background preloader

Materiaalipankki

Related:  Opetusmateriaalia

Metsäaiheiset oppimispelit - Openmetsä Peikot kilpasilla Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen ensimmäisen vuosikurssin luokanopettajaopiskelijat ovat syksyn 2009 käsityökurssilla suunnitelleet ja valmistaneet metsäaiheisia oppimispelejä tekstiilimateriaaleista. Käsityötekniikoina käytettiin aurinkovärjäystä, kankaanpainantaa kasvinlehdillä ja sabluunoilla, huovutusta, ompelua käsin ja koneella, virkkausta, punontaa sekä hyödyntämällä luonnonmateriaaleja. Oppimisprojektin ohjaus ja sivun kuvat sekä tekstit Leena Vartiainen. Kuvat suurenevat klikkaamalla Alkuperäinen pelisivusto Metsäpeleihin liittyviä julkaisuja[ ∧ ∨ ≡ ] Metsäpeleistä ja niiden tuottamisesta on julkaistu tieteellisiä artikkeleita: Pöllänen, S. & Vartiainen, L. Pöllänen, S. & Vartiainen, L. 2011. Pöllänen, S & Vartiainen, L. 2011. Jokamiehen oikeudet [ ∧ ∨ ≡ ] Tekijät: Matleena Mäki-Petäjä, Anna Puumalainen, Emmi Viinikainen, Sara Nurmi Pelin idea: Muistatko mitä ovat jokamiehen oikeudet? Tekniikat: Huovutus, kankaanpainanta ja aurinkovärjäys, ompelu.

Scoop.it Biologiaa ja maantietoa StripDesigner LuontoPortti Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Löydä meidät Valikko OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Tiedekasvatus :: Tiedekerho :: Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuudet sisältävät tehtäviä 5-6 kerhokerralle. Vaikka tehtävät on jaoteltu teemojen tai oppiaineiden mukaan, ei mikään estä etsimästä vaikka biologian teemasta ideoita kemian kerhoon! Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu ohjaajien käyttöön. 1. 5. 9. Ota yhteyttä Kehittämiskeskus OPINKIRJOMariankatu 15 A 11, 00170 Helsinkip. 050 400 9914, opinkirjo@opinkirjo.fi YhteystiedotSivukarttaPalaute powered by eMedia

Lasten ja vanhempien sarjakuvat medialukupiiristä | Lukuinto – Turku Tänä syksynä starttasi lasten ja vanhempien yhteinen medialukupiiri, joka kokoontuu joka kuukausi käsittelemään erilaisia medioihin liittyviä aiheita. Lokakuun medialukupiirissä pohdittiin sarjakuvia. Ovatko ne oikeaa lukemista? Miksi lapset ja nuoret lukevat sarjakuvia? Keskustelun ohessa valmistui myös sarjakuvia. Kirja, joka katosi Ei näin Outo kirja On yksi, joka voi pelastaa kaikki… Valokuvista on helppo tehdä omia sarjakuvia älypuhelimella tai taulutietokoneella, sillä kamera ja työkalu sarjakuvan työstämiseen löytyvät samasta laitteesta. Kuvatessasi sarjakuvia varten, kannattaa jättää kuvan laidoille tyhjää tilaa puhekuplia ja efektejä varten. Paras sovellus eli app sarjakuvan tekemiseen iPadilla on nimeltään Strip Designer. Jos haluat tehdä sarjakuvia tietokoneella, voit kokeilla vaikka nettisivuja makebeliefscomix.com ja stripgenerator.com/strip/create.

Jippo: Aktiviteettien ohjeet Heijastava kananmuna Tiedosto: Heijastava kananmuna.pdf Ohje pdf.muodossa. Punakaali-cocktail Tiedosto: punakaali.pdf Ohje pdf.muodossa. Kummallinen kananmuna Tiedosto: Kummallinen kananmuna.pdf Ohje pdf.muodossa Muuttuva mustikka Tiedosto: muuttuva mustikka.doc Tutki, miten mustikka käyttäytyy happamien ja emäksisten aineiden kanssa. Tiedosto: Muuttuva mustikka.pdf Tutki, miten mustikka käyttäytyy happamien ja emäksisten aineiden kanssa. Kodin pääkallot ja rastit Tiedosto: Kodin pääkallot ja rastit.doc Työohje tutkimukseen Kodin pääkallot ja rastit doc. muodossa. Tiedosto: Kodin pääkallot ja rastit.pdf Työohje tutkimukseen Kodin pääkallot ja rastit pdf. muodossa. Tiedosto: Kodin pääkallot ja rastit_uudet varoitusmerkit.doc Työohje tutkimukseen Kodin pääkallot ja rastit varustettuna uusilla varoitusmerkeillä doc. muodossa. Tiedosto: Kodin pääkallot ja rastit_uudet varoitusmerkit.pdf Työohje tutkimukseen Kodin pääkallot ja rastit varustettuna uusilla varoitumerkeillä pdf. muodossa. Jäälyhdyt

aistit | Biologian ainedidaktiikka Lähde: Lappalainen, A. 2003. Biologianoppiminen 2000-luvulla. Osa 1. Harjoitustöitä. Helsingin yliopiston opettajakoulutuslaitos. Tarvikkeet: – vaniljasokeria kannellisessa purkissa. – kertakäyttölusikoita Tee näin:Muista, että koululaboratoriossa ei saa maistella ja syödä mitään ennen kuin ollaan varmoja, että se on täysin turvallista. Pyydä oppilaita puristamaan nenä tukkoon ja tulemaan vuorotelleen luoksesi.Anna jokaiselle oppilaalle lusikan kärjellinen vaniljasokeria suuhun (nenä on pidettävä kiinni koko ajan ja siihen asti kunnes sokeri on syöty, muista ottaa jokaiselle oppilaalle oma lusikka tai puhdista lusikka välillä).Oppilas palaa paikalle ja kirjoittaa ylös sen aineen nimen, jonka luulee saaneensa suuhun ja sen jälkeen voi päästä irti nenästä.Kun kaikki oppilaat ovat käyneet maistamassa ainetta ja tehneet arvion aineesta, käydään lyhyt keskustelu siitä, mitä oppilaat arvelevat syöneensä.Kuinka moni arvelee syöneensä sokeria ja tuleeko yhtään arvausta että aine oli vaniljasokeri?

Tunnista puulaji - Openmetsä Täältä voit tarkastaa, kuinka hyvin tunsit puulajit. Seuraavien linkkien kautta voit jatkaa eri puulajeihin tutustumista: Työtapoja | Biologian ainedidaktiikka Tällä harjoitustyöllä voidaan demonstroida erilaisten maaperien vaikutusta eroosion nopeuteen. Välineet: saksetmittalasi Aineet: kolme muovipulloakolme purkkiamultaakarikettanaruaruohon siemeniä, esim. rairuoho kasvaa nopeasti Kolmesta pullosta leikataan irti osa reunasta, niin että pullot voidaan asettaa lappeelleen (kts. kuva) ja niissä voidaan kasvattaa kasveja. Pullot täytetään identtisillä määrillä multaa niin, että multa on painettu tiukaksi. Kun siemenet ovat itäneet ja pullossa on tarpeeksi kasvustoa, koe voidaan aloittaa. Lapappadolcen kuva tuloksista ( Kun vettä on kertynyt kuhunkin purkkiin noin desin verran, kertyneen veden väriä voi vertailla. Koetta voidaan vielä jatkaa tämän jälkeen, esimerkiksi mittaamalla läpitulleen veden pH:ta tai määrittämällä siitä aineita.

Tarinoita metsästä Tarinoita metsästä on opetuspaketti, joka sisältää 20-osaisen lyhytelokuvasarjan ja siihen liittyvän opetusmateriaalin. Se syntyi jatkoksi suositulle koko perheen elokuvalle Metsän tarina elokuvan tuottajan MRP Matila Röhr Productionsin ja Suomen luonnonsuojeluliiton yhteistyönä. Tarinoita metsästä -DVD julkaistaan 31.8.2013. Alkuerä tulee myyntiin erityisesti koulujen käyttöön. Kuluttajille DVD tulee myyntiin myöhemmin Luontokauppaan. Opetusmateriaali on ilmainen ja löytyy Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristökasvatuksen verkkosivuilta. Materiaali tarjoaa monipuolisesti tietoa ja tehtäviä lyhytelokuvassa esiteltävistä metsälajeista. Leikit ja tehtävät on suunniteltu 1–3-luokkalaisille ja 4–6-luokkalaisille. Extra-tehtävien oikeat vastaukset löytyvät aineiston viimeisestä osuudesta (Vuodenajat). Materiaali sisältää tietoa eläinten käyttäytymisestä, sekä kulttuuri- ja suojelutietoa. Opetusmateriaalin on laatinut biologian maisteri ja ympäristökasvattaja Milla Tuormaa. Opetusmateriaali:

Yhteistoiminnallisen oppimisen menetelmiä - Opitaan yhdessä Minun ajattelussani yhteistoiminnallisen oppimisen menetelmiä yhdistää yksi selkeä piirre. Kun kaikki yhteistoiminnallisen oppimisen 5 keskeistä periaatetta on huomioita opetuksessa, voidaan puhua yhteistoiminnallisesta oppimisesta. Kerään tähän alle esimerkkimenetelmiä, joita jokainen teistä saa mieluusti hyödyntää. Suositukseni on, että kannattaa kokeilla samaa menetelmää varioiden, usean ryhmän kanssa. Tullaan tutuiksi Laitan tähän alkuun juoksutuksen, jolla aloitan (soveltuvin osin) kaikki ohjelmat uuden ryhmän kanssa. Yhteistoiminnallisen johtamisen (ja opettamisen) portaat 2: Tullaan tutuiksi – apua ryhmäyttämiseen Palapelit (Jigsaw) ovat perinteisiä yhteistoiminnallisen oppimisen menetelmiä, joissa toteutuvat muiden esimerkkijuoksutusteni tavoin kaikki YTO:n periaatteet. Palapeli 2 Palapeli 3 Palapeli 4 Näyttelykävely on jo monta astetta vaativampi menetelmä kuin palapelit. Näyttelykävely Ryhmätutkimus Ryhmätutkimus – vaikeista vaikein menetelmä t 1,680 total views, 264 views today

Related: