background preloader

Opeverkostot - Facebook

Opeverkostot - Facebook
Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute.

http://opeverkostot.wikispaces.com/Facebook

Related:  hannalehmustoHankeasioita liippaaviaAllmänt lärande

Top 10 -blogit Cisionin Top 10 -blogilistauksen arviointikriteerit Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Minkä maalainen blogi on? ja EduCloud: Yhteensopivuudella ja avoimuudella hyötyä digitaalisuuteen opetuksessa ja oppimisessa MPASS ja EduCloud: Yhteensopivuudella ja avoimuudella hyötyä digitaalisuuteen opetuksessa ja oppimisessa Tulevaisuudessa oppilaalla on kansallinen tunniste, jolla hän pääsee käyttämään kaikkia hänelle kohdennettuja oppimisen materiaaleja ja seuraamaan omaa opintopolkuaan oppilaitoksesta toiseen ja esiopetuksesta aina yliopistoihin ja elinikäisen oppimisen polulle. Kansallisen kertakirjautumisen mahdollistama MPASS projekti on kontribuoinut tunnistamisen rajapinnat(Auth Data, Auth Proxy, Connector) osaksi ECA standardia ja toimii myös rajapintojen avoimena referenssitoteutuksena.

Luokanopettaja ja tietotekniikka - Sari Auramon blogi: Alkuopetuksen tvt - ajatuksia tulevan POPS:n valossa Olen jo aiemmin kirjoittanut blogikirjoituksen, jossa pohdin tulevien opetussuunnitelman perusteiden vaikutusta tieto- ja viestintätekniikan käyttöön koulussa. Nyt tuntuu, että syksyn 2016 pikku hiljaa lähestyessä kuhina, huolestuneisuus, mutta toisaalta myös innostus asian ympärillä kasvaa. Ainakin minua on pyydetty pitämään koulutuksia juuri koodaamisesta. Tietotekniikkaa olen käyttänyt monipuolisesti jo vuosia, mutta ohjelmointi on minullekin vielä melko uutta. En minä tiennyt tästä alueesta ketään muuta enempää vielä puolisentoista vuotta sitten, mutta innostuin jo keväällä 2014 aloittelemaan ensimmäisiä ohjelmointijuttuja oppilaideni kanssa. Nyt kokemusta on jo ehtinyt kertyä ja koenkin, että meidän koulullamme toteutuu tulevan opetussuunnitelman henki tämänkin tvt:n osa-alueen osalta jo nyt.Olen itse tällä hetkellä 5.-6.

Näin somehuhusta tulee "totta" – tarkastelussa kolme vastamedian uutista Väitteet ovat monen väärinymmärryksen summa. Sekaisin ovat menneet puheet, lehtitiedot ja sisäministeriön vanhat evakuointisuunnitelmat. Uutisen todenperäisyys: Uutisessa kuvailtua pakkolakia ei ole valmisteltu salassa tai julkisesti. Sisäministeriö ainoastaan selvitti vastaanotosta säädetyn lain oikeaoppista tulkintaa. Oikeuskanslerin viraston päätöksen mukaan tarkasteltu lakipykälä ei kuitenkaan mahdollista kuvailtua pakottamista.

Popup koulu Entäpä jos oppilaat, opettajat, vanhemmat ja koulun lähialueen asukkaat opettaisivat toisilleen hallitsemiaan tietoja ja taitoja? PopUp-koulu on yhteisöllisen oppimisen toimintamalli, jossa opettamaan pääsevät jostain asiasta innostuneet tai jonkin tiedon tai taidon hallitsevat koululaiset, opettajat, vanhemmat sekä muut kaupunkilaiset. PopUp-koulu on oppijoiden osaamista ja osallisuutta hyödyntävä pedagoginen menetelmä, joka laajenee luokkahuoneesta koulun tai kaupunginosan oppimiskarnevaaliksi.

Mobiiliaika koettelee rankaa Nuoret auringonkukat seuraavat Auringon liikettä päivällä. Niiden kukinto ei ole vielä täysin kehittynyt. Yöllä ne kääntyvät takaisin lähtöpisteeseen siten, että ovat valmiit kohtaamaan uudelleen auringonnousun. Kukaan ei tähän asti tiennyt, kuinka paljon etua kasvit saavat tästä jokapäiväisestä tanssista. Tätä selvittääkseen Stacey Harmer Kalifornian yliopistossa Davisissä kytki kollegoineen liekaan joitakin kasveja siten, että ne eivät voineet liikkua. Entäs jos luottokorttisi numero on tallentuneena koululaisen älylaitteella « Kuka kasv@ttaa ketä? Koululaisten ja jopa esikoululaisten mediaympäristö on laaja. Sen muodostumiseen liittyy monia kasvatuksellisia seikkoja, joista turvallinen maksaminen ja kaupallisuus ovat keskeisiä. Alle kouluikäisen mediaympäristöön on helppo vaikuttaa estojen ja rajoitusten avulla. Niiden asettaminen edellyttää kuitenkin vanhempien valppautta ja toimeliaisuutta.

Paulaharjun yhteisöllinen verkkolehti Suurin eroavaisuus perinteiseen alaluokkien lukkariin on se, että perinteinen on tehty luokka- ja opettajakohtaisesti. Tässä se on tehty solu- tai luokka-aste kohtaisesti. Silloin oppilas voi valita useamman opettajan tai opetustyylin tarjoamasta valikoimasta itselleen sopivimman. Ohessa ensimmäisen vanha visualisoitu kiteytysversio alaluokkien Lukkarista Thinglinkillä. Tätä on kehitetty ja kehiteään eteenpäin saatujen kommenttien ja oivallusten pohjalta..

Aivotutkijan neuvot: Näin kehität ajattelun taitojasi Yle Uutiset kysyi maanantaina kolmelta tieteilijältä, vaivaako suomalaista yhteiskuntaa älyllinen laiskuus ja onko fyysinen hyvinvointi ohittanut ihanteena älyn ja ihmisyydenkin kehittämisen. Kolmesta tieteilijästä Turun yliopiston professorilla Esko Valtaojalla oli selväsanainen näkemys aiheesta. Valtaojan mielestä "kropan palvominen on mennyt vähän liian pitkälle".

Johtaako digitalisaatio suomalaisen koulun turmioon vai nousuun? No pain, no gain Kirjailija Tommi Kinnunen kirjoitti osuvan kirjoituksen "Puuhastelua oppimisen pinnassa" (22.6.2015), jossa kyseenalaistetaan mm. koulutukseen kaavaillut 600 miljoonan euron leikkaukset sekä digitalisaation mahdollisuudet kehittää koulutusta vähenevin varoin: "Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan raha ei ratkaise, vaan toiminta ja luovuus. Näitä taitoja opettajat varmasti tulevat tarvitsemaan, kun luotsaavat pienemmällä rahalla yhä suurempia ja oppimistaidoiltaan epätasaisempia ryhmiä. ... Ratkaisuksi kaikkeen tarjotaan koulun uudistamista digitaalisaation avulla. Vaikka oppimistuloksista ei tietääkseni ole kunnon tutkimusnäyttöä, tietotekniikan avulla aiotaan kehittää kriittistä ajattelua, kokonaisuuksien ymmärtämistä ja yhteisöllisyyttä."

Top 10 -blogit Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Jätämme toimituksellisen median kuten uutissivustojen blogit listauksen ulkopuolelle, sillä valtamedian vaikutus blogiin on selkeän suosiva. Minkä maalainen blogi on? Ilona plagiarismi x BESbswyBESbswy Uutiset Mitkä asiat saavat sinut innostumaan työstäsi? Tiedätkö mitä ne ovat? Saisitko niitä lisättyä? Ota käyttöösi INSPISTÄ! Työn tuunaajan inspiraatiokirja. Kirjanen auttaa sinua kokeilemaan työn tuunaamisen tapoja oman työsi arjessa. Oppitunnit lopetettiin – koululaiset innostuivat opiskelemaan Lehtisaaren koulun luokassa käy tasainen puheensorina. 4 - 9 -luokkalaisista koostuva oppilasryhmä työskentelee sulassa sovussa ikäeroista huolimatta. Kun toimittaja kysyy, mitä luokassa on tekeillään, neljäsluokkalainen Pyry Särkijärvi ottaa tilanteen haltuun. Hän lähtee haastattelemaan työtiimejä: – Faktatiimi, mitä olette tehneet ja mitä pitää vielä tehdä?

Related: