background preloader

Inspiration tema kroppen

Inspiration tema kroppen
Kroppen är ett fascinerande arbetsområde som brukar tilltala de flesta elever! Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen. Ur det centrala innehållet, Lgr 11 Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandlaföljande centrala innehåll:I årskurs 1–3 Kropp och hälsa• Betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra.• Människans kroppsdelar, deras namn och funktion.• Människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp avolika sinnen. Fakta om kroppen, främst för oss lärare Pedagogisk planering tema kroppen från Pilbäcksskolan i Växjö och Tema kroppen med konkreta mål från Högstorps skola även denna i Växjö. Lpp människan och kroppen från Rörsjöskolan i Malmö. Bilder från när Glumslövs skolas lågstadie arbetade med tema kroppen. Tema livsstil och hälsa med samlade länkar hos Förskoleburken Bildkort på kroppsdelar och delar på huvudet Organ i naturlig storlek att skriva ut Aktiviteter Sprattelgubbar

http://www.skolburken.com/2012/09/inspiration-tema-kroppen.html

Related:  kroppenbelleisNONO

Kropp & Knopp A-Ö - KP-webben Akne Ett slags utslag som ofta kallas finnar, och som många får i puberteten. I huden finns talgkörtlar, där det bildas talg (fett). Ibland är det så mycket att porerna täpps till, och då kan det bli rött och lite ömt. Akne försvinner oftast efter puberteten. Perspektiv steg-för-steg Enpunktsperspektiv Tvåpunktsperspektiv I tvåpunktsperspektivet är det bättre om flyktpunkerna ligger utan för bildplanen. Om du ska skissa upp först, ta ett A3 papper och rita in storleken på din bildplan i mitten (eller storleken på akvarellpappret vi ska använda.) Ett annat alternativ är att du tar ditt akvarellpapper och tejpar fast det i mitten på ett A3 ark. 1. NO - Åk 2 - Kropp och hälsa Ämne/Ämnen: No/Sv/Ma/Livskunskap/EngElevgrupp: Uranus Ansvarig/Ansvariga: Annica Kjell och LisaMarie Lind När? Vt-11 Vad? Kropp och hälsa Frågeställning (och följdfrågor):

Skogshjältarna ger lärare nyckeln till skogen - Friluftsfrämjandet Barns brist på rörelse har de senaste åren blivit väl identifierat som en stor hälsoutmaning. Detta är ett stort problem som också skolan brottas med idag. 9 timmar: Så länge sitter svenska barn stilla. Studiematerial - Kompis med kroppen Anmälan Klicka här för att anmäla din klass. Studiematerial Årskurs 2Arbetsbok och lärarhandledning åk 2, kopplat till Lgr 11 Smartboardmaterial Årskurs 5Arbetsbok och lärarhandledning åk 5, kopplat till Lgr 11 Sök Programmet som tar reda på hur kroppen funkar Programmet som tar reda på hur kroppen funkar.

Lektion 9: Politisk reklam - Media Smart I lektionen kommer eleverna få arbeta med frågor om hur partier använder olika medier i sin reklam, vilka för- och nackdelar dessa har och vilken typ av reklam som är bäst. Lektionen är utformad för att börja på faktanivå och sedan lyfta eleverna till analys och reflektion. Det här behöver du Internetuppkoppling och teknik för att spela upp filmklipp (projektor, datorer, plattor eller telefoner) samt anteckningsmaterial.

Viktigt börja tidigt med NO-texter – Min studie visar att texter bidrar till en ökad användning av det naturvetenskapliga språket och hjälper lärare att beskriva och förklara fenomen. Kopplingsschema. Att förstå ämnesspråket och att förstå ämnet hör ihop.Illustration: Gunilla Hagström Annika Mindedal är lågstadielärare. För tre år sedan blev hon antagen till Nationella forskarskolan i läs- och skrivutveckling. I våras var hon klar med sin licentiatavhandling som handlar om hur text används som resurs i NO-undervisningen.

Trädets delar Material: Arbetsblad ”Trädets delar”, se nedan.Blyertspenna.Ev färgpennor. Välj träd i färg eller färglägg själv, och fyll i trädets delar. trädets delar färg trädets delar sv • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter. Tre enkla men viktiga regler I vår klass har vi tre regler som vi introducerade redan i årskurs ett och har arbetat med sedan dess. Vi har nu startat upp årskurs tre. Varje år diskuterar vi reglernas betydelse för vår klass. Reglerna är: ta hand om dig självta hand om varandrata hand om platsen du är på Varför gör det ont? Det här miniämnet handlar om när kroppen beter sig konstigt och särskilt när det gör ont på olika sätt. För det mesta är det inget farligt, fast det känns riktigt obehagligt. När man blir sjuk eller behöver läka en skada brukar kroppen kunna ta hand om det själv. Kroppen har något som kallas immunförsvar. Det består av olika sorters celler som tar bort farliga ämnen som kommit in i kroppen. De bygger också upp de delar av kroppen som blivit trasiga.

Håll koll på din reklam - Adbusters är här "Reklamen är mördande farlig, ett hot mot ett naturligt liv. Den lurar oss att köpa saker vi inte vill ha, lockar våra barn att driva utpressning hemma och tvingar oss att byta ut saker vi trivs med." Så skrev Sven Lindqvist i sin bok "Reklamen är livsfarlig" som utkom första gången 1957. Det medhåll Sven Lindqvist fick då är en skärva av vad han hade fått om boken getts ut för första gången idag. Nationellt resurscentrum för fysik Vår vardagliga erfarenhet är att luft är genomskinlig och att vi kan röra oss obehindrat genom den, till skillnad från fasta föremål eller vätskor. Det är därför inte så lätt att inse att luft tar stor plats och är svårt att trycka ihop. Mindre barn kan spontant använda ordet luft i samband med tankar, drömmar och minnen. För dem är luft något som finns, men eftersom man inte kan se eller röra vid luften så är den inte påtaglig. Vid 11- 12- års ålder vet de flesta barn att luft finns, t.ex. i en behållare, men en del menar att luften bara finns där då behållaren är öppen. Luften cirkulerar och kan komma in på ställen som annan materia normalt inte kan.

Related:  OmgivningskunskapKroppen