background preloader

British Library offers over 1 million free vintage images for download

British Library offers over 1 million free vintage images for download

http://www.digitalartsonline.co.uk/news/illustration/british-library-over-million-free-vintage-images-download/

Related:  School Libraries make a differenceVisual funÖvrigt2

Om inspiration, kreativitet och att växa i det utvidgade På Sett spelade Lärarpodden in en podd om min undervisning som bygger på kreativitet och att vara en del av det utvidgade kollegiet. Podden kan ni lyssna på här om ni vill. Den är 10 min lång. The 100 best photographs ever taken without photoshop Nature and humankind are both great artists, and when they join forces, amazing masterpieces can be produced. Today Bright Side has collected for you works in which the combined efforts of mother nature and photographic artists have captured magic moments showing the wondrous diversity of modern life and the natural world. This is what happens if you throw hot tea into the air in Arctic imgur A galactic tennis ball © Abhijeet Kumar

Free Technology for Teachers: A Crowd-sourced List of Google Cardboard Apps & Videos During the ISTE conference this year I met Jack Bosley who is an educational technology teacher in Kentucky. He introduced himself after the panel discussion, hosted by Samsung, about virtual reality in education. Jack shared with me a Google Form that he created to crowd-source a list of apps and videos to use in Google Cardboard viewers in classrooms. Pokémon GO – JL Skolutveckling Pokémon GO kombinerar känslan av skattjakt med klassiska gamificationelement som att levla upp, att försöka få sin samling (Pokémons) komplett (habegäret när man kan få en unik Pokémon…) och att hela tiden få belöningar för olika delmål. Spelet kommer garanterat att få en väldigt stor del av de ungdomar som suttit stilla och spelat dataspel att ge sig ut och röra på sig, vilket är precis vad de vuxna önskat, men oftast inte lyckats med. I lördags (16 juni) släpptes spelet till den svenska marknaden (tillsammans med ca 25 andra länder). Tyvärr innebar det överbelastning för servrarna och spelet låg nere ett antal timmar under eftermiddagen i går. Jag kommer att dela upp texten i 3 delar, del 1 för föräldrar, lärare och andra som vill få en kort inblick i vad Pokémon GO är (och det kommer de flesta föräldrar och lärare att behöva veta!)

Guide: Tips och tricks i Pokémon Go Pokémon Go har äntligen släppts i Sverige. Vi har redan hunnit göra alla misstag, så att du slipper. Här är alla tips jag önskar jag fått, innan jag började spela Pokémon Go. Läs också: Pokémon Go släppt i Sverige – kraschade direkt 1. Italiensk spaghetti carbonara - Italienska recept 01.Info Snabb och välsmakande rätt. Mina två barnbarn, Marilena och Sofia, älskar den här pastarätten. SMSa “Recept 75” til 72445 för att få ett textmeddelande med inköpslista 02.Ingredienser

Prezi i undervisningen- mer än bara snygga presentationer – Fröken Jingfors Prezi används av många för att göra snygga presentationer. I detta inlägg kommer jag inte berätta om hur man skapar presentationer i Prezi, utan hur man kan använda Prezi som ett pedagogiskt verktyg som på olika sätt kan bidra till ökat lärandet. Med Prezi kan man bland annat: Flippa undervisningenLåta eleverna ta del av varandras arbete och uppgiftsbeskrivningen i en och samma presentation. Vara flera som har tillgång till samma presentation och man kan vara inne och arbeta i den samtidigt, perfekt för grupparbeten av olika slag. Universitetsadjunkter i pedagogiskt arbete i förening med forskarutbildning Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. ANSTÄLLNINGENLärarutbildningarna vid Karlstads universitet är på stark frammarsch och vi är mitt i en spännande utvecklingsfas.

Lär känna eleven vid kurstart inte vid kursslut – Fröken Jingfors För att kunna ge formativ bedömning på ett individanpassat sätt så måste man veta lite om eleven. Vilket betyg jobbar hen mot, vad tycker eleven är svårt och på vilket sätt visar hen sina kunskaper bäst? När jag börjar en ny kurs så har jag ett kort samtal med varje elev utifrån dokumentet elevens mål med kursen där de får berätta om varför de läser kursen, vilket slutbetyg de vill ha, hur de ska jobba för att nå sitt mål, vilka styrkor de har och vad de tycker är svårare och vill ha min hjälp med.

Flippa klassrummet med Scalable learning Flipped classroom handlar om aktivt lärande i klassrummet där studentern löser problem och fördjupar sig i ämnet efter att ha tagit del av inspelade lektioner och föreläsningar hemma. Ett nytt svenskt verktyg för det flippade klassrummet, Scalable Learning, gör det möjligt att skapa interaktiva inspelade lektioner med inbyggda quizzar. Scalable Learning har tagits fram av lärare vid Uppsala universitet (med David Black-Schafer i spetsen) och företaget Novelari och nu lanseras för fullt. Du kan ladda upp dina inspelningar i verktyget och sedan lägga in interaktiva övningar med till exempel frågor som studenten måste svara på för att kunna fortsätta med filmen.

Fler nyanlända elever ska bli behöriga till gymnasieskolan För att fler ska nå kunskapsmålen har regeringen i dag beslutat att ge en särskild utredare i uppdrag att föreslå hur utbildningen för de elever som kommer till Sverige under grundskolans senare år kan stärkas. Tiden i svensk grundskola är avgörande för möjligheten att bli behörig till gymnasieskolans nationella program. De som kommer till Sverige så att de kan börja i svensk skola vid sju års ålder når till exempel kunskapsmålen i stort sett i lika hög grad som elever som är födda i Sverige. För de elever som har börjat i svensk skola i årskurs 1–5 har andelen som blir behöriga till gymnasiet ökat från 69 procent till 72 procent sedan 2013. De som kommer till Sverige under grundskolans senare årskurser har färre år på sig och får ofta svårt att nå de kunskapsmål som krävs för gymnasiebehörighet.

Satsa på alla lärare Alliansen i Uppsala har under lång tid satsat på skolan. Redan 2007 inrättades en första karriärtjänst: disputerad gymnasielektor. Därefter infördes förstelärare och lärare med utvecklingsuppdrag. Nu tar vi nästa steg med en modell som ger alla lärare möjligheten att göra karriär och utvecklas i sitt yrke.

Kom snabbt igång med digital teknik genom appen Plickers Jag blev ombedd av Skolvärlden (nr 6, 2016) att tipsa om en app. Mitt val föll på Plickers för att det är enkelt att lära sig för dig som pedagog och kräver endast att man har en digital enhet samt en webbläsare och passar bra för många klassrum där man inte har kommit så långt med digitala enheter eller man inte vill låta eleverna använda egna enheter. Dessutom behöver inte eleverna logga in som tar extra tid. Äppelkaka med hemmagjord vaniljkräm - "Världens godaste" Så gör du utsökt äppelkaka med hemmagjord vaniljkräm Hösten står för dörren – då är det läge att bjuda på en härlig äppelkaka. Egenföretagaren Anna Sylvan bjuder på receptet till vad hon anser är världens godaste äppelkaka. – Den är fantastisk, säger hon. Har du köpt hem massa äpplen som du inte kommer hinna äta upp? Eller har du ett eget äppelträd som är redo att skördas?

Related: