background preloader

44 Best Bodyweight Exercises Ever! (High Def)

44 Best Bodyweight Exercises Ever! (High Def)

http://www.youtube.com/watch?v=POdzasJklxw

Related:  IDH1

Bästa webbsidor för att skapa egna kartor eller lägga till eget innehåll Google Maps Här kan du börja skapa din egen karta eller rättare sagt du kan lägga till eget innehåll. När du är klar med kartan kan du dela den offentligt, "alla som har tillgång till länken" eller privat. Undvik idrottsskador En av idrottens baksidor är skador. Allt från mindre fotledsstukningar till allvarliga överbelastningsskador utgör både oönskade och smärtsamma avbrott i många aktivas idrottande. I Tränarpasset ställer vi denna gång frågan om varför skador uppstår och om det går att undvika dem.

Sofia Norman Personlig Träning i Uppsala Utförande 1. Insida Lår/Ljumske Placera dig i knästående med stort avstånd mellan knäna. Se till att fötterna är placerade rakt bakom knäna (som i en linje). Sätt sedan händerna en bit framför kroppen och skapa en lätt svankad rygg.

Kull- & stafett lekar Ha det så kul: Kull / Tafatt Ambulanskull Banankull Blinkleken Bollkull Bollstå Bovjakt Drak Ulla Farbror Lejon Färgpromenad Förstenad Guldet Jaga pinnen Katt o råtta Kedjekull Kramtafatt Ljuskull Panter Pepparkaksgubbe Pop Corn Rodeo Skeppsbrott Skottkärrekull Småstjärnorna Stafettjakt Stenkull/Iskull Svanskull Draken Trasan o hinken Trädkramarna Tunnelkull Under hökens vi.. ( Här finns plats för passande reklambanner ) Ambulanskull. En eller två kullare och ett sjukhus (en tjockmatta) någonstans i salen. När någon blir kullad sätter den sig ned och väntar på ambulansen som består av minst två (helst fyra) elever som försiktigt bär den kullade till sjukhuset.

Naprapat Stockholm - Spinex Tag god tid på dig när du ägnar dig åt rörlighetsövningar. Utför övningarna lugnt och kontrollerat. Stanna minst 30 sekunder i ytterläget, gärna en minut eller flera. Du behöver inte göra någon avancerad uppvämning innan du gör övningarna men du bör inte heller dra för hårt i ryggrad och muskler om du är kall.

Doping i samhället Användningen av dopningsmedel började uppmärksammas som ett samhällsproblem i slutet av åttiotalet. Idag är problemet med användningen utanför idrotten etablerad och preparaten säljs på en växande illegal marknad. Det finns mycket olika sätt att arbeta med detta på idrott och hälsa lektionerna. Hälsoprojekt med IKT Att använda IKT (informations- och kommunikationsteknik) i undervisningen kan vara ett redskap för dig som lärare för att ge eleverna möjligheter till ett fördjupat lärande och reellt inflytande över undervisningen. Som alltid gäller det att utgå ifrån läroplanen och planera undervisningen noggrant. Det ger en bra utgångspunkt för att sedan använda IKT tillsammans med eleverna. Helena Kvarnsell är lärare på Björknässkolan i Nacka. Hon ger här ett exempel på hur hon har arbetat med IKT inom arbetsområdet Hälsa i biologi.

Digitala hälsoverktyg – sammanställning från nätet Tänkte jag sammanställer några bra digitala verktyg som går att använda på olika sätt inom idrott och hälsa ämnet oavsett grundskola eller gymnasiet. Hoppas ni finner något användbart. Först ut är mat och vikt! Äter du tillräckligt med frukt och grönsaker? Här kan du testa hur mycket frukt och grönsaker du äter varje dag.

Film: Likvärdig undervisning I filmen får du möta idrottslärare som berättar om sina utgångspunkter och förhållningssätt när de planerar och genomför en undervisning där alla elever deltar och ges möjligheter att vara delaktiga. Du får också möta en förvaltningschef och en rektor som visar hur de skapar förutsättningar för lärarna att planera och förbereda lektioner tillsammans med de elever som behöver extra anpassningar inom ramen för den ordinarie undervisningen. En specialpedagog berättar om hur hon samarbetar med läraren redan i planeringen för att underlätta och främja delaktighet för alla, men också för att förebygga svårigheter. Du får även möta elever som ger sin syn på hur en undervisning där alla kan delta, ska vara.

5 tunga anledningar att börja träna Du lever längre Att leva länge är något som många eftersträvar och om du är en av dem så ska du se till att hålla dig i god form. Låg arbetskapacitet mätt i form av maximal syreupptagningsförmåga (förkortat VO2max) är en av de största riskfaktorerna som finns.

Related: