background preloader

Adventskalender

Adventskalender

https://onedrive.live.com/?cid=b9b8e14119ac16a0&id=B9B8E14119AC16A0%21169

Related:  IKT i skolanjulkalender

Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Idag var det nämligen lucia och efter luciatåget skulle alla eleverna få vars en lussekatt.

Tülays IKT-sida: Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Årets digitala julkalender från Ulrika Kjellberg i Thinglink ‎Anna-Kari Palms Julkalender Varje lucka har ett experiment från Utbildningsradion Tiggy testar. Adventskalender med aktiviteter Denna kalender gjorde vi tillsammans med barnen i min förskoleklass förra året. Barnen fick måla och dekorera granen och sedan fick varje barn färglägga varsitt paket. Varje dag fick ett barn hitta dagens paket med datumet på i en korg. Bakom paketet satt en liten lapp. Barnet klistrade upp paketet vid granen och sedan läste vi lappen.

Julkalender Grundskola kampanj Kampanjer Liber Libers julkalendrar för årskurs F–3 resp 4-6 Kalendrarna har 24 minilektioner som klassen kan arbeta med under december månad fram till jullovet. Bakom varje lucka döljer sig en intresseväckande faktamening som är kopplad till olika skolämnen. Meningen följs av en fråga som passar bra för klassrumsdiskussion. Hämta minilektion på liber.se/julkalender 22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Ett flertal av apparna är gratis, och det kan räcka långt. I en del av dem har du också möjligheter att köpa fler övningar så kallat in-app-purchase. Decembertrött? Behöver uppslag? Uppdatering: Lärande kalender: Naturhistoriska muséet: Här är räddningen för alla decemrtrötta eller sjuka lärare.

Nu blir det matte varje dag fram till jul.. Ovanstående är första brevet i årets julkalender som jag tillverkat på jobbet. Varje vardag fram till jul kommer tomten, eller någon i hans närhet, ha lagt ett brev i en låda ute i ett träd på förskolegården. Och varje brev innehåller en gruppuppgift med någon form av matematik inbakat. När uppdraget sedan är slutfört hängs det upp en glittrig pumla i trädet.

Existens Maximum! En spännande tid är över för min del. Jag lämnar Helsingborg och jobbet som utvecklingschef på Skol- och fritidsförvaltningen från och med årsskiftet. Det är med vemod jag gör det förstås. Men samtidigt; på andra sidan nyår väntar en mycket spännande utmaning i Malmö där jag blir en av två områdeschefer för gymnasieskolan i den förvaltning som kanske har Sveriges minst smidiga namn: Arbetsmarknad, gymnasie och vuxenutbilningsförvaltningen. Lite grand är det för mig att jag söker mig till det som man kan höra om i den fantastiska titeln (och helt ok låten) Existens Maximun från Hansson De Wolfe United (vilket antagligen också är världens bästa bandnamn, om än inte världens bästa band direkt). Jag vill maximera min egen vardag.

Julkalender – Sagor och sång Julkalender. Lucka 21 Varje vardag fram till jul kommer barnen ha fått en bild och en text i en brevlåda ute på förskolegården. På fredagarna är det adventsversen, som vi ökar på med en vers för varje fredag och sedan tänder ett ljus i staken utomhus. De övriga dagarna kommer texten vara en saga, en saga som egentligen är en sång dom känner igen och redan kan. Tanken är att dom genom att höra texten jag skrivit samt ser bilden jag ritat ska koppla dessa till en sång som vi sedan gemensamt sjunger. Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver. Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do?"-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar. Nya bilder läggs också upp varje vecka.

Julkalender 2014 Här kommer ett av de enklaste julpysseltipsen från mig i år. Ta dina gamla tomtar som du lessnat på, eller köp billiga porslinstomtar på loppis, och gör dem moderna i vitt med sprejfärg! Kolla in hur mina tomtar blev efter sprejningen: TV! /Elina

Related: