background preloader

Vo Trong Nghia Architects - HOME

Vo Trong Nghia Architects - HOME

http://votrongnghia.com/

Related:  Vo Trong NghiaVo Trong Nghia ArchitectsBambooEnvironmental Design and Sustainability

Stacking Green house covered in plants by Vo Trong Nghia A dozen layers of concrete planters create a vertical garden on the facade of this house in Ho Chi Minh City by Vietnamese architects Vo Trong Nghia. Built for a couple and one of their mothers, the building is 20m deep but just 4m wide, typical of the narrow but long 'tube houses' common in Vietnam. Concrete planters span between the side walls to cover the front and back facades, and are spaced according to the height of the plants. At the rear of the house, an exterior staircase is positioned between the planters and the back wall, while glazing separates the front of the house from the plants. Automatic irrigation pipes fitted inside the planters allow for easy watering and maintenance.

Binh Thanh House / Vo Trong Nghia Architects + Sanuki + Nishizawa architects Architects: Vo Trong Nghia Architects, Sanuki + Nishizawa architects Location: Binh Thanh District, Ho Chi Minh City, Vietnam Architect In Charge: Vo Trong Nghia, Shunri Nishizawa, Daisuke Sanuki Site Area: 140 sqm Area: 516.0 sqm Year: 2013 Photographs: Hiroyuki Oki From the architect. Located in the center of Ho Chi Minh city in Vietnam, Binh Thanh House was designed for two families; a couple in their sixties, their son, his wife and a child. Bamboo Wing / Vo Trong Nghia Architects: Vo Trong Nghia Location: Flamingo Dai Lai Resort, Vinh Phuc province, Vietnam Completion Year: 2010 Construction Area: 1,600 sqm Photo credit (construction): Vo TrongNghia Co., Ltd. Photographs: Hiroyuki Oki Inspired by nature, “Bamboo wing” takes the form of bird wings and floats over the natural landscape of the site situated near Hanoi, Vietnam.

Evolution of Solar Power - Breeze This interactive infographic shows the cumulative installed solar power capacity per country, continent and the world as a whole between 1992-2015. Drag the slider or click the play button in the bottom to see how solar power capacity has changed over time. The area of each circle on the map corresponds to its respective capacity. Binh Duong School by Vo Trong Nghia Caged balconies provide open-air corridors that are sheltered from harsh sunlight and tropical rain at this school in Vietnam by architects Vo Trong Nghia. Vertical concrete louvres and perforated screens create the cage-like facade, which shades the corridors from direct sunlight whilst letting in the breeze. The entire school is contained within a single five-storey building to keep both students and teachers dry during the rainy summer season. The walls of the building are curved to snake around two courtyards and the roof slopes up gradually from the ground to the top floor.

Kontum Indochine Wedding Hall / Vo Trong Nghia Architects Architects: Vo Trong Nghia Architects Location: Kon Tum province, Vietnam Architect In Charge: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa Contractor: Truong Long JSC, Wind and Water House JSC Area: 5,524 sqm Year: 2013 Photographs: Hiroyuki Oki From the architect. Kontum Indochine Wedding Restaurant is designed as a part of a hotel complex along the Dakbla River in Kontum City, Central Vietnam. wNw Bar / Vo Trong Nghia Architects: Vo Trong Nghia Location: Phu Tho district, Thu Dau Mot Town, Binh Duong, Vietnam Project Completion: 2008 Construction Area: 250 sqm Photographer: Phan Quang The Nw bar is located in an artificial lake next to the wNw café. To create a contrasting space to the cafe, the bar is designed as an enclosed space which can be used for different purposes such as music concerts, shows, ceremonies etc. A structural bamboo arch system was designed for this dome; 10m high and spanning 15m across. The main frame is made by 48 prefabricated units, each of them is made of several bamboo elements bound together.

Apollo-NG - Hackerspacecraft For practical and economical reasons, Apollo-NG is based on two vehicles, just like Apollo-13: The CM pulls the LM to a destination, the LM parks in a geostationary very low earth orbit to quickly deploy the Hackerspace and its built-in lab and infrastructure, as well as R&D facilities and shelter for nomadic hackers. The CM is then free to act as shuttle, transport, workspace for 4 people or acting emergency habitat for 2 people. With the exception of diesel, to power the CM's primary engine, both systems are designed to be completely self-sustainable, harvesting solar, water, wind and biomass energy when and wherever possible. Keeping the spirit of the Apollo-Missions alive, when people all over the world, for the briefest of moments, were united when they watched the first human walking on the moon. The naming convention of Apollo-NG is an homage to the Apollo-13 mission which was called a successful failure.

Wind and Water Bar by Vo Trong Nghia Vietnamese architects Vo Trong Nghia have constructed a thatched bamboo dome at the centre of a lake in Binh Duong Province (+ slideshow). Above: photograph is by Phan Quang Stepping stones lead across the water and inside the Wind and Water Bar, which is used as a venue for music performances, local meetings and other events. Kontum Indochine Café / Vo Trong Nghia Architects Architects: Vo Trong Nghia Architects Location: Kontum, Vietnam Architect In Charge: Vo Trong Nghia Contractor: Wind and Water House JSC, Truong Long JSC Area: 551 sqm Year: 2013 Photographs: Hiroyuki Oki Kontum Indochine Café is designed as a part of a hotel complex along Dakbla River in Kontum City, Middle Vietnam. Adjacent to Dakbla Bridge, a gateway to Kontum City, the cafeteria serves as a breakfast, dinner and tea venue for hotel guests. It also functions as a semi-outdoor banquet hall for wedding ceremonies. Located on a corner plot, the Café is composed of two major elements: a main building with a big horizontal roof made of bamboo structure and an annex kitchen made of concrete frames and stones.

Bamboo Booth 2012 / Vo Trong Nghia Architect: Vo Trong Nghia Location: Hanoi, Vietnam Architects in charge: Vo Trong Nghia, Masaaki Iwamoto, Takashi Niwa, Kosuke Nishijima Completion: April 2012 Photographs: Nguyen Quang Phuc, Vo Trong Nghia This exposition booth was exhibited in the “Vietnam Architecture Exhibition 2012″, held in Hanoi for 5 days in April, 2012. With the dimension of 3 x 8.6 m rectangle and 4.2-meter high and more than 10-ton weight, the booth was constructed in two days by using approximately 500 bamboos as the only material. Bamboos were chosen to express Vietnamese architecture culture. To cope up with the short construction time period, bamboos are placed straightly like brickwork to create massive wall, floor and roof in a minimalist manner. The Company calls it “bamboo masonry”, or a quasi log house structured by bamboos.

The end of scheduled obsolescence or L’increvable – Apart from UX Who never had a problem with their washing-machine as little, as big and found themselves unable to fix it but by calling the manufacturer or worst case scenario, the plumber? Besides that, it might have been another struggle to move the machine to where it is today due to its weight through the stairs. Not only that but as the machine runs its washing program, the kinetic force produced by the spinning spool inside can not only have the whole machine run a certain distance but also leave a tornado-like trail by its rumbling on the floor. To stabilise the whole structure and keep it in place, the current trend is to insert cinderblocks inside the iron shell, absorbing most of the kinetic energy produced by the spool and its spin, which explains the machine’s weight. Until the Increvable comes in.

Vo Trong Nghia on Stacking Green at the World Architecture Festival World Architecture Festival: in this movie we filmed, architect Vo Trong Nghia explains how the house he designed with a vertical garden on its facade incorporates natural daylighting and ventilation systems that are invaluable in Vietnam, which experiences heavy rain and high temperatures, but often suffers day-long power shortages. Named Stacking Green, the building won the award in the house category at the World Architecture Festival in Singapore earlier this month and is located in Ho Chi Minh City. "In Vietnam we have many problems with energy and electricity, it can stop many times a day," Nghia tells Dezeen editor-in-chief Marcus Fairs. During these times light is able to filter into the house through the inner wall of glazing, but the twelve layers of plants in front prevent direct sunlight from passing through and increasing the internal temperature. Natural ventilation also comes through this planted facade. See all our stories about WAF 2012 »

Low Cost House / Vo Trong Nghia Architects Architects: Vo Trong Nghia Architects Location: Dongnai Hospital, Quyết Thắng, Bien Hoa, Dong Nai province, Vietnam Architect In Charge: Vo Trong Nghia, Masaaki Iwamoto Design Team: Kosuke Nishijima Contractor: wNw House JSC Client: wNw House JSC Area: 40.5 sqm Year: 2012 Photographs: Hiroyuki Oki According to the statistics, the quantity of total housing area in Vietnam has been increased tenfold in the last decade. However, many families are still living in very small houses, some of which are less than 10 square meters. It is an important issue for Vietnam to provide houses for low-income classes. The aim of this project is to propose a prototype house for low-income classes in the Mekong Delta area. By minimizing the functions of the house and using low cost materials throughout, the construction cost of a house can be brought down to as little as about 3200USD.

Related: