background preloader

The Official Website of Kurt Vonnegut

The Official Website of Kurt Vonnegut
Related:  Postmoderna

Welcome to the home page of Umberto Eco Internet Resources - Writers Resources - Writing Links & Writers Links for Writers - Word Stuff Unsorted [/writers] James Patrick Kelly - Murder Your Darlings - "When time comes to make that final revision, however, you must harden your heart, sharpen the ax and murder your darlings." Greda Vaso - Determining the Readability of a Book - includes formulas for Gunning's Fog Index, Flesch Formula, Powers Sumner Kearl L. Kip Wheeler - Literary Terms and Definitions L. Kip Wheeler - Comp - Lit - Poetry - Links - more Style - Grammar - Errors in English [/writers]American Heritage - Book of English Usage - free download Band-Aid AP StylebookPaul Brians - Common Errors in EnglishCJ Cherryh - Writerisms and other Sins The Chicago Manual of Style FAQ Gary N.

Haruki Murakami Quick FactsDate of Birth: January 12, 1949Place of Birth: Kyoto, JapanEducation: Waseda University, 1973 Biography: Haruki Murakami was born in Kyoto, Japan, in 1949. His first novel, Hear the Wind Sing, won the Gunzou Literature Prize for budding writers in 1979. Murakami is also the author of the novels Hard-Boiled Wonderland and the End of the World; Norwegian Wood; Dance Dance Dance; South of the Border, West of the Sun; The Wind-Up Bird Chronicle; Sputnik Sweetheart; Kafka on the Shore; After Dark; 1Q84; and Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage. Additionally, Murakami has written several works of nonfiction. The most recent of his many international literary honors is the Jerusalem Prize, whose previous recipients include J. Influences: Raymond Chandler, Kurt Vonnegut, Richard Brautigan.

The Ren'Py Visual Novel Engine Thomas Pynchon - American Novelist - News & Info My Writing Spot Ukázky z knih # Miloš Urban Ze stromů kapala voda, v nasáklé půdě jsem našlapoval zcela tiše. Potkal jsem několik houbařů, pospíšili si, odbyli si to ráno a před víkendem. Ve tvářích měli špatně skrývanou radost a v košících samé hřiby, edulis, pulverulentus, reticulatus a samozřejmě badius, hnědý plevel, který po vydatných deštích roste snad všude mimo městská centra. detail ukázky knihy Boletus arcanus Jakub, Slunečko, Hoffman starší a Hoffman mladší, bratři Johan a Šimon, Liška, Václav, Pešek, Ehrenberger — jména, jež jsem si následujícího slunného jitra pozpátku četl v mizejícím, rychle se rozpouštějícím ledě. Za kalného rána ležel svázaný na poklopu studny. Byla to kamarádka, proto jí to navrhl. Bokas ji nesl dál podél řeky, kudy šel kdysi Devus. Zatímco jsem bloumal u kazatelny, skupina se přesunula ke dvěma kropenkám, stojícím u uzavřeného západního vchodu. Bylo překrásné jitro na začátku listopadu.

Autor - Miloš Urban | Knihovnice.cz Miloš Urban Knihy autora v knihovnici: Lord Mord (hodnocení: 2,33/6) Mrtvý holky (hodnocení: 1,25/16) Pole a palisáda (hodnocení: 2/9) Santiniho jazyk (hodnocení: 1,36/14) Sedmikostelí (hodnocení: 1,95/38) Stín katedrály (hodnocení: 2,06/16) Zajímavé odkazy: Stránky o knihách autora Miloše Urbana Diskuze k tomuto autorovi: Miloš Urban (příspěvků: 0) Jaggni to! Menu úvodní stránka knihy doporučujeme autoři životopisy recenze těšte se ukázky soutěže články a rozhovory knižní novinky knižní drby dárkový servis diskuze antikvariát klíček ke knihám o nás nakladatelství Knihovnice.cz je na sociálce... ne na úřadu, ale na sociálních sítích. Chcete zde inzerovat? Více informací o možnostech inzerce. Napište si o ceníkna adresu reklama @knihovnice.cz Žánry biografiedějinydetektivkadobrodružnýekologieesejefantasyfejetonyhistorickýhororhumornovelyparodiepolitologiepovídkyrománromány pro ženysci-fišpionážníthrillerválečnýcestopisydětská literaturakomikskuchařkyodborná literaturapoeziepověstiostatní

Autor - Haruki Murakami | Knihovnice.cz Miluje jazz, běhání a knihy, vyrostl na Vonnegutovi a západní hudbě. Jeho dědeček byl buddhistický mnich, rodiče vyučovali japonskou literaturu. Je Japoncem, který má rád Západ a jeho kulturu a kterému Západ náklonnost oplácí měrou vrchovatou - Haruki Murakami. Třeba v České republice patří k nejoblíbenějším zahraničním autorům vůbec. Narodil se v Kjótu 12. ledna roku 1949. Studoval divadelní drama na univerzitě Waseda v Tokiu (jedna z nejprestižnějších japonských univerzit vůbec). Murakami jako prozaik? K čemu by byly ceny, kdyby chyběli čtenáři. Českým čtenářům přibližuje dílo Haruki Murakamiho nakladatelství Odeon. V roce 2006 se Murakami představil tuzemským fanouškům osobně, když 30. října převzal prestižní Cenu Franze Kafky. Na podzim 2012 vydal Odeon Murakamiho román 1Q84 - první dva díly celkem třídílného monumentu, který se v Japonsku vyprodal během jediného dne, se objevily na pultech tuzemských knihkupectví na přelomu měsíců října a listopadu. A nový Murakami?

Slovník české literatury Společenský román z Československa 50. a 60. let o samopohybu absurdity a jejím ničivém vlivu na lidské osudy. Román má sedm různě rozsáhlých a nepojmenovaných částí a ty se dále člení na nestejný počet číslovaných kapitol. - "Miloval jsem život a pro jeho krásu šel jsem do pole. Miloval jsem vás, lidé, a byl jsem šťasten, když jste mou lásku opětovali, a trpěl jsem, když jste mi nerozuměli Už tato osa románu, prozrazující jeho rozpětí mezi tragédií a drsnou fraškou, ukazuje, že text je významově mnohovrstevnatý, že jednotlivé motivy, témata i postavy v něm hrají výrazně polysémantické role. Svou filozofií lásky předznamenávají románovou etapu v Kunderově tvorbě už Směšné lásky. Lit. (Jan Schneider, Slovník české prózy, 1994)

Peter Høeg Peter Høeg (* 17. května 1957 Kodaň) je v současnosti nejpřekládanější a nejčtenější dánský spisovatel. Život[editovat | editovat zdroj] Narodil se v Kodani. V roce 1976 absolvoval prestižní kodaňské Frederiksberg Gymnasium. Poté vystudoval literaturu na Kodaňské universitě. Dílo[editovat | editovat zdroj] Svůj první román Představy o dvacátém století publikoval v roce 1988 a byl kritiky přijat velmi kladně. Reference[editovat | editovat zdroj] Seznam děl v databázi Národní knihovny ČR, jejichž autorem nebo tématem je Peter HøegSkočit nahoru ↑ Matoušek, Petr.

Related: