background preloader

Lektionstips no

Facebook Twitter

7 experiment som låter dig upptäcka snö, is och kyla – Småttingar. Vintern är en perfekt årstid för spännande upptäckter utomhus. Så stanna inte inne! I hopp om att kunna inspirera dig och barnen i ditt liv att ge er ut och leka i vinterlandskapet har vi här samlat experiment som på ett kreativt och roligt sätt låter dig upptäcka allt det fantastiska med snö, is och kyla. Klicka på länkarna för att komma till utförliga instruktioner till experimenten! Experiment #1 Gör en snövulkan med ofarliga saker du har i köket @ Science Sparks Experiment #2 Få isen att växa och växa… @ Teach Preschool Experiment #3 Blås bubblor i kylan @ Fireflies and Mudpies Experiment #4 Fånga snöflingor @ Lemon Lime Adventures Experiment #5 Gör studsande snöbollar @ Coffee Cups and Crayons Experiment #6 Få isen att brusa @ Toddler Approved Experiment #7 Bygg en igloo av isbitar @ Preschool Powol Packets Relaterade 23 sinneslådor för småttingarna att upptäcka 5 fiskar du kan pyssla Låt dig inspireras av dessa fem pysseltips för att skapa dina egna fantasifulla fiskar!

Sagolika såpbubblor – Hedenljung. Det är kallt just nu i nästan hela landet och trenden att prova blåsa såpbubblor är riktigt het just nu. Men många frågar sig: Hur gör jag då? Hur får jag bubblorna att hålla medan de fryser och att landa hela? Jag ska försöka ge er lite hjälp på traven. Jag kör med en egenblandad lösning som gör att bubblorna blir lite mer sega. 7,5 dl vatten 2,25 dl diskmedel 0,75 dl sirap Rör ihop allt och låt stå i fyra timmar.

Jag vet att det finns de som tagit vanlig köpesåpbubbleblanding och blandat i lite glycerin och fått det att fungera. När det gäller själva verktygen så går det att göra själv med ståltråd. Det mindre verktyget använder jag för att göra bubblor som klarar en landning i snön eller på en gren. Det är inte svårare än så. HooplaKidzLab. Hans Persson | Konkret och kreativ NO. PROFESSOR ROCK. Science Fair Project Ideas, Answers, & Tools.