějakým extrémním způsobem více komentovat či lajkovat příspěvky Stránky. Počet nových fanoušků sice narostl, ale rozhodně by nevystřelil metriky do takových výšin.

Zdroj: Jenda Oproti běžnému poměru se zvýšil i důraz na příspěvky samotných uživatelů na Zdi. Pirátské noviny se mohou pyšnit podstatně nižšími čísly. Pinterest a linkbuilding | Linki - off page SEO. [Infographic] How to Write the Best Call to Action Emails.