background preloader

Inspectie onderzoekt declaraties universiteiten Rotterdam, Leiden, Utrecht en Twente

Inspectie onderzoekt declaraties universiteiten Rotterdam, Leiden, Utrecht en Twente
Related:  RTL WOB declaratie bonnetjes universiteits/HBObesturen june15, 2015counter movements - awareness raisers

Inspectie buigt zich over declaraties CvB's - Folia Bussemaker kondigde het onderzoek dinsdag aan in haar antwoord op Kamervragen over de hoge declaraties bij de hogeschool Windesheim en de Universiteit Utrecht. Uitgaven van onderwijsbestuurders moeten volgens haar sober, doelmatig, eenduidig en transparant te zijn. Het onderzoek richt zich op alle Nederlandse hogescholen en universiteiten – ook de UvA en de HvA worden onder de loep genomen. 'Geen bonnetjes uitvlooien' De inspectie gaat uitdrukkelijk niet, zoals RTL Nieuws eerder dit jaar, de bonnetjes van alle universiteitsbestuurders uitvlooien. Het onderzoek richt zich - in eerste instantie - niet op de declaraties van individuele bestuursleden, maar wordt gedaan aan de hand van de jaarverslagen van de instellingen, meldt de inspectie.

UU’ers gaan betalen voor parkeren in De Uithof Wanneer precies het betaald parkeren voor UU-medewerkers wordt ingevoerd, is niet bekend. Duidelijk is wel dat zij moeten gaan betalen om hun auto in De Uithof te stallen. Het Lokaal Overleg is mordicus tegen. Al jaren wordt gefluisterd dat medewerkers van de UU moeten gaan betalen om hun de auto in De Uithof te parkeren. Steeds als DUB vroeg ‘komt er betaald parkeren?’, was het antwoord 'nee'. Betaald parkeren voor medewerkers heeft “de warme belangstelling van de besturen van de Hogeschool Utrecht, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht”, zegt Ruut van Rossen van de Directie Vastgoed & Campus. Volgens Van Rossen is de parkeerdruk zo hoog en duur dat werknemers van de UU die met de auto naar hun werk in De Uithof willen, nu echt moeten gaan betalen voor het parkeren. De maatregel is niet bedoeld om het autogebruik te ontmoedigen, zegt Van Rossen. Goedkoop zijn parkeerplaatsen niet, zegt Van Rossen. Hoe zit het bij de buren:

Standpunten LAKS – Stem LAKS Er is een zeer zorgelijke ontwikkeling gaande in het onderwijs. Meer en meer draait het om slagingspercentages en geld. Leerlingen worden in een keurslijf gestopt en moeten ten koste van alles zo snel mogelijk met een diploma van school gestuurd worden. Weg met het vastgeroeste onderwijssysteem waarin een dubbeltje nooit een kwartje kan worden. De politiek is hier onvoldoende van doordrongen. 1. Privacyconvenant onderwijs CvB wil niet bevestigen of er belasting is betaald over autokosten Organisatie3 juli 2015 13:17 Het College van Bestuur van de UvA en de HvA wil niet bevestigen of er belasting is betaald over het vervoer naar nevenactiviteiten. Eerder erkende het college dat de chauffeursdienst van de UvA door haar leden is gebruikt voor vervoer naar bijbanen. Dat is in beginsel belastbaar, omdat het niet onder het reguliere werkverkeer valt. Begin deze week stelde CDA-Kamerlid Michel Rog hierover Kamervragen aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs. De collegeleden zouden volgens een woordvoerder beloningen en reiskosten voor bijbanen op de rekening van de UvA en het Amsterdams Universiteitsfonds hebben gestort, maar dat ontslaat ze niet van de belastingplicht. Op de vraag hoeveel van het gestorte geld terug te voeren is op reiskosten, wil het college niets zeggen. Eigen regels Volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT) moeten van ieder collegelid, naast de beloning, de belastbare onkostenvergoedingen in het jaarverslag worden vermeld, dus ook de reiskosten.

Minister in 'Kruitdampdebat' 2 februari 2015 - VVD en LSVb gaan in de Eerste Kamer het HO-debat ‘leven na het studievoorschot’ inblazen. Niet alleen lijsttrekkers komen, maar ook Jet Bussemaker. Op tafel komen op 13 februair onder meer internationalisering, vraagfinanciering en accreditatie en de realiteit van BaMa in binair HO-Nederland. Het debat is toegankelijk voor alle studenten en HO-liefhebbers. Deelnemers aan dediscussie zijn onder meer Jet Bussemaker (PvdA-minister van OCW), CDA-senator Anne Flierman (voorzitter NVAO), D66-senator en EK-lijsttrekker Thom de Graaf (voorzitter Vereniging Hogescholen) en VVD-senator en EK-lijsttrekker Loek Hermans, de minister van OCW in Paars-1. Tijd is rijp VVD en de LSVb zijn deze samenwerking aangegaan om het HO weer op de kaart te zetten. Kom vrijdag 13 februari vanaf half 3 - nu de blutsen en blauwe plekken van het studievoorschot debat hun bandages verliezen - om in de bankjes van de Eerste Kamer samen de inhoud op te zoeken.

Herman Vermeulen on Twitter: "Temeer daar een waarborgsom van 11.250 euro geen kattenpis is. Welcome home! This timeline is where you’ll spend most of your time, getting instant updates about what matters to you. Tweets not doing it for you? Hover over the profile pic and click the Following button to unfollow any account you're not interested in anymore. Say a lot with a little When you see a Tweet you love, tap the heart — it lets the person who wrote it know that you appreciate them. Spread the word The fastest way to share someone else’s Tweet with your followers is with a Retweet. Join the conversation Add your thoughts about any Tweet with a Reply. Learn the latest Get instant insight into what people are talking about right now. Get more of what you love Follow more accounts to get instant updates about topics you care about. Find out what's happening See the latest conversations about any topic instantly. Never miss a Moment Catch up instantly on the best stories happening as they unfold.

Nieuw convenant over beschermen privacy leerlingen | Vives Het is belangrijk om de privacy van leerlingen te beschermen. Namens de schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs hebben de PO-Raad en de VO-raad daarom een nieuw convenant met leveranciers gesloten over het beschermen van de privacy van leerlingen. Dit convenant geeft scholen en besturen handvatten om afspraken te maken met leveranciers en uitgevers over het veilig omgaan met leerlingengegevens. Het nieuwe convenant is een uitbreiding van het eerste convenant van twee jaar geleden. Scholen zijn verantwoordelijk voor de zorgvuldige omgang met de persoonsgegevens van de leerlingen en de communicatie met ouders. Op de website www.privacyconvenant.nl staan vragen en antwoorden en een overzicht van wie zich bij het convenant hebben aangesloten.

Declaraties hogeschoolbestuurders onder de loep Dagblad De Stentor nam de declaraties van bestuurders van hogescholen uit het noorden en oosten van Nederland onder de loep. De bestuurders van Windesheim declareerden een aanzienlijk hoger bedrag dan collega’s van Saxion, Groningen en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. De twee bestuursleden van Windesheim declareerden in 2014 een bedrag van 88.000 euro. Het College van Bestuur van Saxion kwam tot 8.361 euro, terwijl de drie bestuurders van Groningen niet verder kwamen dan 2.193 euro. Een ander deel van de verklaring die Windesheim geeft voor de hoogte van de declaraties, is dat een deel van de kosten voor leaseauto’s van de bestuurders is meegerekend bij de declaraties. Windesheim-bestuurders gaven vorig jaar 6.000 euro aan representatiekosten uit (bij Saxion was dit 2.481 euro).

Daar zit je dan, met een schuld van 32.000 euro Studieboeken, collegegeld, maar ook lunchen, uitgaan en vakantie: tijdens mijn studietijd leende ik honderden euro’s bij elke maand. Die schuld moet wel worden terugbetaald, maar hoe? Door sparen én beleggen. Live now, pay later Toen ik ging studeren in 2007 was er nog geen crisis. Eerste salaris Bij mijn eerste baan voelde het alsof de geldkraan nog verder werd opengezet. Beleggen Ik heb ervoor gekozen om met een deel van het geld te beleggen. Terugbetalen Inmiddels beleg ik al ruim een jaar en heb ik ongeveer 10% van mijn studieschuld aan beleggingen. Sparen Beleggen kent een groter risico dan sparen en ik beleg uiteraard niet al mijn geld. En mijn studieschuld? Rating: 6.4/10 (16 votes cast)

LAKS wil als blanco lijst op het stemformulier, hoe werkt dat? Scholierenorganisatie LAKS wil met een blanco lijst meedoen aan de verkiezingen, zo werd vanochtend bekend. Dat betekent dat de naam straks niet op het stemformulier komt, maar dat de organisatie meedoet onder een nummer, bijvoorbeeld als 'lijst 51'. Het LAKS kon zich niet meer inschrijven met een partijnaam, omdat de termijn daarvoor vorige maand was verstreken. Meedoen zonder geregistreerde naam is niet populair. Het ontbreken van een naam wordt als een nadeel ervaren bij het voeren van campagne, stelt de Kiesraad. Begin februari maakt de Kiesraad bekend wat de volgorde van de stemlijst is, en pas dan weet het LAKS op welk lijstnummer de aanhang moet stemmen.

Related: