background preloader

Happy Onlife

Happy Onlife

https://ec.europa.eu/jrc/en

Related:  BiztonságITTools

Játékkal a netbiztonságért – Happy Onlife – Digitális Pedagógiai Módszertani Központ Valljuk be: a netbiztonság nem a legszórakoztatóbb területe az internethasználat témakörének. Arról szól, hogy az önfeledt szörfölés és mindent-kipróbálás helyett bizonyos lépéseket meg kell fontolni, például korlátozni kell a parttalan keresgélést és a bárkivel történő kapcsolatba lépést. Olyasmi, mint az autókban a biztonsági öv: bizonyos fokig korlátoz, olykor kényelmetlen, de adott pillanatban életet menthet. Az Európai Bizottság tudományos szolgáltató központja, a Joint Research Center (JRC) által fejlesztett Happy Onlife nevű játék célja az, hogy szórakoztató formában fejlessze a netbiztonságot megalapozó készségeket.

Web 2.0 és IKT eszközök gyűjteménye A Web 2.0 és IKT eszközök módszertana kurzus tapasztalatain alapuló eszközgyűjtemény célja, hogy minden felhasználó típusonként csoportosítva megtalálja a számára legmegfelelőbb, a tanulást, tanítást segítő web 2.0-s alkalmazást. Mindazoknak ajánljuk, akik: érdeklődnek az újdonságok iránt és a hétköznapok során mind a munkájukban, mind a szórakozás, kikapcsolódás terén;érdeklődnek a technológiai újdonságok iránt;nem szeretnének sok időt eltölteni a számukra szükséges web 2.0-s eszköz megkeresésével. Hasznos gyűjtemény azoknak a pedagógusoknak, akik: jó gyakorlataikat és saját tapasztalataikat, eredményeiket szeretnék érdekesebbé, figyelemfelkeltőbbé tenni;hatékonyabbá szeretnék tenni a nevelési-oktatási és tanítási-tanulási folyamatot ezen eszközök segítségével;tanári ePortfóliójukban tapasztalataikat, reflexióik bemutatásához web 2.0-s eszközöket keresnek.

Feladatkészítők Itt összegyűjtöm azokat az ingyenes feladatkészítő generátorokat, amiket én is használok. Érdemes kipróbálni őket, egyszerűek és gyorsak. Itt lehet spirál formában írni. Nem csak körben, hanem szív alakban is. És hullámvonalban. És labirintust is lehet csinálni. Sulinet Hírmagazin Az ENABLE (European Network Against Bullying in Learning and Leisure Environments) program az Európai Bizottság Igazságügyi Főigazgatóságának társfinanszírozásával valósult meg, hat európai partner és egy 10 tagú szakértői tanács bevonásával. Az ENABLE iskolai program célja, hogy a szociális és érzelmi készségek fejlesztésével valamint a kortárs segítés hangsúlyozásával megelőzze a tanulási környezetben és szabadidőben megjelenő bántalmazást és ezzel hozzájáruljon a 11-14 éves gyermekek jól-létéhez. Mi a bullying (iskolai bántalmazás)? Olyan szándékos, ismétlődő viselkedés, melynek célja, hogy fizikális vagy pszichés fájdalmat/kárt okozzon egy nem provokáló, magát megvédeni nem tudó diáknak. A látványos fizikai bántalmazás mellett fajsúlyos probléma a szóbeli/verbális bullying, az áldozat megszégyenítése.

Hekkeljük meg Robinson bácsi számítógépét - Tudástár - Tempus Közalapítvány A Kódolás Hete apropójából született meg az ötletet, rendezzünk be szabaduló szobát az iskola egy termében. Ennek a műfajnak a közös játék, a feladatmegoldás, az élményszerzés a meghatározó pillére. A szobából való szabaduláshoz szükség van logikus gondolkodásra, matematikai, szövegértési, és digitális ismeretekre egyaránt. 5, lakattal lezárt doboz rejtekében megbújó kincsek halmaza segít abban, hogy Robinson bácsi jelszavát megtaláljuk. A szobában való tüsténkedés egy történetmeséléssel indul, s számos állomás rejtvényeinek megfejtésével visz el a végkifejletig: Robinson bácsi user és password ?

Biztonságos internet gyerekeknek? Na ez minden, csak az nem Tippek, trükkök - 2017. március 30. Sokat beszélünk mi is az online biztonság kérdéséről, és folyamatosan igyekszünk megosztani a témához kapcsolódó hasznos oldalakat, helyenként még az elcsépelt szakszóval ún. jó gyakorlatokat is. Ma pont az ellenkezőjéről lesz szó, ugyanis egy olyan oldalt mutatunk be, amely szerintünk leginkább elrettentő példa lehet minden, ezzel foglalkozó pedagógus számára. A Better Internet for Kids nevű érdekes képződmény. A 'Rólunk' részben kiderül, hogy EU-s portálról van szó, pedig első ránézésre azt gondoltuk, hogy talán csak egy alattomos, gonoszkodó troll aknamunkája, aki megpróbálja a gyerekeket az internet sötét oldala felé terelgetni. Elemzés a lapozás után!

A Pszichológus Pasi Hello, én Tóth Dániel vagyok, egy 21. századi pszichológus aki egyben geek, gamer és szakember egyszerre. A kettő ötvözetéből hoztam létre a Pszichológus Pasi youtube csatornát mert segíteni szeretnék. Ha szeretnéd jobban megismerni és megérteni önmagad, másokat és a téged körülvevő világot, szeretnél többet kihozni magadból és az életedből, ehhez szívesen vennél tőlem hasznos tippeket vagy éppen hallgatnál érdekes információkat az én barátságos hangomon, akkor ajánlom figyelmedbe a csatornámat. Közel 2 éve csinálom ezt nektek nagy szeretettel , és az ezidő alatt keletkezett videókból bátran szemezgethetsz. Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, iratkozz fel most! Weboldalam:

Az internet hiénája Illetve, azt nem tudom, hogy büdös-e, de a többi stimmel. Szóval az úgy kezdődött, hogy megláttam a Facebook hírfolyamában a hiób-hírt: Erdei Zsolt meghalt! Hű, a mindenségit… már kezdtem fogalmazni a nekrológot, de azért a biztonság kedvéért ellenőriztem a hírt. Persze, hogy nem halt meg, semmi baja. Ki volt az, aki ezt elterjesztette, leadta, közzétette? Hm, névtelen hős, valóságos ismeretlen katona… na lássuk csak, miféle sajtótermék ez?

Online Background Noises

Related: