background preloader

Portal de Archivos Españoles

Portal de Archivos Españoles
El Portal de Archivos Españoles es un proyecto del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte destinado a la difusión en Internet del Patrimonio Histórico Documental Español conservado en su red de centros. Como proyecto abierto y dinámico sirve de marco de difusión para otros proyectos archivísticos de naturaleza pública o privada, previamente establecido un marco de cooperación con el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. PARES ofrece un acceso libre y gratuito, no solo al investigador, sino también a cualquier ciudadano interesado en acceder a los documentos con imágenes digitalizadas de los Archivos Españoles.

http://pares.mcu.es/

Related:  Dipòsits digitals de premsa històrica i imatgesHistòriaresearchBibliothèques & Musées

Hispana: portal de acceso al patrimonio digital y agregador nacional de Europeana > Inicio Contacte Inicio Participantes Acceso a 6,973,671 objetos digitales de 209 repositorios. Europeana Barcelona, Darrera Mirada - Els Quarterons Garriga i Roca - 1860 Xavier Tarraubella Director de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona Una ciutat sencera, pam a pam Entre els anys 1856 i 1862, l’arquitecte municipal Miquel Garriga i Roca va elaborar un conjunt de mapes i plànols sobre Barcelona. Es tractava del compliment d’una normativa que obligava a tots els ajuntaments de l’Estat, a partir d’un cert nombre d’habitants, a aixecar un plànol geomètric a escala 1:1.250 del seu nucli urbà, incloent un pla general d’alineacions de carrers i places.

Libros electrónicos Detalles Categoría: Sin categoría Publicado el 04 Septiembre 2014 Coneix Mediona: Divendres 3 d'Abril Passejada a La Guixera Sortida a les 9.00.S'hi va part en cotxes i part a peu. Excursió suau. Uns cotxes a Can Cabreta, els altres a la corba de Ginoles. En bona paret seguim el GR que passa pe Mediona La Guixera , és una masia que es troba prop del límit (trifini) dels termes municipals de Mediona, Cabrera i la Torre de Claramunt ja a la comarca de l’Anoia, en el camí natural del coll de la Guixera, paral·lel al coll de Mata, que condueix cap a Capellades. Per la Font de la Reina a sota el cingle de Capellades, s’enllaçava amb el camí ral que anava de Barcelona a Madrid, al llarg de l’Anoia, passant per Martorell i Piera.

BJF Presentació La Biblioteca Joan Fuster de llibres electrònics és una aportació del Grup de Noves Tecnologies aplicades a l'Educació de la Universitat Jaume I i de l'Associació Cultural Aire Fresc que s'insereix en l'àmbit de les biblioteques virtuals que existeixen arreu del món. Amb aquest projecte es vol experimentar amb les possibiltats de la publicació electrònica i del text digital aplicat a l'ensenyament. Així mateix, es vol donar a conèixer entre els usuaris de les xarxes electròniques les obres de literatura de tots els temps que tenen com a característica comuna haver estat escrites en català o traduïdes a aquesta llengua. Joan Fuster i Ortells (Sueca, 23 de novembre de 1922 - 21 de juny de 1992). QUINA LA FEM? No estic segur que un cert bon us lingüistic s’imposi i contraresti aquesta moda del passotisme per una certa correccio. He posat ja un cert i un certa, perque fins i tot estic disposat a acceptar que el terme «bon us» es ampli i vast. Dels mals usos, no em molesto ni a posar-vos-en cap exemple. Si observeu una miqueta, se’n troben tants que o be us bocabadeu, esgarrifeu i esmaperdeu de com de poc importa la llengua a bona part dels nostres conciutadans, o be directament i diafana us foteu una bona rialla, que es el que jo faig i us recomano. Perque la llengua continua dient molt, fins i tot molt mes que els pentinats, la roba o els cotxes, de com son, pensen i viuen les persones.

Serveis IEP 07 de febrer de 2010POSTALS DE SANT QUINTÍ DE MEDIONA Feu clic per engrandir la imatge Vista general de Sant Quintí de Mediona. En primer terme es pot veure la fàbrica de cal Maqueda, unes instal·lacions que compten amb una llarga història com a centre industrial. Museo Nacional de Antropología Digitalización de las colecciones El Museo Nacional de Antropología se incorpora al lenguaje tecnológico y abierto del siglo XXI. Con la finalidad de facilitar a sus visitantes nuevas lecturas de su pasado y presente, ofrece información de sus colecciones por medio de imágenes digitales de alta calidad que puedan servir de plataforma para diversos proyectos. Alianza estratégica El Museo Nacional de Antropología, CONACULTA,INAH y Canon, con el apoyo de cámaras EOS y lentes EF de alta calidad y tecnología digital; desarrollan el Proyecto: "Digitalización de las Colecciones del Museo Nacional de Antropología", con el objetivo de crear el primer banco de imágenes digitales en alta resolución de las colecciones Arqueológicas y Etnográficas exhibidas, así como la digitalización del Archivo Histórico del museo.

Tipología de los documentos según su soporte Atendiendo a su contenido, todos los documentos pueden inscribirse en dos grandes grupos: obras de información y obras de ficción. Unas y otras deben tener una presencia equilibrada en la biblioteca escolar. Tipología de las obras de consulta

Calendario perpetuo por meses El calendario funciona a partir del 1 Enero del -4712(4713 A. C.) que es el día 0 del calendario juliano. Al pasar del calendario juliano al gregoriano desaparecieron los días desde el 5 al 14 de octubre de 1582. Para los años anteriores al -45 (46 A. La Literatura Gris Formación Universitaria - Vol. 4 N° 6 - 2011 La Literatura Gris La literatura gris, también llamada no convencional, semi-publicada, invisible, menor o informal, es cualquier tipo de documento que no se difunde por los canales ordinarios de publicación comercial, y que por tanto plantea problemas de acceso.

One Met. Many Worlds. Inspirado y basado en la Guía del Metropolitan Museum of Art, Un Met. Muchos Mundos. Presenta mas de 500 obras clave de la colección en inglés, y también en árabe, chino, francés, alemán, italiano, japonés, coreano, portugués ruso y español. Además, los detalles visuales individuales de las obras son destacados para introducir provocativos y múltiples conceptos. Un Met. Google Open Gallery Pedir una invitación <div class="no-js-message"><div>Javascript está desactivado en tu navegador.</div><div>Activa JavaScript o actualiza a un navegador compatible con JavaScript para ver este sitio.

Related: