background preloader

EF Class - Activate your classroom.

EF Class - Activate your classroom.

http://class.ef.com/

Related:  LärarsidorEngelska 2Teaching English

NIVÅANPASSAT PÅ ENGELSKA – Patricia Diaz Här tänkte jag försöka samla specifika digitala resurser som kan användas i engelskundervisningen i de grupper där man har lite extra behov av att förse eleverna med mer individanpassade övningar på olika nivåer. Den här sidan är alltså ett komplement till den ”stora” länksamlingen för engelska som du hittar i menyraden under ”Länksamlingar” högst upp på den här sidan. Där hittar du också en länksamling över digitala verktyg. Gissar att det är verkligheten för många och att många av er har massor av bra tips att dela med er av.

INTRODUCTION - Themework ”The Hotel Mystery” I årskurs 5 läser vi just nu ”The Hotel Mystery”, eller ”Hotellmysteriet” av Martin Widmark. Vi analyserar innehåll, berättarteknik och upplägg. Och skriver sedan egna hotellmysterier i åtta kapitel. Så fokus ligger på att kunna skriva egna texter på engelska. Läsförståelsestrategier Att arbeta med läsförståelsestrategier är inget nytt för svensklärare, men tack vare det utvidgade kollegiet sprids många bra varianter för att förtydliga och synliggöra detta arbete. Som språklärare har jag inte fått någon formell utbildning kring detta, så inspirationen för min del kommer från nätet. Jag har tittat på de jättetydliga filmerna som Susanne Nystedt har gjort, kollat in Josef Sahlins sida, kikat in på En läsande klass och läst Annika Sjödahls tydliga beskrivningar.

Konsten att nå alla – bilderna hjälpte min elev med NPF - Sara Bruun Att undervisa elever med olika svårigheter är spännande, svårt och utmanande, men samtidigt alldeles fantastiskt när du som lärare får lov och lyckas träda in i elevens värld. Det kräver kunskap hos dig som lärare för att kunna bemöta och undervisa dessa elever på det sätt som just den eleven kräver. Det kräver även förutsättningar i klassrummet för att det ska fungera. Många klasser idag består av upp emot 30 elever där flera har svårt att läsa och skriva, andra inte kan kommunicera på svenska, vissa är utagerande och andra låser sig och blir introverta. Samtidigt, i samma klass, befinner sig elever som är långt över A-nivå i ditt ämne.

Formativa arbetssätt för engelskundervisningen Jag samlar länkar för att utmana mig själv i det formativa arbetssättet och för att variera undervisningen och hitta rätt inlärningsstil för eleverna. Jag såg att vi är fler som vill utmana oss i det på blogghubben. Här kommer ett litet bidrag med de länkar eller arbetssätt jag just för tillfället kan bidra med. Att arbeta med The Sims Många har hört av sig och vill veta hur jag har arbetat med The Sims i min klass som var en 5:a förra läsåret, så jag tänker nu delge er det. Egentligen startade allt VT 2015, då jag bestämde mig för att inte använda läromedel i engelska. Detta har jag inte ångrat ett dugg. Jag har blivit friare i min planering och eleverna tycker det har blivit mycket mer variation.

En pedagogisk utmaning Just nu står jag inför den pedagogiska utmaningen att undervisa nyanlända som kan ytterst lite både svenska och engelska i samma grupp som elever som har E i engelska. Det har säkert varit vardag för många av er under en längre tid, men för mig är det en helt ny undervisningssituation. Jag har varit van vid att vi har olika grupper för de som kan väldigt lite engelska, med väldigt lite menar jag de som inte ens kan säga vad de heter och var de bor. Just nu går huvudet på högvarv för att tänka ut hur jag bäst ska organisera undervisningen så att det ska fungera. Jag är trött och stressad över situationen. English podcast Efter att ha jobbat med många olika muntliga övningar med några stödfraser som bas blev slutprodukten att eleverna fick göra podcasts på engelska. Jag delade in dem i grupper om tre eller fyra. De fick dra en lapp med ett påstående som de skulle diskutera. Till sin hjälp hade de återigen stödfraser samt en tydlig arbetsgång. Vi poddar i appen Opinion ( det tål att sägas att eleverna gjort poddar förut i Opinion så de var väl förtrogna med hur man redigerar och hur appen fungerar).

Related: