background preloader

An Interactive Experience - World Population

An Interactive Experience - World Population

http://worldpopulationhistory.org/

Related:  GeografiGeografiLevnadsvillkor/VärldenT1-1 La croissance démographique et ses effets.InfoVis

Rik eller fattig? Du bestämmer! Skolan Basgrupp: Framför er har ni exempel på 16 stycken länder. Dessa länder skiljer sig åt på många olika sätt, några länder räknas som ”rika” och andra länder räknas som ”fattiga”. Men vad är det som gör att ett land räknas som rikt respektive fattigt?

Arbetslöshet och sysselsättning Nationella myndigheter mäter arbetslösheten i medlemsländerna. Det sker i så kallade arbetskraftsundersökningar, AKU. I Sverige är det Statistiska centralbyrån som varje månad intervjuar ungefär 17 500 personer utifrån ett urval på 29 500 i åldersspannet 15 till 74 år om deras arbetssituation. So och Sv-tema” Hur blir man en global Citizen? Hur blir man en global citizen? Hur blir man en global Citizen? Så började vårt tema ( inom svenska, samhällskunskap och geografi) som vi ( jag och min kollega Matilda Jansson) haft med våra femmor.

Tidernas blåsning - och vi bara sväljer En matvarukorg kan avslöja en människa, fem kan avslöja en hel mänsklighet. Hemköp en snorig tisdag i februari. På rullbandet: vatten. Oavsett om det är singelhandlaren med fryspizza och dasspapper eller småbarnsmamman med kattmat och våtservetter. Alla köper vatten. Allra helst ”bordsvatten”. Utrikespolitiska institutet Här kan du jämföra utvecklingen i olika länder på tre olika sätt och utifrån drygt 60 variabler. Med Tabeller och grafer kan du studera vad som hänt under en längre tid, till exempel hur den förväntade livslängden ökat från 1960 och framåt. Du väljer själv tidsintervall samt hur många länder som ska jämföras. Topplistor ger snabbt en tydlig bild av vilka länder som ligger bäst respektive sämst till i olika hänseenden, till exempel vilka länder som har snabbast tillväxt eller vilka som står för de största utsläppen.

8 Sidor - Fler än 100 tusen har flytt från Burma Människor som flytt från Burma. Foto. B Armangue/TT Den muslimska folkgruppen rohingya har länge behandlats illa i landet Burma. Den senaste tiden har det blivit värre. Forskare: Ekologisk mat inte bättre än vanlig mat Sverige är bland de främsta länderna i världen på att äta ekologiskt. Men nu visar forskning att ekologisk mat inte är bättre för miljön än vanlig mat. Under 2015 ökade den ekologiska matförsäljningen med 39 procent i Sverige, vilket var mest i världen. Men enligt Lars Bergström, professor vid Sveriges lantbruksuniversitet är tanken om att ekologisk mat skulle vara bättre för miljön felaktig.

Kramforsbo: ”Varför ska Stockholm bygga ut?” Kramfors i Västernorrland är en av de svenska kommuner som tappat störst andel av befolkningen under 2010-talet, skriver TT. Svea Larsson bor i kommunen och frågar sig varför alla ska flytta till storstäderna. – Varför ska Stockholm bygga ut? Det är den stora frågan, det går ju att bo på mindre ställen med, säger hon till TT. Ulla Salander från Bollstabruk fyller i: – Jag säger att det måste finnas arbetstillfällen. Där du inte trodde att ett barn skulle bo - så här sover barn världen över (somliga sängplatser är osannolika!) - Viralbladet Barnkammaren är i många hem ett rum där det inte sparas på krutet, speciellt i västvärlden. Vi kan alla dra oss till minnes hur våra egna rum kunde se ut när vi var små, eller hur? För alla jordens människor är dock barnets rum inte fullt så högt prioriterat eller fullproppat med leksaker. Vissa barn har inte ens ett eget rum, än mindre en sängplats som i svenska hem skulle klassas som fullgod. Fotografen James Mollisons minnen av det egna barnrummet fick honom att vilja söka upp och dokumentera andras.

Related: