background preloader

The Little Albert Experiment

The Little Albert Experiment

http://www.youtube.com/watch?v=9hBfnXACsOI

Related:  Expertclass: PSY achter Gedrag

10 virtuele teamvergaderingsgames om uw externe team opnieuw te verbinden in 2021 - AhaSlides COVID-19 heeft misschien veel van ons afgenomen, maar het heeft zeker geen saaie vergaderingen weggenomen. Als onze affiniteit met Zoom verdort met de dag, vragen we ons af hoe we virtuele vergaderingen leuker kunnen maken en meer binding tussen onze collega's. Invoeren, virtuele teamvergaderingsspellen. Leuke activiteiten tijdens vergaderingen zijn zeker niets nieuws, maar we zijn hier om u te laten zien hoe u teambuilding-spellen kunt aanpassen aan de afgelegen omgeving.

La méthode Piaget - rts.ch - archives - télévision - culture - dimensions Jean Piaget est né le 9 août 1896 à Neuchâtel. Il développe dès l'adolescence une vocation de naturaliste et étudie tout d'abord les Sciences naturelles à l'Université de Neuchâtel où il obtient un doctorat. A cette époque, il publie également deux écrits philosophiques. 7 leuke communicatie spellen om elkaar beter te begrijpen Communicatie is een essentieel onderdeel van ons leven. Of het nou op de werkvloer is of in de privésfeer; het leven is een stuk aangenamer als je goed met elkaar communiceert. Maar goed en duidelijk communiceren vormt voor veel mensen ook een uitdaging. Zelfs leidinggevenden hebben er regelmatig moeite mee.

WorldSupporter Summaries and Study Notes Deze samenvatting is geschreven in collegejaar 2012-2013. Sociale psychologie is de wetenschappelijke studie van de manier waarop de gedachten, gevoelens en gedragingen van mensen worden beïnvloed door de werkelijke of voorgestelde aanwezigheid van andere mensen. Omdat het in de sociale psychologie gaat om alledaagse gebeurtenissen in het leven van gewone mensen lijkt iedereen er verstand van te hebben. Er lijkt sprake te zijn van een verraderlijke vanzelfsprekendheid: je denkt dat je het al wist, omdat het je zo bekend voorkomt. Dit heeft twee nadelen:

Functioneren als team · Vivo Teamontwikkeling Tuckman onderscheidt vijf ontwikkelstadia. Een goed team doorloopt al deze fases alvorens goed te functioneren. Als er iets (of net niets) gebeurt, is het mogelijk dat een team terugvalt in een vorig stadium. En niet elk bestaand team is een goed team. Competentie samenwerken De competentie samenwerken kom je in het werkveld erg vaak tegen. Als je gaat solliciteren is de kans dus groot dat er gevraagd wordt of je kunt samenwerken en zo ja of je dat toe kunt lichten aan de hand van recente voorbeelden. Voordat je dit voor gaat bereiden, is het goed om meer te weten te komen over wat samenwerken precies wil zeggen. Op deze pagina behandelen we de menselijke kant van samenwerken, de werkvormen van samenwerken, succesvol samenwerken, de STAR methode en hoe je een assessment kunt oefenen. Lees alles rustig door en zorg dat je goed bent voorbereid op wat er komen gaat.

De kracht van het non-conformisme ‘Erbij horen’ is een oerbehoefte. En dus passen de meeste mensen zich geruisloos aan. Maar een groep heeft net zo goed non-conformisten nodig, al was het maar om in te gaan tegen dingen die niet deugen. House of Control Leiderschapsstijlen De Theorie X en Y stelt dat de stijl van leidinggeven afhangt van de opvattingen van de manager over hoe medewerkers binnen organisaties functioneren. McGregor beschrijft in 1960 in zijn inmiddels klassieke basiswerk "The Human Side of Enterprise" twee gangbare maar tegengestelde mensbeelden bij managers over medewerkers. Theorie X gaat er vanuit dat de medewerker lui en ongemotiveerd is en alleen werkt voor het geld. Theorie Y gaat er juist vanuit dat de medewerker wel gemotiveerd is als deze de ruimte krijgt om zijn of haar deskundigheid en creativiteit in te zetten.

Rutger Bregman - over intrinsieke motivatie Crowding out effect Rutger Bregman legt in dit interview mooi uit hoe intrinsieke motivatie kan verdwijnen als er te veel nadrukt op extrinsieke motivatoren wordt gelegd. Intrinsieke motivatie is simpelweg iets doen omdat je het wilt, dat is werkelijk een motivatie.

Keuzes maken. Volg jij je hart of je verstand? Spring naar inhoud Publicaties HEEL Opleidingen > Publicaties > Keuzes maken.

Related: