background preloader

VATRA

Facebook Twitter

Casa din materiale reciclate, echilibru intre lux si sustenabilitate. Imobilul, avand o suprafata desfasurata de 355mp, se afla pozitionat pe un teren generos intre golful Gardiner si Oceanul Atlantic.

Casa din materiale reciclate, echilibru intre lux si sustenabilitate

Facand parte din comunitatea de case de pe plaja din Hampton, cladirea este inspirata de arhitectura rurala, din zona oferind membrilor familiei toate dotarile si confortul necesare unei locuinte in sec. al 21-lea. Interioarele se remarca prin tavanele boltite care includ grinzi din lemn masiv, obtinut din lemnul de pin refolosit. Ferestre ample se deschid spre zona piscinei, iar o suprafata de 232mp alcatuieste terasa amenajata la acest nivel. Usile glisante fac legatura dintre zona de piscina si bucataria, cu locul de luat masa ce se regaseste intr-un spatiu acoperit cu un tavan boltit. Restul parterului gazduieste zona de zi si o serie de dormitoare, in vreme ce dormitorul matrimonial si alte doua dormitoare se afla la etaj.

Øvre Forsland og Bjørnstokk Hydraulic Power Stations. Dayangsanghoi / TUNEplanning. Architects Location Pyeongchang-dong, Jongno-gu, Seoul, South Korea Area 84.47 sqm Project Year 2013 Photographs From the architect.

Dayangsanghoi / TUNEplanning

Proyect description Pyeongchang-dong at the northern end of Jongro-gu, Pyeongchang was warehouse of Seonhyecheong, a government office which had managed receipt and disbursement of rice, cloth and coin used as means of tax payment in Joseon Dynasty, under the name of Daidongmi, Daidongpo and Daidongjeon each. As its name derived from Pyeongchang tells, this area had to build a ground up high with embarkment because of its high and slope topography as a village of power and wealth. At the end of the road, we can meet an interesting alley leading to a house of Pyeongchang-dong along the winding ridge of mountain Bukhansan edge which shows the views one by one.

Rocky mountain in the middle of Jongno-gu, heart of Seoul. House in Kranjska Gora / Prima d.o.o. Architects Location Architects in Charge Jernej Prijon, Vid Razinger Area 180.0 sqm Project Year 2015 Photographs From the architect.

House in Kranjska Gora / Prima d.o.o.

The approach to the project was defined by steep terrain and by the magnificent views that the site offered. The design follows those two main characteristics first positioning and second by opening of the living quarters towards the south (views towards the mountains) with large glass walls (windows) and with exits on both sides of the house. These smaller more secluded exterior spaces can be used accordingly depending on the hour of the day, the season, wind…etc. The adaptation to the terrain was achieved with a simple composition of two similar volumes and the space in between that together form the whole and still maintain the small scale of surrounding objects. Programe wise this is a second home for a family of five. This Contemporary Extension Was Built Behind A Heritage Home In Australia. Photography by Dion Robeson.

This Contemporary Extension Was Built Behind A Heritage Home In Australia

OYO's sloped flowering house emerges from the landscape in belgium. Apr 06, 2016 OYO's sloped flowering house emerges from the landscape in belgium OYO’s sloped flowering house emerges from the landscape in belgium all images © cafeine / thomas de bruyne raising from the grassy landscape, this semi-underground house realized by ghent-based firm OYO architects features a particular spatial organization and a scandinavian-influenced aesthetic. distinctive to its neighbors, the exterior ‘house pibo’ is defined by the continuation of the soil, creating one continuous lifted green roof. one volume marks the access into the single-family home and the other serves as a light well – bringing natural light deep into the dining room.

OYO's sloped flowering house emerges from the landscape in belgium

10 space-saving furniture designs for small homes. City dwellers are adapting to escalating house prices by living in smaller, more flexible spaces, and designers are responding with furniture that makes the most of every inch of the floors, walls, and even the ceiling.

10 space-saving furniture designs for small homes

We've pulled together 10 of the best examples (+ slideshow). BedUp by Décadrages This bed can be hoisted up the ceiling when not in use. It was designed by French furniture manufacture Décadrages as an alternative to the Murphy folding bed. This low maintenance house was designed to ‘lock and leave’ Photography by Dion Robeson Kris Keen of Keen Architecture, has sent us their latest project, located in Perth, Australia, that they’ve designed for a couple with a busy lifestyle, who wanted a low-maintenance home they could just ‘lock and leave.’

This low maintenance house was designed to ‘lock and leave’

The home has a central double-height void with a courtyard, that creates a secure and very private outdoor space. All of the living spaces surrounding the courtyard, open up to it through bi-fold doors, like you can see here in the kitchen. Wood has been used throughout the home to add a natural element. On the other side of the courtyard, is the main living and dining area. Ansty Plum House + Studio / Coppin Dockray. Architects Location Ansty, Salisbury, Wiltshire SP3, UK Project Year 2015 Photographs Interiors Coppin Dockray Structural Engineer Tall Engineers Lighting Design Lightplan Contractor JC Symonds Joinery Westside Design Photography Brotherton Lock & Rachael Smith Paving Marshalls Cork floors Siesta Cork Company Sanitaryware Bathroom Brands Construction Cost £240,000 From the architect.

Ansty Plum House + Studio / Coppin Dockray

Ansty Plum is an architecturally significant house and studio in rural Wiltshire that has undergone an impressive retrofit and a bold studio extension. Casa Meztitla / EDAA. Architects Location Architect in Charge Luis Arturo García Design Team Juan Hernández, Jahir Villanueva, Antonio Rivas, Ana Fernanda Rodríguez, Diego Ruiz Velazco Area 400.0 sqm Project Year 2014 Photographs Construction Team Hans Álvarez, Yolibel Allende “Casa Meztitla is an intervention of a natural scenario.

Casa Meztitla / EDAA

It showcases the luxurious value of leisure, the tropical weather, the intense sunlight, the smells of nature, the over 500 year-old landscaped terraces and the ever-present rock mountain: El Tepozteco. Barn / Project Meganom. Architects Location Nikolo-Lenivets, Kaluga Oblast, Russia Architects in Charge Yury Grigoryan, Pavel Ivanchikov, Iliya Kulesov, Alexandra Pavlova, Yury Kuznezov Project Year 2006 Photographs From the architect.

Barn / Project Meganom

The Barn is a pavilion created for the land art festival "Archstoyanie" in Nicolo-Lenivets in 2006. It was built not from drawings, but from SMS. Its entire description is provided in the following message: “Meter fifty three lateral facade apex four zero one base four ninety five length five sixty five plank twenty mm vertically drill under different angles for each square meter six hundred openings of ten mm seven hundred openings of seven mm a door one hundred sixty with a spring also drill to open strictly towards the north to orient a detached tree in the evening lit inside a lamp of five hundred watt”.

Casa Meztitla / EDAA. House in Tel Aviv / Neuman Hayner Architects. CREO and JAJA to Design Home for Children with Autism Near Copenhagen. CREO Arkitekter and JAJA architects have won a competition to design a new home for Children with Autism near Hareskoven, one of the large forests near Copenhagen. The project will be the future home for eighteen children, ranging in age up to 18 years old. "The proposal creates an inviting and intimate atmosphere that makes it feel like home... It fulfills all our aspirations in creating a model of future homes for children with special needs," commented the jury.

Casa eficienta cu suprafete minimale. Pentru a echilibra raportul dintre spatiul construit si cel util, arhitectii au creat incaperi cu vitraje ample care sa se deschida spre terasele amenajate si gradina. Suprafetele mari de geam precum si finisajele albe ale peretilor propaga lumina la interior si creaza senzatia unor incaperi mai spatioase. Solen Vinklar / David Blaikie Architects. Architects Location 3 Gardiner Terrace, Edinburgh, Edinburgh EH4 3RS, UK Area 68.0 sqm Photographs Client Mr & Mrs Penman Project Architect Ryan Duthie Structural Engineer McColl Associates Interior Design Client Main Contractor McKenzie Malcolm Construction Ltd Specialist Glass Mark Smith Glazing Specialist Timber Russwood Ltd From the architect.

Background Our clients have a strong affinity with Scandinavia – Mrs Penman is Swedish. Their children are being brought up bilingually. Buying their first house together in Blackhall made a lot of sense with a family on the horizon and while the houses can be a little cramped there is always room for expansion. Creating a new cooking : eating : living space and first floor bedroom suite. This wedge-shaped house has a sloping green roof facing the street. Photography by Cafeine OYO architects have designed a home in Belgium, that is built so that part of the home is below ground level.

The home’s shape is very unique, with its green roof that angles upwards from the road. A rubber roofing membrane wraps the entire home, protecting the interior from changing weather conditions, and working as one facade element. The green roof and solar panels add to the energy efficiency of the home. Wood and warm materials have been used to create a Scandinavian-like interior ambiance. This writer’s shed was designed to be a quiet haven in the big city. Photography by Wai Ming Ng WSD Architecture were commissioned by their client, an author and illustrator, to design and build a backyard shed where they could work, at the end of their property in the London Borough of Hackney.

When describing the shed, WSD Architecture mention, “the space is conceived as a haven in the city; a fairy-tale hut at the bottom of the garden where the client can retreat and immerse himself in his work.” You enter the shed through a small covered deck area, and inside the door, there’s a small bathroom tucked away in the corner. A skylight above the desk provides plenty of natural light. Cargo architecture completes villa boreale in eastern quebec. Mar 24, 2016 cargo architecture clads villa boreale in quebec with black metal and white cedar cargo architecture clads villa boreale in quebec with black metal and white cedarall images by 1Px photography in charlevoix, an eastern region of the quebec province, local practice cargo architecture has completed a spacious dwelling capable of accommodating up to 14 guests. set within a forest clearing, ‘villa boréale’ is set on a private site, aligning itself with its natural surroundings. working closely with the entrepreneurial clients — a young couple in their 30s — the design team developed a scheme inspired by scandinavian cottages and barns. this influence resonates in the material choices, with pale tones used in tandem with more natural textures such as wood and concrete. black metal cladding creates a visual contrast that highlights the smooth matte finish of the steel, and the natural grain of the eastern white cedar. the spacious property is capable of accommodating up to 14 guests.

Encuentro Guadalupe / graciastudio. Architects Location Valle de Guadalupe, Ensenada, México Architects graciastudio, Arq. Jorge Gracia Project Year 2011 Photographs Collaborators Javier Gracia, Jonathan Castellón, Braulio Lozano, Valeria Peraza Construction graciastudio Surface 20 rooms of 20 square meters each.

Owner Antiresorts Located in Valle de Guadalupe «Mexico’s Wine Country», Baja California,Endémico Resguardo Silvestre is a set of twenty independent rooms of twenty square meters each, operated by Grupo Habita, a Design Hotels member; established within a surface of 99 hectares, part of the Encuentro Guadalupe development, which includes a winery as well as a residential area. House in Nature by Design Raum the weathered wood on a wall somewhere would be fun! O casă inteligentă la nevoie se cunoaște - Designist. Apeși pe un buton și în cameră se face umbră. House in Gateira / Camarim Arquitectos.

FOTO Căsuță cu acoperiș verde, perfect camuflată în peisaj. Sunt mai mulți dintre voi care văd pe net tot felul de case interesante, dar nu știu unde sunt construite sau cum arată la interior. See inside this ski chalet designed for a family with children. 30 Examples Of Minimal Interior Design #12. Transformarea spectaculoasa a unei constructii vechi intr-o casa moderna - Galerie foto. Soluții pentru a face apartamentul de două camere mai luminos. Foarte îngrijit amenajat acest apartament de două camere și multe detalii atent rezolvate, exact acele amănunte cărora nu prea le dăm importanță, dar care contează enorm în aspectul și confortul final. House in Gateira / Camarim Arquitectos.

Audain Art Museum: Patkau Architects’ “Soft-Spoken Guggenheim” Opens in Whistler. In his introduction to the new Audain Art Museum in Whistler, British Columbia, architect John Patkau described the project as “a simple building, which to me is a desirable thing.” Norwegian mountain hut is entered through a curving orifice. Designtripper. Gallery of The Riparian House / Architecture BRIO - 1. The Riparian House / Architecture BRIO. Rasu Namai houses raised on stilts over ammunition vaults in Vilnius. GilBartolomé Architects buries "Gaudiesque" villa into cliff face. Back in Black: Tasteful Applications of the Ubiquitous Color.

Jensen and skodvin. On the Move: 10 Buildings With Kinetic Elements for Environmental Control. A glass-clad fissure separates two floating volumes in the Bal House by Terry & Terry Architecture. Summer House In Southern Burgenland / Judith Benzer Architektur. Untitled. Noma Bar's treehouse provides views over Japanese woodland. Stilted writer's hut by Nozomi Nakabayashi in Dorset woodland. Summer Apartment / Loft Szczecin. Nasu Tepee / Hiroshi Nakamura & NAP. Ex Machina Movie House. Håkon Matre Aasarød / Berta Gaztelu. Romsdal Folk Museum. Pagoda House / I/O architects. Sea Ranch Residence / Turnbull Griffin Haesloop.

Have a look inside this pod hotel in the Swiss Alps. Design Detail – A platform bed made using reclaimed logs.