background preloader

Joulukalenteri 2018

Facebook Twitter

Joulunalusaika antaa mahtavan mahdollisuuden edistää monilukutaitoa ympäristöä tutkaillen.

Niinpä tämän vuoden joulukalenterissamme metsästetään merkityksiä joulun alla ympärillemme ilmestyvistä asioista edistäen monilukutaitoa, kulttuurista lukutaitoa, arjen taitoja ja TVT-taitoja. Julkaisemme joulun alla kaksi blogitekstiä, joista ensimmäisen löydät täältä jo ensi torstai-iltana. Merkityksiä metsästämässä osa I: Valo. Joulunalusaika antaa mahtavan mahdollisuuden edistää monilukutaitoa ympäristöä tutkaillen.

Tämän vuoden joulukalenterissamme metsästetään merkityksiä joulun alla ympärillemme ilmestyvistä asioista edistäen monilukutaitoa, kulttuurista lukutaitoa, arjen taitoja ja TVT-taitoja. Julkaisemme joulun alla kaksi blogitekstiä, joista tämä on ensimmäinen. Tästä blogipostauksesta saat ideoita joulukuun alun työskentelypolkuun, jossa syvennytään kokonaisvaltaisesti valoon ja sen merkitykseen suomalaisessa yhteiskunnassa ja kristillisessä perinteessä. Vaihe I: Valo saapuu -harjoitus Tarvikkeet: Taskulamppu tai kynttilä ja sytytin Himmennetään tai pienennetään luokan valaistusta ja istutaan tai seistään piirissä.

Kun huomaat sen saapuneen, voit avata silmäsi. Siihen asti malta odottaakaikessa rauhassa, sinun vuorosi tulee kyllä. Koko ryhmä on hetken silmät kiinni, jokainen tunnustelee omaa oloaan. Vaihe II: Missä valoja on ja miksi? Pareittain tai pienissä ryhmissä: Millaisia erilaisia valoja Kotitehtävä: Valo kristillisessä perinteessä - Joulukalenteri 2018 1. blogitekstin moniste. Merkityksiä metsästämässä osa II: Lahja. Joulun alla pimeä maamme pukeutuu valoon ja lahjoihin. Tästä blogipostauksesta löydät pedagogisen polun lahjan merkityksiä tutkailevaan työskentelyyn, saat tietoa lahjojen jakamisen kulttuurihistoriasta ja pääset harjoittelemaan oppilaiden kanssa hyvän tekemistä. Tämän vuoden joulukalenteristamme löydät vinkkejä ympäristönlukutaidon edistämiseen valoon ja lahjoihin liittyviä merkityksiä tutkien.

Julkaisemme joulun alla kaksi blogitekstiä, joista tämä on toinen. Vaihe I: Sähkötä hyvä toivotus - aineeton lahja Hieman muunneltuna kirjasta Polkuja rauhoittumiseen s.60 Aloitetaan nousemalla seisomaan ja taputtelemalla hellästi keho hereille käymällä se kokonaan läpi. Hyvän toivotuksen kierrettyä piirin ympäri seuraava tai joku muu ryhmässä saa sanoa oman toivotuksensa. Miltä tuntui saada tällainen aineeton lahja? Onko se yhtä todellinen, kuin aineellinen lahja? Vaihe II: Missä lahjoja annetaan ja miksi? Pareittain tai pienissä ryhmissä: Miltä (aineellinen) lahja yleensä näyttää? Saadusta lahjasta. Lahjakorttipohjat aineettomaan lahjaan - joulublogi II:n monistepohja. Korttimoniste kolehtihaaveihin zapparilla - joulublogi II:n moniste.