background preloader

Videotanár - digitális tananyag

Videotanár - digitális tananyag

https://www.youtube.com/channel/UCvEPDfJgv-kZQbKqx_riblw

Related:  sandoristvapatiancsa

Akriel - Az intelligens algebrai oktatóprogram Tanulócsoportban hatékonyabb tanórai és otthoni munka Az Akrielt használhatjátok asztali gépeken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonon is. A matematika tanárotok létre tud hozni egy online tanulócsoportot, amibe be tudtok csatlakozni mindannyian, és már kezdhetitek is a választott témakört. Ahogy gyűjtöd a csillagokat, úgy nő a neved melletti zöld csík hossza, így az összesítő kijelzőn nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad a témakörön belül.

Jön az iskola, ezek az appok kellenek hozzá Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Nyelvtanulástól a kötelező olvasmányig: tíz hasznos applikáció okostelefonra és táblagépre. Duolingo Nagyon sokféle angoloktató applikáció létezik okostelefonokra, de az összes többi közül talán a Doulingo az egyik legpraktikusabb és legkönnyebben kezelhető. Mozaik Digitális Oktatás A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Kamuhírek az iskolában 2. rész: a kritikus gondolkodás oktatása Svédországban ez év márciusában jelent meg egy kormányhatározat (pdf) arról, hogy a jövőben – az elképzelések szerint már 2018-től – digitális ismeretek oktatásával bővítik az általános iskolai tananyagot. Ebben kapna helyet a programozás, a problémamegoldás és a digitális rendszerek használatának oktatása mellett a diákok forráskritikus képességeinek erősítése is. “Van néhány naiv gondolat az információs társadalommal kapcsolatban, például hogy a tudás ma már csak néhány kattintásra van, így nincs szükség annyi mindent a fejünkben tartanunk, mint korábban – idézi a The Local Gustav Fridolin oktatási minisztert, aki szerint azonban ez a megközelítés közel sem igaz. Szerinte az olvasás, az írás és a számolás oktatása továbbra is nagyon is fontos, ha nem akarjuk, hogy gyerekeinket könnyen megvezessék. Emellett azonban meg kell tanítani a források értékelésének gyakorlatát is – és ebbe már 10 éves koruk környékén bele kell kóstolniuk a gyerekeknek.

Tananyagok az interneten angoltanuláshoz Online Angol Tanszék Többszáz fejezetre bontott ingyenes oktatóanyag-gyűjtemény, melyben a részletesen elmagyarázott nyelvtani szabályok, bemutatott kifejezések és szóhasználat mellett színesítésképpen aktuális nyelvi jelenségek ismertetése és szórakoztató stílusú nyelvi észrevételek is olvashatóak. MyWords Pedagógus továbbképzési programok az ITK-n Előadások, anyagok 2018-ban Bevezető, szerzők Differenciálszámítás alkalmazásai Közoktatás: Nyolc szuper, ingyenes mobilapp, ami jól jöhet a középiskolában - EDULINE.hu Periódusos rendszert kémiaórára, nyelvi tesztet magyarórára és szótárat angolórára - ezeket az alkalmazásokat érdemes letöltenetek az okostelefonotokra. Kémiaórára Ezen az órán alapfelszerelés a periódusos rendszer, androidos telefonra le is tudjátok tölteni a mobilapp változatát. A periódusos táblában az egyes elemekre kattintva megnézhetitek az elektronszerkezetet és a különböző tulajdonságokat, a termodinamikaiaktól kezdve az elektromágnesesig. Ráadásként ajánljuk ezt a kvízjátékot, amivel leellenőrizhetitek a tudásotokat.

Apáczai Tudástár Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Beállítások « Válaszd ki, melyik szorzótáblát szeretnéd gyakorolni: Mind 2..10 5, 10 2, 4, 8 3, 6, 9 7 Töröl Válaszd ki, milyen feladatokat szeretnél: A tanár appserege Mutasd az okostelefonodon levő alkalmazásokat és megmondom, ki vagy! Kis túlzással ez a helyzet, hiszen a telefon vagy táblagép lényegét az appok (alkalmazások) adják. Mivel több szem többet lát, ezért megkérdeztem több szemet is arról, hogy pedagógusként milyen alkalmazásokat tartanak a telefonjukon (a táblagéppel ugyanez a helyzet).

Related: