background preloader

Tai Chi for Beginners - 8 Lessons with Dr Paul Lam

Tai Chi for Beginners - 8 Lessons with Dr Paul Lam
Related:  mentorskap

About Us | Tai Chi for Health Institute What We Do​ Our primary focus is to train safe and effective instructors for the program. Mission: • Training effective and safe teachers of the Tai Chi for Health programs • Developing effective programs though research and development. • Making the world aware of tai chi as a modality which promotes health. Scope of the mission: 1) Training effective and safe teachers: a) Certify instructors and updates. b) Goal #1: Establish and revise criteria for selection of instructors c) Goal #2: Establish and revise training curriculum for new instructors d) Goal #3: Establish and revise criteria for maintenance of instructor status 2) Develop and coordinate Senior Trainer certification programs Dr Paul Lam with Instructors of the 13th Annual Tai Chi workshop in USA 2014 a) Goal #1: Establish and revise criteria for selection of Senior Trainers b) Goal #2: Establish and revise training curriculum for new Senior Trainers c) Goal #3: Establish and revise criteria for maintenance of Senior Trainers status

Anders Hansen: "Mobilen hackar rakt in i hjärnans belöningssystem" - Breakit Det kommer allt fler varningssignaler om hur våra mobiler, datorer och paddor påverkar hjärnan. Inte minst hos barn. Nyligen publicerade New York Times en mörk artikel om hur många ur techeliten i Silicon Valley, de som alltså vet mest om hur tekniken faktiskt fungerar, håller sina barn så långt borta från alla skärmar som det går, långt upp i tonåren. Både Steve Jobs och Bill Gates har till exempel varit restriktiva med skärmtid på hemmaplan. En som ägnat en stor del av sin karriär de senaste åren åt fenomenet är Anders Hansen, överläkare i psykiatri. Nästa år kommer han ut med boken Skärmhjärnan, med undertiteln: Hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. “Grunden till att jag skrev den är att vi människor lägger i genomsnitt tre timmar på mobilen per dag, och plockar upp den var tionde minut. “För tio år sedan fanns inte smartphones, det här är den snabbaste omläggningen av beteende som har skett i mänsklig historia”.

Insändare: ”En ständig tävling för att duga som man” En mellandagsmorgon för några år sedan stod jag med en vän och frös ihjäl i Bromma. Det var så kallt att skinnet stramade kring kraniet och det värkte i hårbotten och frosten försökte få fäste i näsborrarna. Men där stod vi. Han skulle köpa en Xbox och elektronikkedjan hade mellandagsrea och jag var där med kaffetermos. Kön bestod enbart av män. Och de hade stått där ett tag, ett par timmar, för att få halva priset på fritöser och tv-apparater. Och sedan öppnades dörrarna, rusningen började. Scenen får mig att tänka på en text av Jan-Olov Johansson, ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, där han liknar mellandagsrean vid den manliga jakt- och samlarinstinkten där ”de nutida jägarna och samlarna stressar runt för att hinna hitta bytet, innan grannstammen. Samma vässade mansarmbågar riktas även mot kvinnor och deras konsumtion. En man är inte prylgalen, han är på sin höjd prylnörd. Manlighet mäts i antal tum på en tv-skärm eller en bilfälg, inte i fysisk styrka eller potens.

10 Powerful Community-Building Ideas Teachers have long known that feeling safe and secure in school helps students focus their energy on learning. And the research bears that out: A 2018 study found that when teachers deliberately foster a sense of belonging by greeting each student at the door of the class, they see “significant improvements in academic engaged time and reductions in disruptive behavior.” Edutopia covered that study last year, and we’ve shared many other ideas from teachers for ensuring that every student in the classroom feels like they belong. Some of the activities below take less than five minutes. They’re divided up among the grades, but many can apply across all of the years from kindergarten to 12th grade. Elementary School Shout-Outs: This is a quick way for students to celebrate each other for doing a job well or for attempting something difficult. “It’s not just me as the teacher saying, ‘You’re doing well’—it’s a way for them to interact with each other and celebrate positivity,” says Gallagher.

Klassens dag - en dag för sammanhållning I början och slutet av läsåret är det vanligt med klassdagar, friluftsdagar, arbetslagsdagar, olika tillfällen då vi samlar ihop våra elever, gör saker tillsammans, men inte går enligt det vanliga schemat. Syftet är att eleverna ska få lära känna varandra, att gruppen ska svetsas samman, att vi lärare ska få se eleverna i andra roller än i det vanliga klassrummet. Jag har varit med om riktigt bra klassdagar, riktigt dåliga och ganska mediokra. Det bygger oftast på planeringen, och för varje år analyserar jag mer och mer vad som går bra och mindre bra. Det viktigaste för en lyckad klassdag är att eleverna är aktiverade. Det senaste året har jag med min klass gjort en klasskamp. Har du en ny klass? Namn + rörelse Alla står i en ring. När jag ordnar klassdagar delar jag gärna in eleverna i grupper. När eleverna väl är indelade i lag är det viktigt att låta dem bli sitt lag. Bestäm lagnamnSkapa hejaramsaTa lagfotoSkapa lagdans Jag har också sett till att ta ett lagfoto från varje tillfälle.

Hur vi kan stödja och vägleda en elev genom gymnasiet för att göra eleven redo för gymnasiearbetet (och fortsatta studier)? – Specialpedagog på gymnasiet Jag har i flera tidigare inlägg skrivit om hur vi i arbetet med ledning och stimulans kan använda stödstrukturer som exempelvis analysmallar och skrivmallar. Ett bra tänk i arbetet med ledning och stimulans är att utgå från att det som är nödvändigt för en elev, kan gynna och vara till hjälp för alla elever. När en elev är i behov av exempelvis en check-lista och har det som en extra anpassning kan vi med fördel ge det till alla elever (länkar till tidigare inlägg om stödstrukturer finns i slutet av detta inlägg). Stöd i form av extra anpassningar syftar till att göra undervisningen mer tillgänglig och sker mestadels inom den ordinarie undervisningen. En pedagogisk utredning kan visa att eleven har svårt att söka och tolka information, att eleven har svårt att se det övergripande sammanhanget och istället lägger fokus på detaljer, att eleven har svårt för att planera, organisera och slutföra sitt arbete och att eleven har svårt för uppgifter som innebär många val.

Metoo - före och efter Gratis i skolan - Publicerat 15 mars 2018 Ibland sker saker som delar in tillvaron i ett före och ett efter. Metoo-rörelsen är ett sådant. Och det händer verkligen saker. På Alla hjärtans dag anordnade RFSU en skolkonferens på temat ”Metoo – vad kan skolan göra?” och 250 personer från skolan anmälde sig. Troligen har metoo fått ett sådant genomslag i Sverige just för att vi har diskuterat sexuella trakasserier, sexuellt våld och rätten att bestämma själv så mycket de senaste tio åren. Samtidigt kan vi se dubbla verkligheter. Hur kan vi göra då? Det är framför allt killar som utsätter andra (både tjejer, killar, transpersoner och andra) för trakasserier och våld och det är nödvändigt att vi når dem, för att förändring ska ske. Det finns många material som tar upp normer. Barn och unga längtar, fantiserar om och hoppas på kärlek, sex, relationer. Sexualiteten är inte ett medicinskt eller juridiskt problem som ska lösas. Om skribenten:Hans Olsson, lärare, sakkunnig sexualundervisning, RFSU.

Gymnasieläraren som har Sveriges bästa minne Brons 2017. Silver 2018. Guld 2019. Det blev tredje gången gillt för Martin Nilsson, gymnasieläraren från Halmstad som har Sveriges bästa minne. Nyckeln till SM-titeln i år? Platser och en associerande bild är nämligen grunden i minnestekniken som kallas för Loci-metoden, eller Minnespalatset på svenska. Martin Nilsson Ålder: 43.Aktuell: Svensk mästare i minne. – Det kan fortfarande låta obegripligt om man tänker att man ska komma ihåg 800 siffror på en timme. Gnistan tändes när han började på Katedralskolan i Lund för sju år sen och stötte på en bok om minnestekniker. – Som en del av läraryrket och psykologilärare gäller det att vara nyfiken på lärprocesser, inlärning, utveckling och mänskliga gränser. Den 43-årige gymnasieläraren vill dock inte beskriva sig själv som en råtalang för minne, men däremot en talang för nyfikenhet och att inte ge upp. Vanligtvis tränar han sitt minne en halvtimme om dagen, men inför SM så ökade dosen till 1-2 timmar. – Haha, hela tiden.

Related: