background preloader

Tabletkoulu - Uusi tapa oppia ja opettaa

Tabletkoulu - Uusi tapa oppia ja opettaa
Related:  opettajan työvälineet

Oppimiskokonaisuus – suunnittelusta arviointiin – digiope Luokkani lukuvuoden ensimmäinen monialaisuutta ja ilmiöpohjaista oppimista toteuttava oppimiskokonaisuus alkaa olla viimeisiä arviointeja vaille valmis. Isoksi teemaksi valitsin kestävän kehityksen, mutta ideana oli että jokainen sai yhteisen osuuden jälkeen viedä omaa oppimistaan haluamaansa suuntaan. Oppiaineista korostuivat: biologia, fysiikka/kemia, äidinkieli, yhteiskuntaoppi, kuvataide sekä liikunta. Tämä projekti oli opettavainen kokemus myös minulle. Toki olen projekteja tehnyt aikaisemminkin, mutta laajuudeltaan paljon pienempiä. Useita oppiaineita yhdistävän jakson toteutus on eri asia kuin yhden oppiaineen sisällä tapahtuva parin viikon projekti. Suunnittelussa lähdin liikkeelle avaamalla kuntakohtaisen opetussuunnitelman. Keskeisimpiä sisältöjä olivat: luonnon monimuotoisuuden vaaliminen, ilmastonmuutos ja sen hillitseminen, luonnonvarojen kestävä käyttö, terveyden edistäminen, ihmiskunnan globaali hyvinvointi nyt ja tulevaisuudessa. Tavoitteet: -Ansku Tykkää tästä:

Oppimaa HelloSlide - Bring your slides to life e-Oppi – Yhteisölliset ja vapaasti muokattavat oppikirjat Ohjeet opiskelijalle: 1) Lukiossa tai oppilaitoksessa ei ole käytössä e-Opin oppikirjaa, mutta haluat opiskella e-Opin vuorovaikutteisella ja mediarikkaalla e-kirjalla. a) Kirjaudu Peda.nettiin (oikea yläkulma).b) Osta osallistumisoikeus e-Lukio Minervan kirjaan. Tarvitset verkkopankkitunnukset.c) Kirjasta syntyy linkki Peda.netin etusivullesi. 2) Lukiossa on käytössä e-Opin oppikirja Pääset ostamaan e-Opin vuorovaikutteisen oppikirjan osallistumisoikeuden seuraamalla opettajaltasi saamia ohjeita. Vaiheeta) Kirjaudu Peda.nettiin (oikea yläkulma).b) Osta osallistumisoikeus oikeaan kirjaan Lukiot-sivulta. Ohjeet opettajalle: Lukiot-sivustolla hallinnoidaan lukioiden käytössä olevia kirjoja.

Työhuoneen seinälle: Opas toisten tuotosten käyttöön Yhdelle sivulle tiivistettynä kaikki, mitä on huomioitava, kun harkitsee toisten tuotosten käyttöä. Tulosta vaikka työpisteen seinälle tai jaa opiskelijoille ja kollegoille. Vuokaavio kysymyksistä, joihin vastaamalla voit arvioida käyttöoikeuksiasi toisen tekemään tuotokseen. Kuulemma jos jotain asiakokonaisuutta ei pysty puristamaan yhdelle A4:lle, ei ole itsekään ymmärtänyt sitä riittävän hyvin. Otin siis haasteen vastaan ja koetin tiivistää kaikki tarvittavat kysymykset yhdelle paperille. Kiitokset apujoukoille Google+:ssa, jotka antoivat arvokasta palautetta vuokaavion vedoksista: Linda Saukko-Rauta, Eija Kalliala, Jukka Purma, Irmeli Pietilä, Aarne Hagman, Nina Rantapuu, Ville Oksanen, Anne Rongas sekä Minna Koskinen. Ja kun kuitenkin jäätte miettimään: Kyseinen vuokaavio ei ylitä teoskynnystä, joten CC BY -merkintä on siellä lähinnä kertomassa, että kaaviota saa jakaa vapaasti. Päivitys 31.8.2011: PDF-versio lisätty. Päivitys 19.8.2016: Päivitetty vuoden 2016 muokkausoikeus kaavioon.

Oppikirja uusiksi - ITK 2013 "Minun oppikirja olisi virtuaalinen, joka olisi luettavissa monilla eri välineillä niin mobiilisti kuin myös tulostettavissa tarvittaessa paperilla. Lähiopetuksen pohjana se tarjoaisi välineet niin teorian kuin käytännön oppimiseen. Se venyisi lisäopetukseen aiheesta lisää haluavalle, mutta myös tukea hitaasti oppiville." Näin visioi unelmiensa oppikirjaa opettaja Sometu-verkoston keskustelussa. Viimeisen vuoden aikana Suomessa on putkahdellut uusia oppikirjan tuottamistapoja: Facebookin kautta talkoistettu ja joukkorahoitettu (ainakin sitä yrittänyt) Senja opettaa sinulle ruotsia, viikonlopun aikana oppikkirjamaratonin tuotoksena talkoilla koottu matematiikan oppikirja, erilaisia täppärikirjoja. Oppikirjabisnes on haasteellisessa tilanteessa. Suomeen ollaan lokalisoimassa referee-arvioinnin ja hyvän metadata- ja ops-kiinnistyssysteemin omaavaa Curriki-vertaisjulkaisemisen palvelua, joka tarjoaa kansainvälisesti huiman määrän oppisisältöjä. Puheista tekoihin.

Uskonnonopetus.fi - Taitoja elämään ja iloa oppimiseen elokuu « 2016 « Saukon Taivaspaikka Tykkäätkö? Tykkää tästä: Tykkää Lataa... Peruuta %d bloggers like this: Kuinka hyvä bisnes oppikirjat ovat? Moni on kysynyt, kuinka hyvä bisnes oppikirjat ovat kirjailijoille ja kustantajille. Kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta: kapean erikoisalan yliopiston oppikirjalla, jota myydään 100-200 kpl vuodessa, tienaa sekä kustantaja että kirjailija huonommin kuin peruskoulun oppikirjalla, jota myydään viisinumeroinen määrä vuodessa. Oppikirjabisnes menee karkeasti niin, että jos (suosittu oppi)kirja maksaa kaupan hyllyllä 15 euroa, niin: Reilu euro siitä on arvonlisäveroa.Kirjakauppa saa muutaman euron.Jäljelle jäävä noin kymppi on kustantajan nettomyyntituloa, josta 10-20 % menee kirjailijalle/kirjailijoille (yleensä kirjailijan osuus nousee progressiivisesti myyntimäärän mukana).Jos kirjailija saa sen 20 % = 2 euroa, niin kustantaja saa 8 euroa. Tuhansia tai kymmenen tuhannen tuntumassa myyvän oppikirjan kanssa tienaa jo mielekkäästi. Kustantajalle suositut kirjasarjat ovat hyvää liiketoimintaa. Sivuhuomio: lääkärifirmojen ja Googlen verosuunnittelusta on noussut kova poru.

edukustannus.fi - Innosta oppimiseen 100 Tarinaa » Uusi opetussuunnitelma koululaiselle selitettynä - 100 Tarinaa OPS 2016 merkitsee uudenlaista ajattelua kaikilla koulujärjestelmän tasoilla ja se myös edellyttää kaikkien osallisuutta muutokseen – päättäjistä koululaisiin. Professori Kirsti Lonka on laatinut tekstin, jolla uuden OPSin mukaiset tavoitteet ja oppimiskäsitys selitetään alakoululaiselle: Mitä koulussa olisi tarkoitus nykyään oppia? Suomen kouluissa ovat vuodesta 2016 alkaen voimassa uudet opetussuunnitelmat. Niiden mukaan oppilaat saavat olla entistä aktiivisempia ja osallistua oman opetuksensa suunnitteluun eli miettiä miten oppisivat parhaiten. Kiinnostus ja halu oppia Oppilaan pitää saada kokea, että oppiminen on hänen kannaltaan kiinnostavaa ja häntä pitää innostaa oppimaan lisää. Vastuu omasta oppimisesta Oppilaiden pitää yhdessä kehittää oppimisen taitoja. Mitä ovat laaja-alaiset taidot? Koulussa ei nykyään opeteta vain tietoa, vaan erilaisia laaja-alaisia (eli laajoja) taitoja, jotka auttavat oppilaita voimaan hyvin ja menestymään elämässään. Miten keskustellaan asiallisesti?

Erot koulukirjarahoissa eriarvoistavat oppilaita - yhdelle iPad ja toiselle resuinen Aapinen Joensuun Marjalan koulun kolmasluokkalaiset ovat saaneet uudet matematiikan tehtäväkirjat. Kun laskut on opittu, osan koulutarvikkeista oppilaat saavat pitää. - Kyniä, kumeja ja sitten kaikki tehtäväkirjat olen saanut. Ja ykkösluokalla sain Aapisen, kertoo kolmasluokkalainen Taija Kainomaa. Hänen opettajansa Jaana Ihme kertoo, että kirjojen myös kierrätetään tottuneesti. - Meillähän tietysti on kierrätettykin kirjoja melkein vuosikymmeniä, eli pitkä aika. Kierrätyksessä on hyviäkin puolia, mutta opettajaa harmittaa muun muassa se, ettei kirjoihin voi tehdä merkintöjä kuten alleviivauksia. Suuret erot summissa eriarvoistavat oppilaita Kunnissa alakoulun kirjoihin ja muihin tarpeisiin käytettävä summa vaihtelee suuresti. Osassa kuntia budjetissa on määrätty, paljonko oppimateriaaleihin saa käyttää. Riippuu siitä missä kunnassa asuu minkä sisältöisiä ja laatuisia opetuspalveluita saa Lahtinen kiittää opettajien ammattitaitoa ja luovuutta materiaalien keksimisessä. Joensuu tekee korjausliikkeen

Toiminnallista elämää

Related: