background preloader

Garnteknik

Facebook Twitter

Därför har det blivit trendigt att sticka igen. Alexander McQueens modevisning för vår- och sommarkollektionen 2020 pågår i Paris.

Därför har det blivit trendigt att sticka igen

Modellen Stella Tennant, 49 år, kommer ut på catwalken iklädd en vit ärmlös klänning prydd med svarta kvinnofigurer. På håll ser figurerna målade ut, men tittar vi närmre ser vi att varje linje, varje skugga, är broderad för hand. Stella Tennant på Alexander McQueen SS20 i klänning som gjorts i samarbete med Stitch School. Foto: Jason Lloyd Evans Alla som arbetar på Alexander McQueen, från märkets kreativa chef Sarah Burton till praktikanterna, har hjälpt till att brodera mönstret på klänningen. LÄS MER: Vad är upcycling? Stickning är nya yogan Det spanska stickningsföretaget We Are Knitters, som startade 2011, har en liknande idé. . – Avkoppling och mentalt välmående är huvud­anledningarna till att många stickar.

Avkoppling och mentalt välmående är huvud­anledningarna till att många stickar. Människan började sticka runt år 300. Stickning i sociala medier På modemärket Holzweilers event ”Knit and log off”. Drömmen är sann: Här är lyxiga näsvärmaren – som räddar alla frusna i vinter. Trots att hösten varit väldigt varm så är vintern i antågande med minusgrader och riktigt burrväder.

Drömmen är sann: Här är lyxiga näsvärmaren – som räddar alla frusna i vinter

Trots att man pälsar på sig bäst man kan så är det alltid en kroppsdel som lämnas utan skydd, den stackars näsan. Den blir röd, svider och rinner under hela vinterhalvåret. Men nu finns en briljant lösning – näsvärmaren, skriver sajten Unilad. Nu när vintern kommer närmare med stormsteg så gäller det att leta fram vantar, halsduk och mössa ur garderoben, där de legat sedan tidig vår. Näsan alltid kall Trots att vi bor i ett av världens nordligaste länder har vi missat att komma på ett plagg som värmer oss om näsan. För att undvika detta har ett företag nu tagit fram näsvärmare.

Kan jämföras med en mössa Näsvärmaren har en smart design. Företaget bakom idén heter The Nose Wamer Company och näsvärmaren finns i flera olika designer. För mig som alltid fryser känns det här som en briljant lösning! Gunvor stickar ullvantar till försvaret. Snövallarna ligger höga runt gården när Gunvor går den korta promenaden från sitt hus ut till den lilla verkstaden i ladan.

Gunvor stickar ullvantar till försvaret

Här i det inre av Västerbotten stickar hon tjocka tumvantar i ull på uppdrag av FMV. 500 par vantar levererar hon i år. Gunvor stickar tuben för vantarna i den ena handstickmaskinen och sätter sedan upp en vante i den andra för att sticka toppen och tummen. Frukosten är avklarad när Gunvor kliver in i den lilla verkstaden. Här finns rullarna med ullgarn och de två maskinerna. Men det är knappast några stickrobotar vi pratar om. – De här handstickmaskinerna underlättar arbetet med stickningen lite grann, men det mesta arbetet gör jag för hand, säger Gunvor Lundin. Ullgarnet köper hon direkt från ett spinneri, och hon är mycket nöjd med att ha hittat just den leverantören. – Det är kvaliteten på ullen som är grunden för en bra produkt, sedan gäller det att få till den rätta tätheten i stickningen och det har jag provat mig fram till.

SARV International - Journal. Fiber 2 Fabrics - Timeline. Gör din cykel redo för hösten med ett virkat sadelskydd! Här får du mönstret till vår favorit. 1.

Gör din cykel redo för hösten med ett virkat sadelskydd! Här får du mönstret till vår favorit

Stilrent med grått Källa. Stickat och virkat av Pia - Journal. Halager: DIY - Dåsecover med nissetøj. Det populære dåsecover med bryster har skiftet bikinitoppen ud med nissetøj nu...

Halager: DIY - Dåsecover med nissetøj

En kreativ sjæl havde lagt et billede på Facebook. Jeg synes den var så kær, og måtte da straks igang med hæklenålen :o) Jeg har brugt:Hæklenål nr. 2.50 Lidt fyld til brysterneBomuldsgarn (hvidt, sort, rødt og hudfarvet)Lille knap til bæltespænde. Ultimate Gamer Crochet Pattern Round-Up. Have you ever noticed that there is a considerable overlap between people who love to game and people who love to crochet?

Ultimate Gamer Crochet Pattern Round-Up

Here, the two worlds collide in this fabulous round-up of crochet patterns for all your favourite game characters. Simply click on each picture to be taken through to the pattern. 1. Yoshi from Yoshi's Woolly World Yoshi's Woolly World is a brand-new game set in a knitted world filled with Yarn Yoshis. 2. Link is the main protagonist in the Legend of Zelda series, shown here in his famous green outfit. 3. Try this free crochet pattern for Mario, the portly plumber who lives in Mushroom Kingdom with his brother Luigi. Image: Made by kate-jenks 4. Sackboy is a small, brown creature made of fabric with button eyes who lives in the LittleBigPlanet world.

Image: Made by showandtellmeg 5. This free pattern for Sonic the hedgehog will allow you to crochet the famously speedy critter who made his debut in 1991. Image: Made by elveawen. Önskekatten du stickar på en kväll. Många läsare har hört av sig sedan vi publicerade bilden på en stickad liten misse för något år sedan.

Önskekatten du stickar på en kväll

Katten var gjord efter en beskrivning som fanns med i HJ:s nyårsnummer 1987 – så enkel att sticka att den genast blev en klassiker. Här får du den efterfrågade beskrivningen på nytt. Katterna är uppstickade i nya härliga garner. Prova att sticka du med – en katt på en kväll. Katterna är så lättstickade att du enkelt kan göra flera stycken. Så här gör du den stickade katten:Garnåtgång: ca 1 nystan à 50 g. Flerfärgade, pälsiga och öglade garner ger en härlig struktur.