background preloader

Matte

Facebook Twitter

TIM.pdf. Ladda Ner. Sweden Academy. Matematik - Hem. Bright Side - Simple math. Truls Matte och NO » MA-material. Truls Matte och NO MA-material MatematikmatrisMatematikmatris för mellanstadiet – pdf Träna addition och subtraktion:Om att testa elever och WinnetkakortLilla additionstabellen WinnetkakortStora additionstabellen WinnetkakortLilla subtraktionstabellen WinnetkakortStora subtraktionstabellen Winnetkakort.

Truls Matte och NO » MA-material

Clockres. Virtual Manipulatives. Hur och varför Minecraft i skolan. Matematik - Mitt lilla klassrum på nätet.

Räknemåla

AOUÅ EIYÄÖ. Matematik4. Matematik. Årskurs 2 - matematikmaterialet. Favoritmatematik och mattesagor! Vårt arbete med multiplikation fortsatte med att eleverna själva i grupper fick konstruera egna ”ramberättelser” som finns till bilder i upplägget av boken.

Favoritmatematik och mattesagor!

Det var effektiva elever som tillsammans gjorde små berättelser med uppgifter som lämnats öppna att besvara. I boken finns det en skata som heter Sally och en ekorre som heter Kurre, de hjälper till att förklara olika begrepp och har kluriga funderingar. Eleverna har fått höra ramberättelserna till bilderna igen via den digitala boken och sedan har de skrivit dessa egna små mattesagor. Bilderna ägs av Studentlitteratur, och finns i Favorit matematik. Multiplikation-synliggc3b6ra-lc3a4randet1. Hur startar du dina matematiklektioner? Under det här läsåret tar jag och några av mina kollegor oss an ännu en modul i Matematikyftet.

Hur startar du dina matematiklektioner?

Modulen heter Matematikundervisning med IKT. Vår första uppgift var att fundera över hur vi kan starta våra matematiklektioner på ett intresseväckande sätt med hjälp av en resurs vi hittat på nätet. Vi fick några exempel på lektionsstartare i inläsningsmaterialet. Math Games - Fun 4 the Brain. Siffror-med-produkter. Montessoriinspirerad matematik. Syftet med ramsräkning är inte att ge någon djupare förståelse för tal, utan en förberedelse och förutsättning för att kunna arbeta med tal.

Montessoriinspirerad matematik

Övningar: Ramsräkning har visat sig ha samband med barnets senare framgångar i matematik. Det är därför viktigt att öva upp en god förmåga i ramsräkning. Barnen återvänder också ofta till ramsräkning när de tycker att andra metoder känns äventyrliga. Räkneramsan kan övas korta stunder flera gånger i veckan. Lärportalen för matematik. Freebie Subtraction Carrots.pdf.