background preloader

Kezdőoldal

Kezdőoldal

https://www.etwinning.net/hu/pub/index.htm

Related:  katalinnemeth

eTwinning Az eTwinning projektek lebonyolításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel tudjuk támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus továbbképzési rendszerbe. A 30 órás képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben. A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítunk a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához. Jó munkát kívánunk! OKTATÁSI HIVATAL Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya

Önképzési anyagok az eTwinningben Az önképzési anyagok tökéletes eszközt nyújtanak az eTwinning programban kezdő, vagy a csatlakozást még csak tervező pedagógusok számára ahhoz, hogy megtegyék az első lépéseket, és megtudják, hogyan kell az eTwinning portált használni, milyen lehetőségeket nyit számukra a közösség, továbbá azt, hogy hogyan kezdhetnek projekteket külföldi kollégáikkal. Az önálló tanulást segítő önképzési anyagokban választ találhat bármilyen kérdésére, ami az eTwinning használata során felmerülhet. A mini weboldalon megtalálható anyagok segítenek felfedezni a platformot, illetve segítenek abban, hogy Önből is aktív eTwinningező válhasson. Az önképzési anyagokból megtudhatja, milyen eszközök állnak rendelkezésére a közösségen belül, melyek hatással lehetnek eTwinninges életére, hogyan kezdhet neki első eTwinning projektjének, vagy hogyan élhet legjobban az online szemináriumok és online események nyújtotta lehetőségekkel.

eTwinning önképzés Az eTwinning önképzési anyagokat az eTwinning program regisztrált résztvevői számára dolgoztuk ki. Ezen anyagok célja támogatást és motivációt nyújtani a résztvevőknek ahhoz, hogy az eTwinning tevékenységek minél szélesebb körével megismerkedjenek, és részt is vegyenek ezekben. Az önképzési anyagok az előmeneteli rendszer részét képezik. Az anyagok tematikus modulokba rendszerezve érhetők el. Az egyes modulok megegyeznek a profiljában látható előmeneteli grafikon különböző területeivel. Hogyan válasszunk IKT eszközt? Irene saját bevallása szerint az első önállóan megtartott tanórája után 2 dologra jött rá: 1. Minden tanulónak szüksége van és meg is érdemli, hogy a tanár valóban lássa őt 2. az IKT eszközök segítenek ebben. Azt mondja, azért készítette népszerű ábráját, mert észrevette, hogy sok pedagógus szeretne IKT eszközöket használni, de egyszerűen nem tudnak választani. A kép segíthet eldönteni, melyik az amelyikkel el tudják érni a kívánt célt. Fontos kiemelni, hogy mielőtt a technolóigáról döntünk, tisztában kell lennünk azzal, mik is a céljaink a tanórán.

Hogyan válasszunk digitális eszközöket? Irene saját bevallása szerint az első önállóan megtartott tanórája után 2 dologra jött rá: 1. MINDEN TANULÓNAK SZÜKSÉGE VAN ÉS MEG IS ÉRDEMLI, HOGY A TANÁR VALÓBAN LÁSSA ŐT 2. AZ IKT ESZKÖZÖK SEGÍTENEK EBBEN. Azt mondja, azért készítette népszerű ábráját, mert észrevette, hogy sok pedagógus szeretne IKT eszközöket használni, de egyszerűen nem tudnak választani. A kép segíthet eldönteni, melyik az amelyikkel el tudják érni a kívánt célt.

Támogatás Mely országok vesznek részt az eTwinning programban? Az eTwinning programban az Európai Unió tagállamai vesznek részt: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia. Ezek mellett Albánia, Bosznia-Hercegovina, Izland, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia és Törökország is részt vesz a programban. Az eTwinning Plus hat országot von be Európa szomszédságából – Örményországot, Azerbajdzsánt, Grúziát, Moldvát és Ukrajnát, mely országok mind a keleti partnerség (Eastern Partnership – EAP) tagjai, továbbá Tunéziát, amely az euro-mediterrán partnerség (EUROMED) tagja.

Web 2.0 és IKT eszközök gyűjteménye A Web 2.0 és IKT eszközök módszertana kurzus tapasztalatain alapuló eszközgyűjtemény célja, hogy minden felhasználó típusonként csoportosítva megtalálja a számára legmegfelelőbb, a tanulást, tanítást segítő web 2.0-s alkalmazást. Mindazoknak ajánljuk, akik: érdeklődnek az újdonságok iránt és a hétköznapok során mind a munkájukban, mind a szórakozás, kikapcsolódás terén;érdeklődnek a technológiai újdonságok iránt;nem szeretnének sok időt eltölteni a számukra szükséges web 2.0-s eszköz megkeresésével. Hasznos gyűjtemény azoknak a pedagógusoknak, akik:

Tempus Utolsó módosítás dátuma: 2014.03.26. Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, több jelenleg futó programot (köztük az Egész életen át tartó tanulás programot) egyesítve. Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást.

Related: