background preloader

El nacimiento de un árbol

El nacimiento de un árbol
Related:  laiase

Degustando Barcelona: Urbanismo e historia de Barcelona Conocer una ciudad es conocer también su historia. El origen, las transformaciones a lo largo de los años y los siglos confieren ya no solo su "fisiología" sino también la comprensión de la realidad actual de sus ciudadanos y sus edificios. Cartagineses, romanos, visigodos, francos, árabes, franceses, germánicos, hispanos, turcos forman parte de una larga historia de invasiones y alianzas, de mezcla de culturas que cocinadas en su justa medida dibujan la ciudad que es hoy. Mediterránea, catalana, española, ciudad abierta al mundo con un don especial para atraer el turismo en gran parte debido a esa mezcla única de ser Barkeno, Barcino, Barchinona, Barshiluna, en definitiva Barcelona. En este post intentaremos recopilar una serie de datos e informaciones sobre historia de la ciudad, partiendo de las grandes transformaciones a través de los siglos. BARCELONA 10 aC. - 988 dC -Siglo IV expansión y asentamientos del cristianismo en la ciudad. Video en Catalán sobre la historia de Barcelona

Cuento con valores sobre semillas "La VILA de GRÀCIA" Història de la Vila de Gràcia | Gràcia En principi aquest territori era dependent de Barcelona i escassament poblat. Entre els segles XVI i XVII, a prop de les masies existents, aïllades, s’hi van instal·lar tres convents (entre ells, el dels Josepets) i un seguit de torres promogudes per la burgesia barcelonina. Durant la primera meitat del segle XIX, aquell petit nucli agrícola es va convertir en el poble més important del pla de Barcelona, gràcies a la seva progressiva industrialització, aprofitant la disponibilitat de terrenys lliures. Gràcia es va constituir en municipi independent el 1850, moment en què la vila tenia més de 13.000 habitants. Quan finalment es va unir de nou a Barcelona, el 1897, Gràcia tenia quasi 62.000 habitants i era una ciutat molt poblada i activa, però amb una gran manca d'equipaments i serveis. Gràcia ha tingut des de sempre i manté una vida política i social activa i un ric teixit d'institucions cíviques, culturals, recreatives, artístiques i esportives de gran arrelament popular.

El Teu Carrer de Barcelona | Història de Barcelona Desplaça per a comparar amb el mapa actual → Pàgina 1 de 12123456789101112» Consells per escriure el vostre poema Consells per escriure el vostre poema Primerament, trieu el tema en què es basarà el vostre poema. Podeu fer una "pluja d'idees" i aneu apuntant en un full totes les propostes que se us acudeixin. En aquest cas, hi ha temes abstractes que permeten fer volar la imaginació i els sentiments, per exemple, l’amor, la solitud, la por. També podeu fer posar en marxa les dinàmiques dels sentiments. El camí de casa a l'escola. Intenteu, per sobre de tot, que us agradi el text que heu fet. Quaderns de poesia per als cicles inicial, mitjà i superior de primària- Magisteri Teatre-Mag Poesia cicle inicial Tu ets poeta Digues poesiaFes poesia Exercicis d'imatges poètiques Exercicis de mètrica: ritme i rimaPoemes de... Digues poesia Has dit o recitat mai poesia en veu alta, per a altra gent? Ara ho faràs. - Has d'aprendre el poema de memòria - L'has de dir amb veu clara. - L'has de dir molt a poc a poc - L'has de dir a bocins: t'has d'aturar a les comes, als punts, als finals de vers, i també quan t'agrada la paraula que dius - Quan acabis una frase, per un punt o final de vers..., no ho facis afluixant la veu, sinó ben fort i clar. - Has de donar vida al que dius. I ara, prepara els poemes que t'agraden més d'aquest recull i recita'ls als companys inici Fes poesia Segur que has escrit ja més d'un poema, i si no, n'has llegit dels teus amics, i d'altres al•lots, com els que tens en aquest recull. La poesia necessita comparacions, sons repetits i altres jocs amb les paraules Ara ho veurem amb exemples. 1.- Parla amb els animals, amb les coses, amb el lector... Guillem d'Efak diu: inici inici

Jujol: TORRE DE LA CREU (Casa del Ous) Historia y descripción: Proyectada por Josep Maria Jujol i Gibert y construida entre 1913 y 1916. La Torre de la Creu está situada en la población de Sant Joan Despí cerca de Barcelona. En opinión de Denis L. Dollens no es posible encontrar en Europa ningún otro edificio más espacialmente y estilísticamente experimental que la Torre de la Creu. Jujol: CAN NEGRE Datos prácticos: Dirección: Plaça de Catalunya Sant Joan Despí (Baix Llobregat) Interés: xxxxx (3 sobre 5) Estado de conservación: Bueno tanto el interior como el exterior Visitas: Actualmente la casa es propiedad del Ayuntamiento de Sant Joan Despí que la dedica a actividades culturales. Horas de apertura, desde las 13,50 a 20 h. de martes a sábados y de 12 a 14 h. domingos y festivos. Precio 1,20 Euros.

Can Negre - Barcelona Modernista i Singular L'edifici és una antiga masia del segle XVII, possiblement del 1680. A principis del segle XX el seu propietari era l'advocat i propietari rural Pere Negre i Jover que volia reformar l'antiga masia i convertir-la en una casa senyorial. Li va proposar la idea a Jujol, el qual li va presentar l'avantprojecte en un dibuix en el revers blau d'un sobre, que va retallar seguint la silueta de l'edifici. Pere Negre encarregà a Jujol la reforma i ampliació de la masia i l'obra es realitzà per etapes, adequant-se al pressupost del propietari. La primera fase fou la reforma (1915-1917), seguida per l'ampliació (1917–1921) i la decoració (1920–1926). La façana principal és l'element més rellevant, i està coronada per línies ondulants , amb un component d'asimetria que no trenca l'harmonia del conjunt.

Related: