background preloader

Vad vill jag att eleverna ska göra och vilken Chrome-app ska de använda?

Vad vill jag att eleverna ska göra och vilken Chrome-app ska de använda?

http://tulayikt.blogspot.com/2015/02/vad-vill-jag-att-eleverna-ska-gora-och.html

Related:  Tulays iktChromebooksChromebooksTüleys IKT tips

Bästa glosor-verktygen Quizlet Skapa egna övningar eller använda de som redan finns. Det går också att lägga till bilder och ljud om man betalar 25 dollar/år. Bästa webbsidorna för att spela och skapa musik Virtuell Keyboard Tonematrix Trummor Otamata Skapa egen musik Regndroppar- musikmaskin 2015-års bästa IKT-verktyg Med hjälp av Sway kan du skapa allt från presentationer och rapporter till personliga reseberättelser - direkt för webben. Illustration: Anthony Browne Twine Twine är ett open-source verktyg för att berätta interaktiva, ickelinjära berättelser. Du behöver inte skriva någon kod för att skapa en enkel berättelse med Twine, men du kan utöka dina historier med variabler, bilder, CSS och JavaScript när du är redo.

NE-apparna För att du ska kunna använda apparna krävs att din skola har ett avtal med NE och att du har ett personligt konto skapat på skolan. Om skolan har tillgång till NE via internt nätverk kan du använda apparna utan att logga in.Ordböcker I NE:s ordboksapp får du tillgång till NE:s engelska, spanska, franska och tyska ordböcker. Ordböckerna är dubbelriktade, du kan alltså översätta såväl till som från svenska. Samtliga ordböcker i appen kan också användas offline så att du slipper koppla upp dig när du är utomlands. Stava är speciellt framtagen i utbildningssyfte med årskurs F-3 i åtanke och kan användas av alla skolor som har tillgång till NE.

Bästa digitala verktygen för att utveckla skrivandet Med Bubblr kan du skapa egna berättelser med CC-bilder från flickr. Du kan lägga till pratbubblor eller som jag har gjort, bara textrutor. Du kan antingen skriva ord för att söka bilder eller ta fram någon flickr-användares bilder. Bilderna drar du till rutorna och på var och en kan du lägga till en pratbubbla eller en textruta.

En dator per elev - Mörbylånga kommun Utvärdering av "en dator/elev", En-till-En-satsningen 2012 - 2015 Under vårterminen 2015 gjordes en utvärdering av projektet gjorts som nu ligger till grund för den fortsatta en-till-en-satsningen. Projektet "En dator/elev" har nu övergått i vår löpande verksamhet sedan något år tillbaka. Varje elev i årskurs 4 - 9 kommer att ha tillgång till en egen dator/surfplatta (iPad eller Chromebook). Informationsfilm till eleverna om CB=Chromebook

IKT i Skolan, del 28: Appar till Chrome Googles webbläsare Chrome används av fler och fler. Jag tror att många skolor kommer att köpa Chromebooks till sina elever de närmaste åren, vilket kommer att öka användningen av Chrome som webbläsare än mer. En sak som många inte tänker på är att det går att ladda ner appar från Chrome web store. I del 28 av serien tips på IKT i skolan tittar jag på appar som kan vara användbara. YouTube-resurser för lärare Här på TubeChop kan du enkelt dela med dig en bit av en Youtube-film: 1. Hitta videon du vill spara en del av. 2. Markera den delen du vill ha av videon och tryck på "chop it"3. CHROMEBOOK en ursnabb dator som inte får virus uppdaterad 170227 Chromebook nåt mellanting mellan platta och dator som startar direkt och som används uppkopplad mot internet och man lagrar allt i molnet Behöver bara 16GB minne i datorn för Linux okomplicerade och säkra operativsystem och det minne som tillfälligt behövs i datorn när man jobbar. Chromebook används on line och man arbetar med appar som på plattan och programvara som i datorn fast då on line. Man har det lagringsutrymme som behövs i molnet.

Related: