background preloader

Youtube

Youtube
Related:  Recursos CCSS

2. L’estil romànic (segles XI i XII) - ARTS I ARTISTES Arquitectura romànica En l’arquitectura romànica europea, una de les plantes més freqüents és la de creu llatina (els braços de la creu són més curts que el pal vertical). Les esglésies d’aquest estil estan constituïdes per una o tres naus, un transsepte i un absis, on hi ha situat l’altar. El lloc on es creuen la nau principal i el transsepte s’anomena creuer. A Catalunya, però, el tipus de planta més freqüent és la rectangular. El mur sol ser l’element de suport principal. Els elements suportats són dos: · la volta, que s’anomena de mig canó; i · la cúpula, situada al damunt del creuer. Per la part de fora, al damunt del creuer hi sol haver també una torre baixa anomenada cimbori. L’església romànica té una torre campanar i una porta d’entrada envoltada d’arcs de mig punt que s’anomenen arquivoltes. Dels símbols de l’església romànica cal destacar un: l’orientació. Els edificis romànics solen trobar-se en zones rurals i corresponen al primer període de l’expansió medieval. Escultura romànica o

Crea tus Mapas Mentales en Línea y en Cualquier Dispositivo | MindMeister DOCUMENTALIA Primer capitulo de la serie biografica de Alejandro Magno emitida por tve. Alejandro III de Macedonia (Pela, 20 o 21 de julio de 356 a. C.1 2 -Babilonia, 10 o 13 de junio, de 323 a. En su reinado de trece años, cambió por completo la estructura política y cultural de la zona al conquistar el Imperio aqueménida y dar inicio a una época de extraordinario intercambio cultural, en la que los griegos se expandieron por los ámbitos mediterráneo y próximoriental. Tras consolidar la frontera de los Balcanes y la hegemonía macedonia sobre las ciudades-estado de la antigua Grecia, poniendo fin a la rebelión que se produjo tras la muerte de su padre, Alejandro cruzó el Helesponto hacia Asia Menor (334 a. El conquistador macedonio falleció en circunstancias oscuras, dejando un imperio sin consolidar. Primer capitulo de la serie biografica de Alejandro Magno emitida por tve. El conquistador macedonio falleció en circunstancias oscuras, dejando un imperio sin consolidar.

Catalunya romànica | enciclopedia.cat Catalunya romànica és un producte digital basat en l’obra de referència en 27 volums publicada per Enciclopèdia Catalana al llarg de catorze anys, entre el 1984 i el 1998, sota la direcció de Jordi Vigué (1985-90) i Antoni Pladevall (1990-99). Un darrer volum fora de col·lecció tractà l’art anterior al romànic; aquest volum, titulat Del romà al romànic, també es pot consultar dins del catàleg digital d'Enciclopèdia.cat. Catalunya romànica fa un tractament general sobre l’art romànic que es desenvolupà als territoris que constitueixen les actuals Catalunya, Andorra, Franja de Ponent i Catalunya del Nord. Concentra l’atenció en la descripció exhaustiva dels monuments romànics, ordenats per comarques i municipis, en un total de més de 4.000 monuments. Per la seva amplitud, metodologia i acurada presentació, Catalunya romànica va esdevenir una obra única, sense precedents en el camp dels estudis de l’art romànic, tant els fets a Europa com en altres parts del món.

Microsoft Word Word processor Commercial versions of Word are licensed as a standalone product or as a component of Microsoft 365 suite of software, which can be purchased either with a perpetual license or as part of a Microsoft 365 subscription, respectively. History[edit] Origins[edit] Microsoft announced Multi-Tool Word for Xenix[13] and MS-DOS in 1983.[16] Its name was soon simplified to Microsoft Word.[10] Free demonstration copies of the application were bundled with the November 1983 issue of PC World, making it the first to be distributed on-disk with a magazine.[10][17] That year Microsoft demonstrated Word running on Windows.[18] Following the precedents of LisaWrite and MacWrite, Word for Mac OS added true WYSIWYG features. The second release of Word for Mac OS, shipped in 1987, was named Word 3.0 to synchronize its version number with Word for DOS; this was Microsoft's first attempt to synchronize version numbers across platforms. The first version of Word for Windows was released in 1989.

DOCUMENTALES 2020 🖐😎 👉 la pelicula estrenos 2020 🖐😎👍 NO SE LO PIERDAEL MUNDO DE LOS CACHORROS SERIE COMPLETA 🖐😎👉 🖐😎 👉 la pelicula estrenos 2020 🖐😎👍 NO SE LO PIERDAEL MUNDO DE LOS CACHORROS SERIE COMPLETA 🖐😎👉 Making History - The Hand of Fatima: A Universal Symbol? - Watch the full documentary Making History Hokusai: The Great Wave The Invention of Eye Glasses The Hand of Justice Coal: The Poisonous Black Diamond The Hand of Fatima: A Universal Symbol? The Tin Can: Conserve and Survive The Mummy and its Metamorphosis Making History Indienne Fabrics and the Birth of Fast Fashion

Història per aprendre i no oblidar SAGVNTINA DOMVS BAEBIA Libros de texto Geografía e historia 4 ESO 2016-2017 Gastos de envío gratis 5 % de descuento de Manuel Burgos Alonso (Autor), Mª Concepción Muñoz-Delgado y Mérida Tapa blanda: 360 páginasEditor: ANAYA EDUCACIÓN; Edición: edición (23 de junio de 2016)Colección: Aprender es crecer en conexiónIdioma: EspañolISBN-10: 8469811142ISBN-13: 978-8469811146 de Manuel Burgos Alonso (Autor), Mª Concepción Muñoz-Delgado y Mérida (Autor) Tapa blanda: 416 páginasEditor: ANAYA EDUCACIÓN; Edición: edición (23 de mayo de 2016)Colección: Aprender es crecer en conexiónIdioma: EspañolISBN-10: 8469811134ISBN-13: 978-8469811139 de Manuel Burgos Alonso (Autor), Mª Concepción Muñoz-Delgado y Mérida Tapa blanda: 408 páginasEditor: ANAYA EDUCACIÓN; Edición: edición (18 de mayo de 2016)Colección: Aprender é crecer en conexiónIdioma: EspañolISBN-10: 8469812556ISBN-13: 978-8469812556 de Carmen Cortés Salinas (Autor), Juan Fernández-Mayoralas Palomeque de Pere Pujolás i Maset de Carmen Cortés Salinas (Autor), Juan Fernández-Mayoralas Palomeque (Autor), Archivo de Ediciones SM

Els catalans als camps nazis “Hi ha silencis que són més feixucs que d’altres. Si damunt de la nostra Guerra Civil hi ha hagut una boira fictícia però densa, hi ha aspectes del nostre passat recent que semblen haver estat engolits per l’absurd, pel no-res. Aquest és el cas dels catalans antifeixistes que patiren la deportació als camps nazis.” Montserrat Roig va donar veu a aquest infern. I ho va fer escoltant cinquanta testimonis que havien sobreviscut a aquest horror. És així com el 1977 (un any i mig després de la mort de Franco) va publicar el llibre Els catalans als camps nazis. El retrat de Neus Català amb l’uniforme de presonera, realitzat un cop fou alliberada. Francesc Teix Deportat a Mauthausen “En arribar a Mauthausen ens van portar de seguida a les dutxes i ens van fer despullar. —Sabeu on heu entrat? Els focus van il·luminar els filferrats. —Us ho dic de debò —va continuar l’intèrpret—. Josep Pons Deportat a Gusen A Gusen, hi va haver tres desinfeccions generals. «La sortida va ésser catastròfica.

¡ QUÉ HE HECHO YO PARA MERECER E.S.O. !: UD 1- EL ANTIGUO RÉGIMEN. Desde los siglos medievales se conservaban en Europa casi las mismas formas de entender la economía y la sociedad. Frente a estas ideas (la división de la sociedad en estamentos) que representan una concepción tremendamente injusta, se alza la burguesía, único grupo con iniciativas económicas (capitalismo) y con dinero fruto de su trabajo, que aspirará a crear un mundo que le favorezca. En lo político aspirará a conseguir el poder político, en lo económico que las leyes le favorezcan a la hora de desarrollar sus proyectos. El término Antiguo Régimen se utiliza para designar las formas específicas de sociedad, de economía y de instituciones políticas que caracterizan a la historia europea desde mediados del siglo XV a finales del siglo XVIII. A esta etapa, llamada también Edad Moderna, se le pone fin a través de las revoluciones burguesas o liberales, proceso que se inicia en Europa con la revolución francesa de 1789, fecha y acontecimiento que marcan el inicio de la Edad Contemporánea.

Related: