background preloader

60 Powerful Social Issue Ads That'll Make You Stop And Think

60 Powerful Social Issue Ads That'll Make You Stop And Think
Related:  UE3

Kiina kiristää sananvapauden rajoja – myös Ylen toimintaa häiritään Peking Kun vuosi vaihtui, yksi oli joukostamme poissa. Ranskalainen toimittaja, L’Obs-lehden kirjeenvaihtaja Ursula Gauthier karkotettiin Kiinasta. Kiinalaisviranomaisten mitta täyttyi, kun Gauthier julkaisi läntisestä Xinjiangin maakunnasta artikkelin, jossa hän käsitteli uiguurien asemaa, Xinjiangissa jatkuvaa konfliktia ja terrorismia. Kiinan mielestä Gauthier tuki terrorismia, ja ”hänen on maksettava siitä hinta”, kuten valtion propagandalehti Global Times kirjoitti. Netin käännösohjelmien avulla myös ranskaa osaamaton voi käydä lukaisemassa artikkelin ja etsiä siitä suurennuslasilla väitettyjä syntejä. Kiinalaismedia hyökkäsi toistuvasti Gauthieria vastaan ja vääristeli artikkelin sisältöä. Kiinan ulkoministeriö kieltäytyi uusimasta Gauthierin toimittajakorttia, minkä takia Gauthierin oleskelulupaa Kiinassa ei jatkettu ja hän joutui poistumaan maasta vuoden vaihteessa. Kiinan viranomaiset häiritsevät toimittajien työskentelyä eri tavoilla.

Mikä on syntiä? – ”Tämä vie väistämättä ihmiskunnan tuhoon” Kuvat Ari Heinonen Claes Andersson, 78. Psykiatri, kirjailija, jazzmuusikko, entinen kansanedustaja. Espoo. ”He eivät tiedä mitä tekevät on Jussi Valtosen Finlandia-palkinnon voittaneen romaanin nimi. Siinä hän kuvaa maailmaa, jossa alati kasvava tietomäärä ei lisää ymmärrystä toisesta ihmisestä ja jossa oman edun ja vallan saavuttamiseksi ollaan valmiit tekemään mitä tahansa, seuraumuksista välittämättä. Vapauttaako tietämättömyys vastuusta? Tämän päivän ihminen kyllä tietää vallan hyvin mitä tekee ja mitä jättää tekemättä. Ja vaikka tiedän tarpeeksi, miksi en käyttäydy tietojeni ja vakaumukseni mukaisesti? Maapallo on vakaalla katastrofikurssilla, sen tiedän minä ja sen tietää jokainen joka edes pintapuolisesti seuraa maailman menoa. Suuret pahuudet eivät ole mahdollisia ilman enemmistön – siis meidän – välinpitämättömyyttä ja silmien sulkemista. Olisiko Stalin pystynyt tappamaan 20 miljoonaa kansalaista vastoin kansan enemmistön aktiivista vastarintaa? Ja apua! Katja Kettu, 37.

Making a Murderer on samaa soopaa kuin netin valeuutissivustot - Mitä ajattelin tänään Haluatko tietää, mitä tapahtuu Suomen kouluissa, kodeissa ja kasarmeilla juuri nyt? Avaa Periscope ja ala katsoa. Periscope on Twitterin omistama sovellus, jolla on helppo tehdä suoraa videolähetystä. Siihen ei tarvita kuin kännykkä. Painat nappia ja olet suorassa lähetyksessä, jota kuka tahansa voi katsoa mistä päin maailmaa tahansa. Periscope sai alkunsa Istanbulin Taksim-aukion mielenosoituksista, mutta nyt sitä käytetään ihan muuhun. Sovelluksen kartta näyttää, missä juuri nyt striimataan. Suora lähetys Suomesta on käynnissä koko ajan. On aamupäivä. ”Her name is Flake. Käynnissä on kysymys ja vastaus -sessio hänen marsuistaan. Koko touhu muistuttaa 2000-luvun alun television chat-ohjelmia. Se on tosin tällaisen kolmikymppisen tädin näkemys. Marsukysymyksiä tulee kovin vähän. Helsinkiläisellä yläasteella on välitunti. ”Annaks pilluu?” Vastaus on kieltävä: ”Sä oot oksettava! ”Hei mä poistan sen!” Mutta vieressä istuva tyttö kieltää poistamasta huutelijaa lähetyksestä. ”Anneli!” Vau.

Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni) - DocPoint Saman sukupuolen rakastaminen ei sovi saamelaisyhteisöön. Sparrooabbán kuvaa sitä, millaista on kuulua vähemmistöön vähemmistön sisällä. Suvi kertoo, kuinka hänen pikkusiskonsa Kaisa haluaa tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on. Kaisa on siskonsa tavoin saamelainen, mutta lisäksi parisuhteessa naisen kanssa ja ammatiltaan diakoni. Rajoittavia yhteisöjä on elokuvassa siis useampi kuin yksi. Kaisa ei halua lähteä pois. Puolustautuminen on vaikeaa ja jopa pelottavaa. Onneksi kaikki ei ole täysin lohdutonta. Taru Emets Kielet: saame, suomi, englanti, norja Tekstitys: englanti Ohjaaja: Suvi West Valmistusmaa: Suomi, Norja Vuosi: 2016 Kesto: 68­ min Ikäraja: S Esitysformaatti: DCP Kuvaaja: Anja Ahola Leikkaus: Erik Andersson, Hanna Kuirinlahti Ääni: Rune Hansen Musiikki: Ville Langfeldt, Jakop Janssønn Tuotanto: Janne Niskala/Vaski Filmi Oy Esitysajat:

hs Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas” Naisesta kuoriutuu parisuhteessa kaiken päättävä kenraali, ja miehestä tulee hänen uskollinen apurinsa. ”Naiset puhuvat miehistään kuin nämä olisivat vähän vähemmän älykkäitä ihmisiä tai vallattomia lapsia, joita ei saada kuriin”, sanoo Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen. Miehet eivät Vaarasen mukaan puhu naisista vastaavalla tavalla juuri koskaan. ”Se koettaisiin todella omituiseksikin. Vaaranen kirjoitti havainnostaan Helsingin Sanomien mielipidepalstalle keskiviikkona. Vaarasen mukaan tämän päivän lapsiperheissä kohtaa iltaisin kaksi työn uuvuttamaa aikuista. Vaaranen on nähnyt työssään tuhansia suomalaisia pariskuntia. Mies turhautuu, sillä hän ei päätä juuri mistään. ”Seurusteluajan tasa-arvoisesta parisuhteesta on ajauduttu hyvin kauas.” ”Pariterapiaan miehet tulevat kuin syytettyinä. Sillä niitähän riittää. ”Silloin naisen kriteerit muuttuvat.

Vieraan vuoro: Epätasa-arvo parisuhteissa synnyttää tyytymättömyyttä | Feministien vuoro Keskiviikon 13.1.2016 HS:ssa Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen otti painokkaasti kantaa miesten ja naisten välisiin parisuhteisiin sekä naisten välisiin ystävyyssuhteisiin. Vaarasen mukaan parisuhteissa mies tulee usein väheksytyksi, ja kohdelluksi naispuolisia ystäviä vähemmän tärkeänä. Parisuhteiden ongelmien taustalla vaikuttavat kuitenkin sukupuolittuneet valtasuhteet ja ratkaisut niiden aiheuttamiin ongelmiin ovat vaativampia kuin Vaarasen esittämä ajatus siitä, että naisten pitäisi kollektiivisesti hellittää täydellisyyden tavoittelustaan. Parisuhde ei ole vain kahden ihmisen välinen suhde. Siihen liittyy paljon kulttuurisesti jaettuja käsityksiä ja uskomuksia esimerkiksi siitä, millaisia naiset ja miehet ovat. Naisten vastuulle parisuhteessa jää tutkimusten mukaan usein myös tunnetyö (Duncombe & Marsden 1993,1998; Strazdins & Broom, 2004), eli omien ja muiden ihmisten tunteiden muokkaaminen ja käsittely, kuten nk. parisuhteen hoitaminen. Lähteet: Miettinen, A.

Ihmisoikeuskeskustelun suo Ihmisoikeuksiin vedotaan usein kuin Jumalan tahtoon. Niiden avulla saatetaan sekä vastustaa että puolustaa esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoja tai Jehovan todistajien karttamiskäytäntöä. Viime joulun alla pöyristyttiin ja huvituttiin perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren ihmisoikeuksia koskevista lausunnoista. Ilmeisesti oli uutisoitu virheellisesti, että Huhtasaaren mielestä ihmisoikeudet eivät kuuluisi kaikille. Sosiaalisessa mediassa ilkuttiin, että ”meinasi sitten Huhtasaari määritellä ihmisoikeudet uudelleen” ja järkytyttiin siitä, miten ”tällaisia typeryksiä on kansanedustajina”. Paljon pitäisi tapahtua, että löytäisin itseni äänestämästä Perussuomalaisia, enkä kaikkia Huhtasaaren lausumia allekirjoita. Kuuluvat kaikille? Ihmisoikeusjärjestö Amnesty kuittasi Huhtasaaren kannanottoihin liittyvän uutisoinnin jakamalla sosiaalisessa mediassa sanomaa: ”Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille!” Eli kuuluvatko ihmisoikeudet kaikille? Luovuttamattomia ja höllyviä

Miksi suvakki ja mokuttaja ovat vaarallisia nimityksiä? | Veikka Lahtinen Kaikkien ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta kiinnostuneiden pitäisi välttää kutsumasta itseään suvakiksi, mokuttajaksi tai kukkahattutädiksi muuten kuin vahvasti lainausmerkeissä. Näiden sanojen myötä hyväksytään samalla niihin sisältyvät virheelliset, äärioikeiston muotoilemat oletukset oman ajattelun taustoista. Ne ovat niin kutsuttuja olkinukkeja, vastustajan muotoilemia väärille oletuksille perustuvia viholliskuvia. Yleistyessään ne levittävät harhaista kuvaa siitä, mitä syrjinnän vastustajat oikeastaan haluavat. Minä en kaipaa tuollaisia identiteettejä. Suvaitsevaisuus (tolerance) tarkoittaa sellaisen aseman omaksumista, että voi arvioida muiden oikeutta elää elämiään eri tavalla kuin itse. Monikulttuurisuudesta puhuvat eniten sen vastustajaksi ilmoittautuvat. Monikulttuurisuuden käsite tunnustaa, että alueen tavat syödä, puhua ja ajatella ovat peräisin sekalaisista lähteistä nykyisten valtiorajojen sisä- ja ulkopuolelta. Olkinukke. Like this: Like Loading... Related

hs Britannia antoi tutkijoille luvan muunnella ihmisalkioita geneettisesti – arvostelijat pelkäävät ”design-vauvojen” syntyä Britannia on ensimmäistä kertaa antanut tutkijoille luvan muunnella ihmisalkion geenejä tutkimustarkoituksessa, uutistoimisto Reuters kertoo. Muuntelussa käytetään uutta tekniikkaa, jonka arvostelijat pelkäävät johtavan lopulta ”design-vauvojen” syntyyn. Alle vuosi sitten kiinalaiset tiedemiehet aiheuttivat kansainvälisen kohun kertomalla muunnelleensa geneettisesti ihmisalkiota. Nyt brittiläinen kantasolututkija Kathy Niakan Lontoon Francis Crick Instituutista on saanut viranomaisilta luvan tehdä samankaltaisia kokeita. Niakanin tutkimusryhmä ilmoitti maanantaina, että työ tehdään ”tutkimustarkoituksessa, ja siinä tarkastellaan hedelmöittyneen munasolun ensimmäisten seitsemän päivän kehitystä, yhdestä solusta noin 250 soluun”, Reuters kertoo. Tutkijoilla ei ole lupaa kehittää muunneltua alkiota kliinisiin tarkoituksiin eikä istuttaa niitä naisen kohtuun.

Eating people is wrong, but is it against the law? | Law Has José Salvador Alvarenga been reaching for the fava beans and chianti? The 36-year-old sailor survived at sea for more than a year after being cast adrift by a storm. But now the family of his fellow sailor, 22-year-old Ezequiel Córdoba, say the older man turned cannibal to survive. Alvarenga insists Córdoba died because he could not stomach the raw birds and turtle blood that were their only source of food. But Córdoba’s family are suing the Salvadorian fisherman for $1m for eating their relative. It would not be the first time a survivor in extreme circumstances had tucked in to a fellow traveller. But is eating someone’s flesh in such extreme conditions against the law? In cases of serial killers or sexually motivated cannibals, the charge is always murder, she says. Other would-be cannibals could face charges of outraging public decency or preventing a lawful burial, says Pegg.

What Is Privilege? What is privilege? 10 people take a step forward or back based on 35 questions. Watch the experiment unfold at 0:58… Questions: 1. If your parents worked nights and weekends to support your family, take one step back. 2. Join Over 128,000 Subscribers! Sign up to our daily e-mail and be the first to get notified ofnew, inspiring stories. Omeleto Inspires People to Do Better,Be Better. Inspiring and insightful.

Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa - Henkka Hyppösen kolumnit - Kulttuuri Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa Amerikkalaiskirjailija Kathryn Schultz väittää kirjassaan Being Wrong, että väärässä oleminen ei tunnu miltään. Sisuskaluja alkaa Schultzin mukaan vääntää vasta, kun meille selviää, että olemme väärässä. Schultz tarkentaa väitettään edelleen: väärässä oleminen tuntuu sittenkin joltain. Ihminen voi elää koko elämänsä tietämättömänä siitä, että hänen omaksumansa tiedot ovat hataralla pohjalla. Lähemmin tarkasteltuna faktamme ja jopa muistomme osoittautuisivat vähintäänkin värittyneiksi, usein vääriksi. Kaikkia koskevien päätösten tekeminen edellyttää julkista keskustelua. Jos asioista ei keskustella faktapohjaisesti, jäljelle jää keskustelun tyrehdyttäminen tai asian ratkaiseminen toiminnan tasolla – henkisellä tai fyysisellä väkivallalla. Lontoossa 2002 käynnistetty Intelligence Squared -organisaatio järjestää debatteja merkittävistä aiheista. Omien hälytyskellojen pitäisi soida, kun tekee mieli julistaa ehdoton totuus.

Related: