background preloader

Sosiaalinen media työnhaussa

Facebook Twitter

Tämä mies brändäsi itsensä menestyjäksi, ja suosittelee samaa kaikille – sillä pian äänekkäät voivat viedä kaikki työpaikat. Kuva Ville Tolvasesta lehteilemässä Moleskine-vihkoa oviaukossa.

Tämä mies brändäsi itsensä menestyjäksi, ja suosittelee samaa kaikille – sillä pian äänekkäät voivat viedä kaikki työpaikat

Sitten kuva Ville Tolvasesta lentokentällä, sitten kadulla. Sitten kuva Ville Tolvasesta katsomassa kaukaisuuteen, vihko sylissä avoinna. Näin itseään esittelee kotisivuillaan konsultti – arvasit – Ville Tolvanen. Mies, joka on twiitannut 54 200 kertaa. Some työnhaussa. Anställ Kalle nu! Työnhaku ja rekry somessa - mikä toimii, mikä ei? - Tom Laine. Sosiaalisen median palveluita syntyy ja kuolee päivittäin, uutiskynnyksen ylittävät milloin WhatsApp ja Snapchat, milloin joku muu uusi ja mielenkiintoinen palvelu.

Työnhaku ja rekry somessa - mikä toimii, mikä ei? - Tom Laine

Samaan aikaan kuitenkin korostuu muutamien tunnetumpien ja stabiilimpien palveluiden merkitys Suomessa tapahtuvan liiketoiminnan näkökulmasta. Sosiaalinen media ja työnhaku, osa 1/2. Ansioluettelo kannattaa siirtää paperimuodosta LinkedIniin.

Sosiaalinen media ja työnhaku, osa 1/2

Turhaan tehty CV Kun viittä vaille valmistuneena korkeakouluopiskelijana aloittelin työnhakua, olin tietenkin hionut ansioluetteloni viimeisen päälle kuntoon. Työnhaku somessa: Miten myyt osaamistasi sosiaalisen median avulla. 4 vinkkiä sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Kokosimme vinkit sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa: 1.Tarkista somen jättämä verkkojalanjälkesi Julkiset sosiaalisen median profiilisi jättävät jälkensä verkkoon, joten aika ajoin on paikallaan oman nimen googlaaminen ja tulosten tarkastelu.

4 vinkkiä sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa

Hakutuloksista näet, mitä sinut mahdollisesti googlaava työnantajakin näkisi – pidätkö näkemästäsi vai olisiko joidenkin profiilien syytä olla salattuja ja vain kavereidesi nähtävissä? Tarkista siis eri profiiliesi yksityisyysasetukset. Sosiaalinen media voi tuoda töitä. Monet työnhakijat herättelevät nykyään työnantajien kiinnostusta näkymällä blogeissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Sosiaalinen media voi tuoda töitä

Teemu Kunto teki itsestään jopa esittelyvideon Youtubeen. Seinäjokelainen työnhakija Teemu Kunto, 34, aikoo iskostua työnantajien tajuntaan. Sosiaalinen media työnhaussa. Untitled. Oikein hyödynnettynä sosiaalinen media on loistava keino kertoa itsestäsi ja erottautua muista hakijoista.

untitled

Sometyonhaussa. 6 sosiaalista mediaa – näin käytät niitä työnhakuun. Sosiaalisen median tärkeimmässä työnhakukanavassa LinkedIn-palvelussa oli marraskuussa 2013 suomalaisia työpaikkailmoituksia 200–250, toissa viikolla ilmoituksia oli ensimmäisen kerran jo tuhat – yhdessä päivässä.

6 sosiaalista mediaa – näin käytät niitä työnhakuun

Isot firmat ja modernit toimialat rekrytoivat sosiaalisen median kautta, mutta myös kunnallinen sektori on aktivoitunut somessa. Eniten haetaan tekijöitä asiatuntija- ja johdon tehtäviin. Myös niin sanotut suorahaut ovat lisääntyneet: työnantajat rekrytoivat ihmisiä somen kautta ilman työpaikkailmoittelua. – Somen kautta rekrytoivien alojen ja työpaikkojen kirjo laajenee koko ajan, esimerkiksi myyjät ja sairaanhoitajat näkyvät jo LinkedInissä. Rakennusteollisuus on toimialana yksi suurimmista LinkedInissä. Jos somessa haluaa menestyä työnhakijana, Laine neuvoo ottamaan haltuun ainakin LinkedIn-palvelun. Sosiaalinen media työnhaussa by Maria Rajakallio on Prezi. Sahranto Sirke. Sosiaalinen media työnhaussa: kattava opas - Ansioluettelo.net. Sosiaalinen media on erinomainen tapa erottua ja saada näkyvyyttä työnhaussa.

Sosiaalinen media työnhaussa: kattava opas - Ansioluettelo.net

Osa yrityksistä jopa rekrytoi ainoastaan sosiaalisen median eli somen kautta. Sosiaalisen median rooli työnhaussa on noussut huomattavasti. Moni yritys hyödyntää sosiaalista mediaa sopivien työntekijöiden löytämiseksi. Untitled. Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa ja ammatillisessa verkostoitumisessa voi avata eteesi aivan uusia mahdollisuuksia.

untitled

Miellämme usein LinkedInin oman CV-profiilin ja työnhaun kautta, mutta sosiaalinen media on myös verraton tapa hankkia tietoa omasta alasta. 10 palvelua, joiden avulla teet itsellesi näyttävän ansioluettelon. Jos etsit uutta työpaikkaa, suunnittelet uranvaihtoa, tai vain haluat kertoa tarinasi maailmalle, kannattaa tehdä omat sivut.

10 palvelua, joiden avulla teet itsellesi näyttävän ansioluettelon

Hienot nettisivut tukevat työnhakusi ja samalla teet itsesi paremmin löydettäväksi. Näiden palveluiden avulla teet itsellesi helposti aloitussivun tai jopa kokonaisen sivuston. Sivujen tekeminen on tehty todella helpoksi ja pienellä vaivannäöllä voit luoda itsellesi täysin uniikin ja varmasti muista erottuvan ansioluettelon. Sinun ei siis tarvitse osata koodata yhtään! Jos et tiedä mistä aloittaa, niin vinkkinä: hakukoneen avulla voit löytää eri palveluista muiden käyttäjien ansioluetteloita, joista voit saada inspiraatiota ja ideoita. 1. Työnhakija, ota Twitter haltuun! - Nostetta urallesi. Twitter on ainutlaatuinen yhteisöpalvelu.

Kun sitä osaa käyttää oikein, on se kätevä paikka puffata itseään aktiivisena työnhakijana. Twitter-aktiivisuudella töihin. Taneli Pasanen, 29, sai työpaikan sosiaalisen median avulla. Hänen bloginsa levisi Twitterissä, ja pian Pasaselle tarjottiin töitä samaisen kanavan kautta. Miten sosiaalista mediaa voi parhaiten hyödyntää työnhaussa? Taneli Pasanen oli alkuvuodesta hankalassa tilanteessa. Hänen silloisessa työpaikassaan oli alkamassa yt-neuvottelut, ja Pasasella oli vain määräaikainen sopimus. Töiden jatkuminen ei näyttänyt hyvältä, ja Pasanen päätti alkaa etsiä uutta työtä. Työnhakija: näin loistat sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median käyttö yleistyy jatkuvasti, eikä sitä kannata unohtaa työnhaussa. Kun perinteiset keinot eivät riitä tai kaipaat vaihtelua, some voi tuoda uutta puhtia työnhakuun. Työnhaku sosiaalinen media. Sosiaalinen media tarjoaa loputtomat mahdollisuudet oman osaamisen esittelyyn. Silti harva uskaltaa laittaa itsensä likoon ja etsiä aktiivisesti töitä verkossa.

Pinterest sosiaalisen median työnhaussa. Päätin lisätä oman ansioluetteloni Pinterestiin. Aikaisemmin olen pyrkinyt tuomaan ammatillista osaamistani esille LinkedIn-profiilissani sekä keskustelemalla ja kommentoimalla Twitterissä. Sain kuitenkin innostuksen muokata ansioluetteloni visuaalisempaan muotoon ja hyvien opastusten turvin latasin minua ja urataivaltani kuvaavia ”pinnauksia” omalle Pinterest-tililleni.

Sain innostuksen Pinterest-CV:n tekemiseen Tom Laineen Kuopiossa 4.12. pitämän Työnhaku sosiaalisessa mediassa -koulutuksen johdosta. Työnhaku sosiaalisessa mediassa - Duunitori. Sosiaalista mediaa kannattaa käyttää työnhaun tukena. Tärkeintä on pitää kaikki profiilit asiallisina ja ajan tasalla ja muistaa, että profiilisi eivät saa olla ristiriidassa muiden asiakirjojen, kuten ansioluettelon kanssa. Seuraavaksi kerrotaan, miten LinkedIniä, Facebookia, Twitteriä, blogia ja Pinterestiä voi hyödyntää omassa työnhaussa. LinkedIn Kuten CV:ssä, myös LinkedInissä profiilikuva on tärkeä.

Kuvallinen henkilö jää paremmin mieleen. Profiilin otsikko näkyy hakutuloksissa heti nimesi alla, eli sen tulee olla yksinkertainen ja kertoa kaikki olennainen. Profiilisi tiivistelmä löytyy heti kuvasi alta ja näkyy näin lukijalle ensimmäisten tietojen joukossa. Ryhtiä työnhakuun viestintäihmiset - Viestijät. Verkkopreesens korvasi ansioluettelon. Sosiaalinen media ja työnhaku. Mashable uutisoi hiljattain, että Yhdysvalloissa 86% potentiaalisista työnantajista tutkii hakijoiden sosiaalisen median profiilit, olipa ne jaettu tarkoituksella tai tarkoituksetta.

Ensimmäinen asia, minkä myös sinun potentiaalinen työnantajasi tekee, on Google -haku nimelläsi.