background preloader

Jul

Facebook Twitter

VISOR FÖR ADVENT-LUCIA-JUL-NYÅR- PÅSK - Barnvisor ¤ Birgitta Bäckström ¤ Läromedel ¤ Barnkör ¤ TonArt. Lucia-visa (lyssna) Noter från Scorx 1.Lucia är en flickamed stjärnor i sitt hår.Den trettonde decemberjag kommer varje år.Jag sprider lite värme,jag sprider lite ljusbland människor som väntar i mörka hus. 2.Och i Lucias följegår stjärngossarnas rad......etc.

VISOR FÖR ADVENT-LUCIA-JUL-NYÅR- PÅSK - Barnvisor ¤ Birgitta Bäckström ¤ Läromedel ¤ Barnkör ¤ TonArt

(ur "Kul att se dej! " Gehrmans förlag) Tomtevisa (lyssna) Vi är tomtar små, vi är tomtar småsom kan smyga tyst på tå.Vill du klappar få, vill du klappar fåär det bäst du passar på! (Ur "Kul att se dej! " Nu väntar vi på julen (lyssna, komp) Nu väntar vi på julen som kommer snart.Där ute är det kallt, stjärnor lyser klart.Och stjärnan i vårt fönster den har vi också tänt,den första söndán i advent. Nu väntar vi på julen som kommer snart.Nu övar vi Lucia och .....etc (Ur Här kommer jag! Mjuka paket (lyssna) Noter från Scorx Därhemma i ett skåp finns en säck så stor.Den är så full av klappar till mej och min bror.Jag klämt på dem i smyg och nu undrar jag så:-Ska det vara så här? IKT och julpyssel. Det börjar dra ihop sig till jul och jag brukar iaf passa på att mysa med lite julpyssel.

IKT och julpyssel

Då jag älskar det digitala så vill jag tipsa om lite alternativ, men glöm för guds skull inte myset med att klipp och klistra med barnen också! En del tips blir därefter lite semidigitala, dvs hämta digitalt, skriv ut och pyssla på riktigt =) Skicka julkort till nära och kära digitalt och spar på papper!

Gör en julglogster och lägg på din hemsida.Adventskalender med QRkoder.Adventskalender i Thinglink. Julbilder att färglägga.Skapa en julsaga i Storybird.Julkort att skriva ut.Klipp och klistra hos UngaFakta, t ex denna fina julängel.Spela "Tjuvarnas jul" hos SvtLyssna på julmusik på Youtube med en härlig brasa på projektorn, finns massor av olika =) Skapa en digital önskelista och maila den till alla som "behöver" den =) Här är min önskelista ;)Utmaningen!

//Camilla, är lite av ett julfreak.... Chanette - Idag har jag och min lilleson pysslat lite ihopa.

chanette -

Han har varit hemma från skolan i 3 dar pga att han fick nån allergisk reaktion på myggbet han fått. Så blev massa små tomteluvor som vi ska hänga i våran julgran och även hänga ute i träden framför huset. Här vissar min 7 åriga son steg för steg hur man gör såna här 1. du behöver: sax garn toarulle 2. klipp en ca 1-2 cm bred bit av en toarulle 3. klipp nu massa lika långa remsor av garnen. 4. gör vik en tråd på mitten och se till att öppna upp i toppen så där blir en ögla 5. för tråden igenom din toarulle ring 6. sen för du trådändarna igenom din trådögla. Lucka 4: Pappersstjärna. Här är en pappersstjärna som jag testat göra efter en beskrivning i tidningen 101 nya idéer.

Lucka 4: Pappersstjärna

Det som behövs är tjockt papper, lim och skärkniv/sax. 1. Skär ut 12 stycken remsor i styvt papper. Remsorna ska vara 2×32 cm. Placera tre remsor vågrätt med 2 centimeters mellanrum. Fäst ihop remsorna i hörnen så att det bildas fyra spetsar. När alla hörn är hoplimmade ska det se ut så här: Gör likadant med den andra pappersfiguren. Klipp till spetsarna och så är stjärnan klar! Holiday Activities {Free Downloads!} The days leading up to winter break can be long and slow… add holiday cheer (and keep your GoNoodling classroom busy!)

Holiday Activities {Free Downloads!}

With these festive activities. Just click the thumbnails below to download and print a holiday word search, coloring sheet, or snowflake cutouts (with Champ shapes!). Christmas Paper Chain Template. Use our special 'Click to Print' button to block the rest of the page and only send the image to your printer.

Christmas Paper Chain Template

An Interactive Image. Julkalender med engelska julord. My Interactive Image. Gleerups. Dags att öppna luckor.

Gleerups

Äntligen är den härliga adventstiden här och på måndag är det dags att öppna den första luckan! I luckorna på årets Prima julkalender finns kluriga uppgifter både inom matematik och svenska, för att fira att Prima nu finns inom båda ämnena. Vill din klass delta i en utlottning av en klassuppsättning biobiljetter? Skicka då in en lösning på gåtan från den 4 eller 15 december. Läs mer under "Hur kalendern fungerar"! Till Prima julkalender 2014 Hur kalendern fungerar Läs mer om Prima svenska. Free Super Simple Songs – Christmas – Complete Flashcards from Super Simple Learning.