background preloader

Gratis i skolan - stort utbud av gratis skolmaterial

https://gratisiskolan.se/

Related:  Flera ämnenBlandat

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område.

Planera för svårigheter så får du fler att lyckas! Tänk dig en solig försommardag vid en sjö. På stranden trängs tonåringarna för att utföra ditt uppdrag, att ta sig över till den andra stranden. Du har undervisat dem grundligt i all teori, det har torrsimmats, övats rörelser och teknik, precis som du har gjort med så många andra klasser genom åren. Pang! Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn Att ta emot en ny klass är viktigt. Det kan man göra när man är: nyanställd vid skolanövertar en klass från en annan lärareär tillbaka i tjänst efter ett studieuppbrott Nåväl.

Hulya Basaran - digitala tips Upptäck och spara kreativa idéer Det finns mer att titta på ... Kom och titta på allt annat som finns här! Han skapar en oas på taket med Pinterest Gå med i Pinterest och hitta (och samla!) Det datadrivna samhället - ny rapport från... - Digitaliseringskommissionen I dag presenterar Digitaliseringskommissionen sin nya temarapport ”Det datadrivna samhället”. Rapporten handlar om vad analys av stora mängder data innebär för vår kunskap och förståelse av människan, samhället och miljön och vilka möjligheter och utmaningar utvecklingen för med sig. Analys av stora datamängder används t.ex. när musiktjänsten på nätet ger förslag på nya låtar du kan tänkas vara intresserad av att upptäcka.

Långa pass - möjlighet och utmaning Vi har gjort en schemaförändring som gett mig en hel förmiddag med samma elever varannan vecka. Då blev min tanke utmanad. För det mesta arbetar vi gemensamt i matemtiken, språkcentrerat och i grupper. Det jag saknar på de lektionerna är att eleverna får pyssla på egen hand, får chans att lägga saker tillrätta i minnet och lära utan att de märker det. Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här. Alla verktyg är gratis men vill du ha flera finesser och bättre lagringskapacitet har de flesta även en betalversion. I ditt kursarbete kommunicerar vi främst vi lärplattformen (MyMoodle) men de verktyg som presenteras här kan ses som komplement.

Ny dansk lärarutbildning vill möta framtiden – Omvärldsbloggen Efter sommaren börjar 30 lärarstuderande en ny inriktning på lärarutbildningen hos Professionshøjskolen UCC i Köpenhamn: Future Classroom Teacher. Den här satsningen bygger vidare på arbetet i Future Classroom Lab DK, som jag nämnde i ett inlägg för några månader sedan. Med utgångspunkt i danska och europeiska erfarenheter av didaktisk utveckling och digitalisering, vill UCC ge ett bidrag till förnyelsen av den danska skolan. Det går inte att söka direkt till den nya inriktningen, utan först när studenterna är antagna till lärarutbildningen kan de göra sitt val. Inriktningen vänder sig till studerande som ska bli ämneslärare i danska i årskurs 4-10 på grundskolan.

Serier i undervisningen – Bamse specialtidningar Bamse specialtidningarrdgrafiska2015-01-07T14:02:46+00:00 Det finns en rad tidningar som Bamseredaktionen har tagit fram i samarbete med olika organisationer som går att beställa i klassuppsättning via nedan länkar. I många fall är det kostnadsfritt att beställa, men undersök saken med respektive organisation. Bamses hjärnpyssel Ge hjärnan gymnastik och träna minnet med Bamses Hjärnpyssel. Papunets spelsidor Pussel 2 Ritprogram Grottorna vid Dimmornas flod Att ta hand om en hund Leta efter djuret Gratisskola och gratisskole Gratisskola.se och gratisskole.dk är en sida med många tusen gratis dokument för oss i skolan. Det är arbetsblad, mallar, bilder, underlag för teman med mera med mera. Man kan söka på ämnesord, olika ämnen och årskurser och teman. Det här är bara några av allt fantastiskt material. Allt är gratis och finns både i färg och svartvit version. Det finns även en massa clip art – bilder!

IKT i Skolan, del 28: Appar till Chrome Googles webbläsare Chrome används av fler och fler. Jag tror att många skolor kommer att köpa Chromebooks till sina elever de närmaste åren, vilket kommer att öka användningen av Chrome som webbläsare än mer. En sak som många inte tänker på är att det går att ladda ner appar från Chrome web store. Lite aktiviteter att göra vid skolstart del 1 Hej alla lärarkollegor! Ni har säkert redan en färdig plan för skolstarten men om ni inte är helt klara eller vill prova något nytt så kanske något av detta kan passa:) Första tipset ut är ett sommarbingo. Klicka här om du vill titta på det. Eleverna ska helt enkelt leta bland sina klasskamrater och hitta kompisar som har gjort lite olika saker på sommarlovet.

Sällskapslekar. Lek. Kulan. saker att göra. kul och roligt. Sällskapslekar kan liva upp en fest eller annan tillställning. Att leka lite bryter isen och lockar till många skratt. Charader Dela upp gästerna i två lag. Deltagarna i varje lag skriver varsin lapp med ett ord, viker ihop det och lägger i en skål som lagen sedan byter.

Related: