background preloader

Annicadymling

Facebook Twitter

Pulled Pork

Per Morbergs mat. Eloras och kalas tips. Inspiration blommor. Värdegrund. Såser. Pavlova. Barnmappen. Projekt husvagn. Iskalla idéer för varma dagar! 1.

Iskalla idéer för varma dagar!

Kaffe, kanske lite sötat, i isbitsform och sen kall mjölk över i ett glas Bildlänk2. Frys in ÄTLIGA blommor Bildlänk 3. Bildlänk 4. Bildlänk 5. Bildlänk. » Några viktiga rader om hur du ska tänka när du inte handlar... Här ovan ser du, förutom en patinerad kökshandduk, A) några äpplen och B) några lökar.

» Några viktiga rader om hur du ska tänka när du inte handlar...

Ingen av ovanstående är ekologisk, men ändå innehåller några av dem betydligt fler kemikalier än de andra. Kan du gissa vilka? Medan du funderar så backar vi bandet några snäpp: Vid det här laget har de flesta förstått att mycket frukt och grönt innehåller höga halter av bekämpningsmedel och att ekologiskt alltid är att föredra, både för din hälsas och för miljöns skull. Men, tyvärr är det inte riktig så enkelt. En amerikansk icke vinstdrivande organisation som heter Environmental Working Group (EWG) har nämligen testat och rankat kemikalienivåerna i 53 olika frukter och grönsaker, och tagit fram två små snillrika listor som heter ”Dirty Dozen” och ”Clean 15”.

Att inhandla/göra listan

Frukost. MELLANMÅL. LUNCH. Recept på mat. Recept på bakverk. Pinnglass i olika smaker. Hej fina ni!

Pinnglass i olika smaker

♥ Åh vad jag har saknat att baka och jobba. Det är SÅ härligt att vara hemma. I helgen har jag varit i Tibro med min sambo som körde Cross SM. Det har verkligen varit superkul trots nästan ingen sömn eller mat alls. Men nu är jag hemma hos hundarna igen. Jag har valt att smaksätta min glassmet med fem olika smaker.

Nu ska ni få receptet. Pinnglass, grundrecept:5 dl Vispgrädde 1 burk Kondenserad mjölk, sötad Gör så här:Häll ingredienserna i en stor bunke och vispa med elvisp (eller för hand som jag alltid gör) på hög hastighet tills det bildas tydliga mönster efter vispen. Smaksättning till 1/5 smet:1 dl mosade jordgubbar - 1 dl mosade Hallon - 1/5 dl krossade Saltlakritsflakes - 1 dl Chokladkross - 1/2 Vaniljstång, frön.

Barnkläder inspo

Jägismiddag. Beröm är inte kärlek. Vitamin D är nyckeln till kroppens försvar. Hudvård. Projekt SY. Vad är skillnaden på smör och margarin? Klicka här för att komma till min nya sida.

Vad är skillnaden på smör och margarin?

Efter att vid flera tillfällen märkt att folk i allmänhet börjar få en mindre kunskap om vad skillnaden mellan margarin och smör är, vilket inte företag som Maxi gör till något bättre. Därför ska jag här och nu erbjuda er en mycket kort och enkel genomgång om vad som skiljer dem åt. (Bilderna är hämtade ifrån konsumentsamverkan.)

Risken är att människor i framtiden, framför allt ungdomar, kommer att ha en allt sämre kunskap om vad som är naturligt och vad som inte är det. Och som jag sagt tidigare. Till vänster ser ni fyra enkla steg på hur tillverkningen av smör går till, vilket vi alla säkert känner till. Som ni ser ger dessa fyra steg en helt naturlig produkt helt utan kemikalier. Nu ska vi titta på margarinet, och kom ihåg, att alla har ett eget val, alla har möjlighet att ta sitt eget beslut, men utefter den här informationen, får du veta hela sanningen. . Dags att gå vidare till nästa steg. Vi befinner oss nu vid punkt fem.

Sånghäfte till barn

Armbandspyssel. Allt om jul. Tips i vardagen. Ge bort presenter. Halloween/kostymer. Bröd i alla dess sorter. BARN. Inspiration hemma. Skönhet. Hemma-fix. Foton att inspireras till. SVENSKA. SO. Barnmat. Mamman fotade sin son när han sov med hunden. Resultatet? En helt underbar kä... Värmepumpsforum - Allt om värmepump och värmepumpar. 10 anledningar att inte kasta silica-påsarna. Brukar du också slänga silica gelpåsarna direkt?

10 anledningar att inte kasta silica-påsarna

Gör inte det, de kan användas till mer än du anar! Här får du 10 tips du inte hade en aning om. När vi köper nya väskor, kläder, elektronikvaror eller vitaminer ligger det ofta, minst ett par, av de där små påsarna med silica gelkulor i. De allra flesta av oss kastar dem direkt i papperskorgen. Men gör inte det! 1. Du kan lägga dem i kartonger, klädskåp eller förråd. 2. Har du fått vatten eller fukt på din mobil, lägg den då i en sluten plastpåse ihop med en eller flera påsar silica gel. 3. Förvarar du dina smycken ihop med silica gelpåsar i tätt förslutande påsar eller askar håller du fukten borta och smyckena fortsätter vara glänsande längre. 4. Fotografier, brev och andra pappersdokument blir sämre med tiden. 5. Du kan även slänga ned några påsar i verktygslådan för att slippa rost.

Branäs

Bikarbonat som en skönhetsprodukt. De flesta känner nog till bikarbonat som ett återkommande baktillbehör som hör hemma i köket.

Bikarbonat som en skönhetsprodukt

Men sanningen är att det i generationer använts som bra mycket mer än så, exempelvis som grundingrediens i hemmagjorda skönhetsprodukter. Med inspiration från Womens Health Magazine och Health.com kommer här tips på hur du kan använda produkten som du nog redan har hemma. 1. Motverkar svett och kroppsodör Till att börja med så är bikarbonat riktigt bra som en alternativ och giftfri deodorant. Bikarbonatet motverkar svettningar och även kroppsodör, det enda du behöver göra är att gnugga in en liten mängd under dina armar. En liten varning för att man de första dagarna kan svettas något mer, och även lukta, då kroppen släpper ut gifterna.

PYSSEL

Kalas-TIPS.