background preloader

Big Brainz Multiplication Games

http://www.bigbrainz.com/

Related:  Matte

Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Detta är en sida för Dig, Dina barn eller skolbarn att öva matte, huvudräkning på tid. Du kan göra egna inställningar för att välja vilken typ av tal du vill öva eller välja bland de förinställda. Genom att göra egna inställningar kan man säkert hitta lämpliga övningar för alla åldrar. Du kan öva alla de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division med heltal. De naturliga talen är ju en begränsning till de positiva heltalen inklusive noll. mathFROG - Ressources Amusantes et Jeux en Ligne Lis attentivement les instructions. Imprime l'Exercice d'approfondissement. L’Exercice d’approfondissement peut suggérer d’autres jeux. Traitement des données et probabilité Géométrie et sens de l’espace | Mesure Numération et sens du nombre | Modélisation et algèbre Traitement des données et probabilité

Välkommen till LÄTT ATT LÄRA! Har haft mycket att göra. En del länkar är döda och jag tänker nu jobba med att uppdatera varje sida. En sida i taget. Snart ska hemsidan fungera som vanligt igen. Maila mig gärna tips om någon länk har dött. Piahernefeldt@hotmail.com Truls Matte och NO » Träna matte Man måste kunna skriva och säga tal på högstadiet - det är mycket viktigt! Upp till 1000 behöver man kunna på de lägre årskurserna. Alla uppgifterna kan vara bra för de som lär sig svenska som andra språk. När man håller på med matematik, så använder man nästan alltid bara siffror och skriver inte ut talen med bokstäver. Det är dock viktigt att kunna säga/läsa upp talen.

Njutafilms » Hur jag började hata matte Finns det någon mening med att lära sig matte i skolan? Har man verkligen nytta av det i sitt vardagliga liv? Och varför är det så tråkigt? Det här är frågor som filmskaparen Olivier Peyon bestämt sig för att äntligen få svar på. Genom att besöka några av vår tids stora matematikhjärnor, som Fields Medal-vinnaren Cedric Villani, hedgefond-gurun James Simons och franska historikern Jean Dhombres, undersöker han grundligt detta tungviktsämne för att hitta och förstå den egentliga meningen med matematik. Nominerad till Bästa dokumentärfilm vid franska Cesar Awards.

Pythagoras Quest Kvalificeringstävling Tävlingen görs ute på respektive skola under vecka 4. Tävlingsmaterial skickas till ansvarig lärare i god tid. Mattelänkar för elever Sidor Mattelänkar för elever Tips på mattesidor för barn i förskolan. musen, tiotusen. Tips på mattesidor för elever från F-klass - 6:an. Träna talkamraterna. 10 fakta du antagligen inte visste om pi – 10fakta.se Vi kan aldrig riktigt mäta omkretsen eller arean av en cirkel, eftersom vi aldrig riktigt vet värdet av pi. Pi är ett irrationellt tal, vilket innebär att dess siffror går på för evigt i en till synes slumpmässig sekvens. Om du inte fått nog av pi i skolan kan du här ta del av tio fakta som du gissningsvis inte redan kände till. 01) I Star Trek-avsnittet “Wolf in the Fold” lurar och besegrar Spock den onda datorn genom att säga till honom att räkna upp den sista siffran i pi. 02) Symbolen för pi (π) har bara använts regelbundet i matematiska syften under de senaste 250 åren.

Related: