background preloader

Sommarpratare

Sommarpratare
Utvärdering – vid slut/vad ska jag som lärare förändra och vad ska du som elev tänka på till nästa arbetsområde Fick du lära dig det du förväntade dig? Kom du i mål?Vet du något mer om sommarpratare nu än du visste tidigare?Har du lärt dg något annat som du inte visste innan?Hur har din arbetsinsats varit under arbetet? Ni kommer utvärdera detta på samma papper som ni skrivit både inledningsutvärderingen och mittutvärderingen och jämföra hur resan varit i era tidigare svar. Här finns alla frågor som fil: självutvärdering sommarpratare I denna grupp kan ni skriva in den mening som ni vill dela från ert sommarprat. Vill du komma åt tavlan med en QR-läsare kan du använda koden nedan. Nu är det dags att ta farväl, att säga adjö och vinka iväg klass 9F. Här kommer mitt tal med förstärkningar av bilder – en bild gjord i Zen Sketch och ett foto på skolornas skyltar som jag lagt in i Pic Collage samt en bild på ordmagneter. Kanske kommer jag läsa upp talet om jag har modet på er avslutningsfest.

https://oppetklassrum.wordpress.com/category/sommarpratare/

Related:  kajsi82PlaneringTankar kring lärandejobb

Upphovsrättsguide om filmer, radio- och tv-program Att få titta på film brukar vara ett uppskattat inslag i undervisningen. Guiden reder ut vad som gäller när du som lärare vill visa en film för dina elever, när ni ska lyssna på radio eller se ett tv-program i skolan. Guiden gäller alla skolformer. Gratisskola och gratisskole Gratisskola.se och gratisskole.dk är en sida med många tusen gratis dokument för oss i skolan. Det är arbetsblad, mallar, bilder, underlag för teman med mera med mera. Man kan söka på ämnesord, olika ämnen och årskurser och teman. Georgios Karpathakis ”Trean var skojig. Men fyran är nog också skojig men jag vet inte ännu. Hoppas på att g klassen blir bra. Kampen mot rasism - Sommarpaket Mordet på John Hron John Hron. Foto: Privat Arbeta praktiskt med grej of the day Jag har kört några grej of the day nu och tycker det är jätteroligt. Och som vanligt är det så att för att få se resultat måste man ge det tid. Med grej of the day lär sig eleverna samband, likheter och mönster. Kopplingar mellan olika saker, människor, historiska händelser är stor. Helt plötsligt så ser eleverna detta och det är dit jag vill komma. Att arbeta med grej of the day är inte så arbetsamt som man skulle kunna tro.

Georgios Karpathakis 1 juli kl 13:00 - Sommar & Vinter i P1 Som 13-åring testade han alkohol och droger för första gången och upplevde hur han i berusat tillstånd fick ett inre lugn och mådde bra. Men runtomkring var det kaos. Han passade inte in. Han betedde sig inte som de andra. Våga vara pluggis: Det där är ju ingen labbrapport! Olika slags texter skrivs på olika sätt. Ett sms till kompisen ser långt ifrån likadant ut som det mitt-i-terminen-brev som rektor skriver till alla föräldrar exempelvis. I kursplanen i svenska pratar man om olika texttyper. Med ett finare begrepp kan man också säga att man anpassar en text efter dess genretypiska drag. Det betyder att texter anpassas beroende på syfte med texten och att sedan innehåll, uppbyggnad och språk förändras beroende på sammanhanget. Dagens uppgift handlar om detta.

Linda Skugge: Jobbkrisen är en bluff Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet. – Ge mig tjugo minuter så ska jag fixa ett jobb! Så sa jag till Fredrik Eddahri (Big Fred) när han intervjuade mig för jobbgrillen.se.

Related: