background preloader

GOTD från google drive..många

GOTD från google drive..många
1 Elsa Laula exempel.pptx Den yngsta genom tiderna, hitintills GOTD Halloween o Alla helgons dag.pptx Grej of the day 25 sep.pptx Grej of the day Kalle Anka.pptx Grej of the day Leonardo Da Vinci.pptx Grej of the day vildsvin.pptx Gustav II Adolf Vasa - Kopia.pptx Julpresentation MALL Power point.pptx Konferens läslyftet. Kopia av GOTD #2 - Vlad Tepes lektion_se_26907_Musikquizz JUL.pptx Maccu picchu med mer text.pptx Profeten Mohammed (Ca 570 e Kr- 632 Svensk kändis i alla hem, IKEA The Great Pacific Garbage Patch Tjejen som blåste mest av alla.pptx V. 9 NR 25 Dödahavsrullarna.pptx

https://drive.google.com/folderview?id=0BzoOvvalKGUpNWJkU0hzMENtbjQ#

Related:  Grej of the dayGrej of the dayGOTDGOTDgrej of the day

31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna. I en av de granskade böckerna framgår det att det finns fler namngivna nazister än kvinnor i en tredjedel av boken. 31 nazister och 21 kvinnor. Böckerna som granskats är skrivna för den läroplan började gälla 2011och som hade högre krav på jämställhet i undervisningen.

Kickstart med kluriga frågor Näslös beskyddare, står det på tavlan. Eleverna i klass 4—5 på Västangårdsskolan i Umeå smyger sig ner i bänkarna och sneglar på de två magiska orden. De har som vanligt fått fundera på den kluriga ledtråden sedan dagen innan. Morgnarna börjar alltid lugnt och stilla med läsning. Fågelås skola i Gate Fågelås skola i Gate Gå till innehåll Grej of the day Grej of the day-karta Vad är ”grej of the day” och varför gör vi? Arbeta praktiskt med grej of the day Jag har kört några grej of the day nu och tycker det är jätteroligt. Och som vanligt är det så att för att få se resultat måste man ge det tid. Med grej of the day lär sig eleverna samband, likheter och mönster. Kopplingar mellan olika saker, människor, historiska händelser är stor. Världens 10 farligaste djur Publicerad 21 apr 2012 i Djur Vi människor äger inte ensamma den här jorden, utan vi delar den med alla andra djur. Precis som vi drabbar andra djur, kan även vi drabbas av dem, om än inte i lika stor omfattning. För att påminna om att vi inte är störst och bäst vill vi nu lista världens farligaste djur.

sida10 Varför heter det polkagris? Jo, för att när Amalia Eriksson år 1859 började sin tillverkning av denna grännagodsak så kallade hon dem polkagrisar efter dels den dans, polkan, som var på modet just då; och dels efter ordet gris som i äldre svenska betyder just 'karamell'. Det kan också komma sig av att dåtidens herrar, när de gick på dans, medförde karameller (grisar) för att bjuda damerna på. Grej Of The Day AnsvarigaAnsvarig för sajten är Fredrik Sandström på Gäddgårdsskolan i Arboga som undervisar 8C i svenska. Även elever i 8C kommer att publicera GOTD på sajten. 8C:s unika världskarta SyfteKlass 8C reser i tid och rum när de fördjupar sin kunskap om kända personer, platser, saker och händelser. Grej Of The Day syftar också till att sprida devisen Kunskap är coolt.

De ofrivilliga astronauterna Nyligen skickade Iran upp en apa i rymden. Den är det senaste i raden av djur som ofrivilligt tjänstgjort som astronauter. Frågan är vad forskarna fått ut av alla försök. Och varför är vissa djur mer populära än andra? En granskning av statistiken visar att mängder med apor och hundar sänts i väg mot stjärnorna – men bara två katter. Världens 7 underverk Publicerad 18 maj 2012 i Byggnadsverk Under 300-talet bredde det grekiska riket ut sig över en stor del av östra medelhavsområdet och Mellanöstern. De greker som hade möjlighet att resa fick därmed tillgång till främmande civilisationer och deras byggnadskonst. Som hjälp till de resande skrevs flera reseguider, varav flera innehöll listor på saker man inte fick missa. Grej of the day Här är listan med våra GOTD. I de flesta presentationerna så är endast stödord då våra elever behöver träna sig på att sammanfatta och skriva egna faktameningar. I de fallen så ligger det även med en faktatext med mer fakta runt varje punkt.

Veckans grej of the day – Robotkockar gör succé i Kina Ett kinesiskt universitet har fått två nya kockar. Men det är något speciellt med kockarna. Veckans fördjupning handlar om just det som gör kockarna speciella. Läs om detta i barnens artikel. Mannen slog ut en vägg i sin källare. Det som dolde sig bakom har förbluffat en hel värld! En man i Nevşehir-provinsen i Turkiet skulle 1963 renovera sitt hus. Han påbörjade projektet i källaren, där han började med att slå ut en vägg. Då fick han sitt livs överraskning. Bakom väggen dolde sig nämligen ett mystiskt rum. Mannen fortsatte att gräva och upptäckte snart ett invecklat tunnelsystem med massor av grottliknande rum. Han hade helt ovetandes nu upptäckt den antika staden Derinkuyu, som är en del av regionen Kappadokien i centrala Turkiet.

Grej of the day lista med presentationer Här är en lista med de GOTD som jag har gjort själv. I de flesta presentationerna så är endast stödord då våra elever behöver träna sig på att sammanfatta och skriva egna faktameningar. I de fallen så ligger det även med en faktatext med mer fakta runt varje punkt. Om man klickar på bilden så kommer man till presentation/bildspelet.

Related:  GOTDGrey Of The Day