background preloader

Books to buy

Facebook Twitter

Institutul Gurdjieff - Grupul din România. Aceasta este prima şi singura ediţie autorizată în limba română a lucrării “Întâlniri cu oameni remarcabili” scrisă de G.

Institutul Gurdjieff - Grupul din România

I. Gurdjieff, traducerea şi publicarea acesteia fiind realizate cu sprijinul Institutului Gurdjieff. Publicată la editura Niculescu in anul 2006, cartea reprezintă o autobiografie și face parte din trilogia “Despre Tot și din Toate”, fiind ecranizată de regizorul Peter Brook în anul 1979, cu sprijinul Institutului Gurdjieff şi al doamnei Jeanne de Salzmann. Muzica filmului este compusă de G.

I. O a doua ediție, revizuită, urmează să fie publicată în curând. Prima ediţie autorizată în limba română a lucrării “Muntele Analog” scrisă de René Daumal, traducerea şi publicarea acesteia fiind realizate cu sprijinul Institutului Gurdjieff. Publicată la editura Niculescu în anul 2009, cartea conține o prezentare alegorică a învățăturii lui G. René Daumal a urmat această învățătură sub îndrumarea lui Alexandre de Salzmann.

Cartea „Viaţa completă a lui Krishna“ Krishna, unul dintre cele mai iubite personaje ale panteonului hindus, a fost portretizat în multe aspecte: un zeu-copil, un copil ghiduş şi năzdrăvan, un iubit model, un erou divin, un conducător exemplar, şi nu în ultimul rând, ca Fiinţa Supremă.

Cartea „Viaţa completă a lui Krishna“

În cele trei mari părţi ale cărţii, Vanamali scrie despre fiecare dintre aceste manifestări, iar povestirile pline de savoare ne fac inima să tresalte cu bucurie şi ne deschid sufletul, permiţându-ne să trăim stări profunde de comuniune cu această minunată manifestare a divinului - Krishna. Avându-şi sursele în Bhagavad Purana, Bhagavad Gita, Mahabharata şi tradiţia orală milenară a Indiei, cartea este o valoroasă unealtă meditativă ce descrie viaţa lui Krishna cu simplitate şi umor. Marele râu al timpului colectează multe lucruri în drumul său, iar povestea vieţii lui Krishna a fost împodobită cu o multitudine de detalii, unele adevărate, altele probabil imaginare. Realitate şi ficţiune, adevăr şi fantezie se împletesc. Magia urmei. Spatiul sacralizat era orice spatiu care fusese în contact cu un purtator al sacrului, cu un obiect sau cu un personaj caracterizat printr-o mare intensiune a acestei forte specifice.

Magia urmei

Românii (si nu numai ei) spuneau: "Sa nu lasi pe cineva sa-ti taie o suvita de par din cap, ori o bucata din îmbracaminte si nici sa-ti masoare umbra ori sa-ti ia pamânt din urma piciorului” (Avram Vasile). Toate aceste elemente, prin faptul ca au stat, o data, în imediata apropiere a persoanei respective, pastrau si dupa pierderea contactului nemijlocit, o legatura strânsa cu acea persoana (fiind o ilustrare a ceea ce Frazer numea actiune a magiei prin contiguitate).

Contactul cu urma lasata de un personaj sacru poate fi resimtit ambivalent de gândirea traditionala. În general, piciorul este un simbol al fortei, datorita intensiunii sacralitatii care caracterizeaza persoana careia îi apartine. Mai mult, I. “Calcu-ti urma, Iau-ti forma: Pruncul meu În chipul tau” (Pavelescu Gheorghe). Candrea, I. The Autobiography of an ExtraTerrestrial Saga. Children Of The Greys: Bret Oldham, Dr. R. Leo Sprinkle Ph.D, Brent Raynes, Brad Steiger, Kathleen Marden, Sandy Nichols: 9780989103138: Amazon.com. Mitologia vlaho-romanilor din Valea Timocului. Informatii. Stima apei - Studii de mitologie si folclor.