background preloader

Istidens jättar

Istidens jättar

http://www.nrm.se/besokmuseet/cosmonova/istidensjattar.8999661.html

Related:  ISTIDENIstiden

Kolla vad du kan Istiden - Bok (9789147081226) Faktatexter och arbetsuppgifter i samma bokFör dig som letar efter ett riktigt lätt material i SO/NO! Häftena har en lugn och tydlig layout, med faktatexter på vänstersidorna och uppgifter på högersidorna. Barnen skriver svaren direkt i boken. Läs merKolla vad du kan-serien finns för de barn som tycker det är knepigt att läsa och förstå faktatexter i vanliga grundböcker. Häftena innehåller enkla texter om viktiga och roliga fakta inom olika ämnen. Till varje sida finns några arbetsuppgifter i olika svårighetsgrad.

Urtidens däggdjur, Däggdjurens tid Däggdjurens tid När dinosaurierna hade dött ut ändrades jorden på flera sätt. Klimatet blev annorlunda - på många platser blev det svalare än förut. Många nya växter dök upp. Viktigast av dessa var gräset, som var näringsrikt och växte snabbt tillbaka när det blivit avätet. Framför allt kom det ett helt nytt släkte varelser, som snabbt tog över jordklotet - däggdjuren.

Istiden Introduktion: Vad kan du om istiden innan vi börjar arbetet i år 4? (Ice Age, Barnen Hedenhös, olika tidåldrar). Vad ska du lära dig? (Du ska kunna tala om hur man kan se spår av istiden i naturen och kunna några viktiga ord på istidsspåren). JÄTTEDJURENS DÖD Mammuthjord på framfart. Idag tvistar vi om hur mycket varg och björn vi kan ha i skogen. Annat­ var det på stenåldern. På väggarna i grottor i Frankrike och Spanien finns bilder av ullhåriga noshörningar, grottlejon och mammutar. Och det var bara några av de djur som människorna på den tiden­ hade inpå knuten. Andra stora djur från den äldre stenålderns Europa var vildhästar, bisonoxar, grottbjörnar, jättehjortar och sabeltandade tigrar.

När Sverige var täckt av is För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna.

Istidens djur En istid är en period då jordens temperatur sjunker så lågt att planeten blir helt nedisad. Efter en kall period värms jorden upp igen. Det går mycket snabbare för isen att smälta än vad det gör för den att skapas. Istidens giganter - Den sista av de stora Biologi Ovoso är en mastodont som fått sin första unge. Men hon lever i en hård tid... Mammutar, jättesengångare och andra av istidens giganter överlevde kylans järngrepp. Men när det blev varmare dog de ut.

Related: