background preloader

BaseTen

http://www.learningbox.com/Base10/BaseTen.html

Related:  MathématiquesΑ DIMOTIKOY 2020

εργασίες για την Α΄ τάξη Δημοτικού επικοινωνία μαθηματικά τα αθροίσματα ως το 10 Επαναληπτικές ασκήσεις στη Γλώσσα για την 7η ενότητα Α' Δημοτικού (Καράβια). - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 1. Να γράψεις ένα γράμμα σε μια φίλη σου ή σε ένα φίλο σου που να τους λες για την τάξη σου και πώς είναι αυτή, πώς τα περνάς στο σχολείο, αν είναι εύκολα ή δύσκολα τα μαθήματα, ποιο μάθημα σου αρέσει πιο πολύ, για το δάσκαλό σου και για τους συμμαθητές σου. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ να γράψεις τόπο, ημερομηνία, προσφώνηση στην αρχή και χαιρετισμό, υπογραφή στο τέλος.

Eνότητα 01: Πού είναι ο Άρης; – matheto ner@ki Κάνε κλικ στην εικόνα για να παίξεις . πηγή: Κάνε κλικ στην εικόνα για να παιξεις Ένα γράμμα μια ιστορία Οι έμμετρες ιστορίες της σειράς "Ένα γράμμα μια ιστορία" προσφέρονται δωρεάν με τη μορφή e-book από τη συγγραφέα και τον εκδότη στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, που το όνομά τους αρχίζει από το Άλφα έως το Ωμέγα. Ένα γράμμα μια ιστορία: 24 έμμετρα παραμύθια. Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου Εικονογράφηση: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ Εκδόσεις Syllipsis / e-book, Αθήνα, Μάιος 2013 ISBN: 978-960-89431-3-1 Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες, σουρεαλιστικές, φανταστικές, κάποτε και ανατρεπτικές ιστορίες. Ο κορμός των ιστοριών βασίζεται σε λέξεις που αρχίζουν από κάθε γράμμα. Οι ήρωες όλο ζωντάνια, χιούμορ και φρεσκάδα σας περιμένουν εν δράσει στην πρώτη ελληνική εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγής του Υπουργείου Παιδείας (YouTube - Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση).

Μαθηματικοί λαβύρινθοι - Kidsproject.gr Ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αριθμούς για τα παιδιά. Ο στόχος της δραστηριότητας μπορεί να εξηγηθεί στο παιδί κάπως έτσι: Είναι απαραίτητο να βοηθήσετε τα ζώα να φτάσουν στα σπίτια τους, να τα φέρετε κοντά με το αγαπημένο τους φαγητό, να βοηθήσετε τις μητέρες να συναντήσουν τα παιδιά τους. Το παιδί σχεδιάζει με μολύβι ή μαρκαδόρο τους αριθμούς από το 1 με τη σειρά μέχρι να φτάσει στον τελικό στόχο που είναι κάθε φορά διαφορετικός. Μία διαφορετική ιδέα είναι να καλυφθεί η διαδρομή των αριθμών με αντικείμενα π.χ νομίσματα. Τι πετυχαίνω με αυτήν τη δραστηριότητα;

e-yliko για διδασκαλία » Διαδραστικό υλικό Μπορείς να βάλεις τους μήνες στη σωστή σειρά; Για δοκίμασε! Οι 12 μήνες του χρόνου Συγγραφέας: ΤΕΡΖΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία Γραμματική, Διαδραστικό υλικό | , στις 20-11-2020 Γλώσσα Α' Δημοτικού - Εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις ενότητες - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Μαθαίνω την αλφαβήτα Εδώ μπορείς να βλέπεις τα γράμματα της αλφαβήτας και να ακούς πώς προφέρονται. Στη συνέχεια παρακολουθείς προσεκτικά πώς γράφονται, δηλ. από πού αρχίζουμε να γράφουμε μια γραμμούλα, ποια θα μπει πρώτη και ποια δεύτερη, πώς φτιάχνουμε τα στρόγγυλα σημεία κτλ. Διάλεξε το γράμμα που θέλεις με το ποντίκι και άκουσέ το πώς λέγεται. Δεν μπορεί να κάνεις κάτι σ' αυτό το πρόγραμμα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ να γράψεις τα γράμματα στο τετράδιό σου με τον ίδιο τρόπο που σου δείχνει το πρόγραμμα. Παιχνίδι με τα γράμματα

Παίζουμε;;; 11 Παιχνίδια για την Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση... και όχι μόνο Η Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση δυστυχώς είναι μια καθημερινή πλέον πραγματικότητα. Οι Εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε την επαφή με τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Έχω συγκεντρώσει κάποιες ιδέες που έχουν καταγραφεί σε ομάδες εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο για παιχνίδια στην ΕξΑΕ και μαζί με κάποιες δικές μου προτάσεις, δημιούργησα οπτικοποιημένες καρτέλες για να τις παρουσιάζουμε στα παιδιά. 1. Η Μάγισσα Παρδέλω: Φέρε κάτι που έχει χρώμα... 2.

Related: