Jogi csoport

Facebook Twitter

Choose a License. Válaszd ki, melyik fajta gombot szeretnéd a weboldaladra: Ez az előnézet mutatja, hogyan fog a licenced kinézni az oldaladon: Van saját honlapod?

Choose a License

Az alábbi szöveget másold be a weboldalad kódjába, hogy a látogatóid láthassák, milyen licenc vonatkozik a műveidre. Jelöld ki a fenti doboz tartalmát, és másold ki! Creative Commons Hungary » Creative Commons bemutatása képregényben. A Creative Commons rugalmas védelmet és szabadságot ajánl a szerzőknek és művészeknek.

Creative Commons Hungary » Creative Commons bemutatása képregényben

A tradícionális “Minden jog fenntartva.” szerzői jogot felhasználva hozta létre a rugalmas és korszerű “Néhány jog fenntartva” védelmet. A Creative Commons nonprofit szervezet, minden általuk készített eszköz ingyenes. About The Licenses. Our public copyright licenses incorporate a unique and innovative “three-layer” design.

About The Licenses

Each license begins as a traditional legal tool, in the kind of language and text formats that most lawyers know and love. We call this the Legal Code layer of each license. But since most creators, educators, and scientists are not in fact lawyers, we also make the licenses available in a format that normal people can read — the Commons Deed (also known as the “human readable” version of the license). The Commons Deed is a handy reference for licensors and licensees, summarizing and expressing some of the most important terms and conditions. Think of the Commons Deed as a user-friendly interface to the Legal Code beneath, although the Deed itself is not a license, and its contents are not part of the Legal Code itself.

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Hungary — CC BY-NC-SA 2.5. Környezeti Management és Jog Egyesület. Az EMLA Egyesület egy a környezetvédelmi jog és a környezeti management kérdéseivel foglalkozó non-profit társadalmi szervezet, amely munkáját országos, európai és nemzetközi szinten végzi.

Környezeti Management és Jog Egyesület

Egyesületünk fő tevékenységei közé tartozik a közérdekű környezetvédelmi jogi tanácsadás és jogi képviselet, a környezetjogi kutatás, szakértés és oktatás, valamint környezeti management projektek lebonyolítása. Az EMLA alapító tagja a Justice and Environment-nek és tagja a European Environmental Bureau-nak. Az Egyesület által létrehozott EMLA Alapítvány a környezeti oktatásban tevékenykedik.

Köszöntő. Vidékfejlesztési Minisztérium - 4/2010. (VII. 5.) VM rendelet. Az " " című írásunk, a jogszabály közérthető összefoglalója itt olvasható .

Vidékfejlesztési Minisztérium - 4/2010. (VII. 5.) VM rendelet

{*style:<b><b><b> </b></b></b>*} A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) Letöltések | Téli Egyetem. Az Alkotmány védelme - A mint Alkotmány. Az alkotmány és a benne lefektetett alapelvek védelme elengedhetetlen minden demokratikus ország, így Magyarország számára is.

Az Alkotmány védelme - A mint Alkotmány

Olyan intézményekre és garanciákra van szükség, amely egy biztos, stabil vázat ad az alkotmány számára. Magyarországon az alkotmány létrehozása és módosítása az Országgyűlés feladata, mivel a magyar parlament 2/3-os többség esetén rendelkezik az alkotmányozás jogával. Az országgyűlés mellett alkotmányozási jogosítvánnyal bíró intézmény az Alkotmánybíróság, amely aktív szerepével, alkotmányértelmezései révén nemcsak a törvényhozási kontroll, de az alkotmányozás önálló szereplőjének tekinthető. Az alkotmányos rendszer kialakulásában fontos szerepet játszott a rendszerváltás.

Az 1989-es, jelenleg érvényben lévő alkotmány a nemzeti kerekasztal tárgyalások eredményeként jött létre. Az élő Tiszáért - Tisza Biodiverzitás Program. Az élő Tiszáért - Tisza Biodiverzitás Program. A kisléptékű élelmiszer előállítás, értékesítés érdekképviseletében!

Az élő Tiszáért - Tisza Biodiverzitás Program

A főmenüből lenyíló almenükben a következőkről olvashatnak: Hatósági állásfoglalások: Egyes jogértelmezések sajnos jogbiztonságot is veszélyeztethetik. A munkánk során felmerült, illetve az Önök kérései mentén hivatalos formában kérünk állásfoglalásokat. Esettanulmányok: Az Önök által beküldött esettanulmányokat írjuk le itt név nélkül.