background preloader

Parla.cat

Parla.cat

https://www.parla.cat/pres_catalaenlinia/AppPHP/login/index.php

Related:  Recursos FORMATIUS

Seis recursos online para aprender a mecanografiar más rápido Aunque siempre ha sido muy importante, en un siglo XXI en la que el teclado y lo digital cada vez le va ganando más terreno a la letra escrita de toda la vida, cada vez es más importante tener conocimientos de mecanografía con los que saber escribir correctamente y a la mayor velocidad posible intentando mirar lo menos posible al teclado para conseguir una mayor eficiencia. Afortunadamente, para perfeccionar nuestras habilidades mecanográficas ya no es necesario acudir a costosos cursos específicos, ya que la red nos brinda todo tipo de recursos gratuitos y online con los que mejorar nuestro nivel y nuestra velocidad mediante ejercicios o incluso unos juegos que buscan darnos el plus de mejorar nuestros reflejos. Hoy os propondremos seis de estos recursos. Nitro Type, jugando a las carreras Cuando entramos, vemos en una ventana una pista con los coches participantes, y debajo de ella un texto que tendremos que escribir lo más rápido que podamos y equivocándonos lo menos posible.

le cinéma français : les films cultes depuis les années 2000 - Lectorat de français de Iasi Les films romantiques : Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) Lorsque l'on demande à des francophones les films français qu'ils connaissent et qu'ils aiment, le Fabuleux destin d'Amélie Poulain arrive souvent dans les premiers exemples.

charivari - wikipedia Charivari (or shivaree or chivaree) or Skimmington (or skimmington ride; England) (German: Katzenmusik) are terms for a folk custom in which the community gives a noisy, discordant mock serenade, frequently with pounding on pots and pans, also known as rough music. The loud, public ritual evolved to a form of social coercion, for instance, to force an as-yet-unmarried couple to wed. This type of social custom arose independently in many rural village societies, for instance in France, England, Italy, Wales and Germany, where it was part of the web of social practices by which the small communities enforced their standards. It may occur at the home of newlyweds.[1] The community used noisemaking and parades to demonstrate disapproval, most commonly of disapproved marriages and remarriages, such as a union between an older widower and much younger woman, or the too early remarriage by a widow or widower.

Acolliment lingüístic. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies La Generalitat ha posat en funcionament aquesta eina, que vol ser un espai virtual de referència per a aquells professionals de l’acolliment lingüístic que treballen des d’associacions, entitats o empreses, ja sigui fent classes de català per a persones nouvingudes adultes o bé realitzant tasques de suport a l’acolliment lingüístic. Actualment, el cercador disposa de 400 recursos teòrics i pràctics pensats especialment per oferir una formació inicial en llengua catalana. La singularitat del cercador és la possibilitat d’introduir nou diferents criteris de cerca i obtenir així el material que més s’ajusti a les necessitats de l’alumnat. Aquests criteris són: perfil de l’usuari, tipus de suport, llengua de l’aprenent, tipus de recurs, nivell d’aprenentatge, propostes formatives per temes, propostes formatives per sector d’ocupació, recursos teòrics sobre la planificació i la gestió de l’aula i recursos teòrics generals.

SOC - Cercador de cursos Tota l'oferta formativa que el SOC posa a la teva disposició, mitjançant una eina senzilla i intuïtiva de navegació que permet crear fitxes amb contingut detallat en format pdf. Els cursos de formació professional per a l'ocupació són programes formatius teòrico - pràctics que tenen per finalitat millorar la qualificació professional i/o la capacitat d'inserció laboral mitjançant l'assoliment i el perfeccionament de les competències professionals de les persones treballadores. S'adrecen a persones treballadores en situació d'atur.

Learn Russian the Fun Way Just when you thought you knew how to greet someone in Russian… As it appears, there is more than just “Здравствуйте” to Russian greetings. This is why I thought I would share the most common Russian greetings with you today. The Most Common Greetings in Russian Assessorament lingüístic - Consorci per a la Normalització Lingüística - CPNL Recursos lingüístics Objectiu Aconseguir l'autonomia lingüística de les persones usuàries d'aquest servei i recomanar diversos recursos per resoldre dubtes lingüístics. Destinataris Administració, empreses, organitzacions, entitats i públic en general. Què oferim Optimot, consultes lingüístiques - Llengua catalana Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents <a style="font-weight: normal" class="/*FW_sLinkVermellNegreta*/" target="_blank" href=" title="Fonts (S'obre en una nova finestra.)">fonts</a>. fonts.

Viálogos Vialogues es una plataforma que te permite generar debates a partir de un vídeo creado y subido y que suscite la discusión, la charla, la comunicación en colaboración. Previo registro en este espacio, y accediendo como usuario, para empezar puedes explorar y navegar por vídeos que otros usuarios ya han subido y compartido y alrededor de los cuales se ha generado un diálogo, un debate, una charla, o simples comentarios cuyo hilo puedes seguir. Simplemente el acceso a este repositorio ya es interesante de cara a utilizar el material en un aula de idiomas; puedes encontrar vídeos en diferentes lenguas: inglés, castellano, francés, italiano, alemán, japonés ... y añadir tus propias aportaciones o pedirle a tus alumnos que lo hagan.

Optimot, consultes lingüístiques - Llengua catalana Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents <a style="font-weight: normal" class="/*FW_sLinkVermellNegreta*/" target="_blank" href=" title="Fonts (S'obre en una nova finestra.)"

Centres a BCN. Formació de persones adultes Els centres i les aules de formació de persones adultes ofereixen formació flexible i a mida, amb l'assessorament i l'orientació del professorat i l'elaboració d'itineraris personalitzats per a l’alumne o alumna. La formació de persones adultes és el conjunt d’activitats d’aprenentatge que, en el marc d’aprendre al llarg de tota la vida, permet que les persones adultes desenvolupin les seves capacitats, enriqueixin els seus coneixements i millorin les seves competències tècniques i professionals. Això fa que hi participin persones amb objectius diferents, com poden ser obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els seus coneixements. A qui s'adreça? A les persones que hagin complert els 18 anys (fets l'any en què es formalitza la matrícula) i, en alguns casos, als joves de 16 a 18. Currículum per etapes

Chinese Skill: Aprende chino mandarín de forma divertida Aprender un nuevo idioma tiene unos muy buenos beneficios sobre nuestro cerebro. Desde mejorar la retención de la información hasta aumentar nuestra capacidad de concentración. Todos son mejoras cuando aprendes un idioma nuevo. Y además puedes hacerlo desde tu dispositivo Android. CFA - Calendari i preinscripció. Formació Adults. Amb caràcter general, per accedir a l'educació d'adults cal haver complert els 18 anys (o complir-los l'any natural en què s'inicia la formació). També hi poden accedir les persones que tenen o compleixin els 16 anys l'any natural en què inicien la formació si es troben en alguna d'aquestes situacions: tenir un contracte laboral que impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari, trobar-se en procés d'obtenir un permís de treball, ser esportista d'alt rendiment,cursar o haver cursat els mòduls obligatoris dels programes de qualificació professional inicial (PQPI),voler cursar la formació per proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà oparticipar al programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya, "Joves per l'ocupació". Al curs de formació específica per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà també poden accedir-hi les persones que tenen més de 17 anys o bé els compleixen l'any natural en què inicien el curs. Per fer la preinscripció cal:

Lliçons de mecanografia en línia Encara feu servir només dos dits per escriure amb el teclat? Encara heu de mirar el teclat abans de prémer cada tecla? Touch Typing Study és un lloc web d'aprenentatge gratuït i de fàcil ús, dissenyat per ajudar-vos a aprendre, practicar i millorar la vostra velocitat i precisió a l’hora de mecanografiar. Quan sapigueu escriure a màquina sense mirar no haureu de mirar el teclat per trobar les lletres i sereu capaç d'escriure molt més ràpidament! Touch typing és un mètode basat en la memòria muscular en comptes de la vista. Aquest mètode us permet aconseguir una velocitat molt més alta d'introducció de dades, especialment si heu de transcriure un text a partir d'un altre material visual.

Related: